Προειδοποιεί τα Ηνωμένα Έθνη ο Τσελίκ για την Πύλα-«Δεν υπάρχει ούτε μία νόμιμη αρχή εκεί»

Τα Ηνωμένα Έθνη θα κάνουν μεγάλο λάθος εάν κινηθούν στην Πύλα, λαμβάνοντας υπόψη μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ.

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος ΑΚΡ, ο Ομέρ Τσελίκ ερωτηθείς για την κατάσταση στην Πύλα είπε ότι «η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών πρέπει να εξετάσει αυτό το θέμα. Δεν υπάρχει ούτε μία νόμιμη αρχή εκεί. Με άλλα λόγια, αν διεξάγουν δραστηριότητες εκεί λαμβάνοντας ως βάση την ε/κ διοίκηση της νότιας Κύπρου, θα κάνουν μεγάλο λάθος».

Οι διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, συνέχισε, «διεξάγονται ήδη στη βάση δύο ίσων κοινοτήτων και της πολιτικής ισότητας. Εκτιμούμε ότι αυτό θα πρέπει να καταλήξει σε δύο ίσα κράτη».

Ο κ. Τσελίκ είπε ακόμα πως, «ωστόσο, αν τα Ηνωμένα Έθνη και οι εκεί ειρηνευτικές δυνάμεις θεωρήσουν μόνο την ε/κ διοίκηση της νοτίου Κύπρου ως τη μοναδική αρχή ολόκληρης της Κύπρου και στη συνέχεια τηρήσουν μια στάση, θα κάνουν λάθος».

Υποστήριξε περαιτέρω ότι «μέχρι τώρα, τα αιτήματα της ε/κ διοίκησης της νότιας Κύπρου σχετικά με αυτές τις οδικές δραστηριότητες έχουν γίνει αποδεκτά και είναι απαράδεκτο να εμποδιστεί με οποιονδήποτε τρόπο αυτή η άδεια, την οποία η τδβκ έχει υποβάλει για καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους».

Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, «στηρίζουμε πλήρως όσα έχουν πει ο πρόεδρος της τδβκ και ο υπεξ της τδβκ. Ευχόμαστε στον στρατιώτη μας που τραυματίστηκε στη σημερινή συμπλοκή να γίνει σύντομα καλά. Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν επίσης δηλώσει ότι θα διεξάγουν έρευνα για το θέμα αυτό. Θα ήθελα να πω ότι αναμένουμε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα κατά των υπευθύνων ως αποτέλεσμα αυτής της έρευνας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το Ανώτατο απέρριψε Αναφορά ΠτΔ κατά τροποποιητικού νόμου για τ/κ περιουσίες
Παραδέχθηκε ενοχή ο 31χρονος για την απόπειρα φόνου στην Ορόκλινη
Ένσταση στην κράτηση του 49χρονου για το φονικό στον Ύψωνα-Κατήγγειλε απειλές και επίθεση στις Κεντρικές
Κίνητρα και στενή συνεργασία για ανακοπή των μεταναστευτικών ροών-Τι πρότεινε στον Λίβανο ο ΥΠΕΣ
Επαναπατρίστηκαν 16 υπήκοοι τρίτων χωρών που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο
Έφοδος Αστυνομίας στις Κεντρικές, συνελήφθησαν δύο κατάδικοι-Μαρτυρία τους εμπλέκει σε υπόθεση ναρκωτικών
ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρες και ζημιές σε Φθιώτιδα και Εύβοια λόγω της κακοκαιρίας Elias
Συνέρχεται το Υπουργικό Συμβούλιο για να εγκρίνει τον κρατικό προϋπολογισμό
Πέραν των 500 τα νόμιμα πυροτεχνήματα, αμέτρητα τα παράνομα-Κενά στην τήρηση του Νόμου
Δημοσκόπηση REPORTER: Comme ci comme ça συμπολίτευση και αντιπολίτευση στα μάτια των πολιτών