Ντουζαρίκ: Στο πλαίσιο δέσμευση των ΗΕ για Κυπριακό η επίσκεψη Γιέτζια στην Κύπρο

Στην επίσκεψη στην Κύπρο του Βοηθού Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Ευρώπη, την Κεντρική Ασία και την Αμερική, Μίροσλαβ Γιέτζια, μεταξύ 27 και 29 Αυγούστου αναφέρθηκε ο Εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ, σημειώνοντας ότι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης δέσμευσης των Ηνωμένων Εθνών με τα μέρη για τη αναζήτηση κοινού εδάφους για την πορεία του Κυπριακού ζητήματος προς τα εμπρός. Ο κ. Γιέτζια θα βρίσκεται από σήμερα μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου στην Τουρκία για επαφές με τις αρχές, είπε.

Μιλώντας κατά την χθεσινή απογευματινή ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Νέα Υόρκη και απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις δραστηριότητες του Βοηθού ΓΓ στην Κύπρο, ο κ. Ντουζαρίκ είπε ότι ο κ. Γιέτζια συναντήθηκε χωριστά με τον Ελληνοκύπριο ηγέτη, Νίκο Χριστοδουλίδη, και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, καθώς και με εκπροσώπους τους.

Σημείωσε ότι συζητήθηκαν επίσης οι πρόσφατες εξελίξεις επί τους εδάφους και επιχειρησιακά ζητήματα που σχετίζονται με την εντολή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ (Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο).

Ανέφερε ακόμη ότι ο κ. Γιέτζια επισκέφθηκε τον τομέα τέσσερα της ειρηνευτικής αποστολής, όπου συναντήθηκε με τους ειρηνευτές του ΟΗΕ, εκφράζοντας την εκτίμησή του για τον επαγγελματισμό και την αφοσίωσή τους στην υπηρεσία τους. Ο κ. Ντουζαρίκ είπε ακόμη ότι ο κ. Γιέτζια, επισκέφθηκε και την Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων.

Τέλος, δήλωσε ότι ο κ. Γιέτζια θα μεταβεί στην Άγκυρα για συναντήσεις με τις εκεί αρχές από τις 30 Αυγούστου έως την 1 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Κασσελάκης, το «κρατίδιο» και η επιδερμική ανάγκη κατάληψης πολιτικού χώρου
Συναντήθηκε με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου η Πρόεδρος της Βουλής
Εξήγγειλε την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του για τον δήμο Παραλιμνίου-Δερύνειας ο Πυρίλλης
Προανήγγειλε κοινές γεωτρήσεις Ισραήλ-Τουρκίας ο Ερντογάν
Κάλεσμα ΔΗΣΥ στην Κυβέρνηση για να λάβει μέτρα στήριξης για την ακρίβεια
Υπ. Εσωτερικών: Στην τελική ευθεία η υλοποίηση της μεταρρύθμισης στην ΤΑ
Το «κρατίδιο» και η «βόρεια Κύπρος» του Κασσελάκη δημιούργησαν εμφύλιο στον ΣΥΡΙΖΑ
Συναντήθηκε με τον υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ ο Πρόεδρος
Πώς απαντά για τις υπογραφές του στις υπερωρίες της Κωμοδρόμου ο Λετυμπιώτης
Τα... έριξε στην κούραση και την αϋπνία ο Κασσελάκης για τα κατεχόμενα και τον χαρακτηρισμό «κρατίδιο»