Καλεί σε λήψη μέτρων για επικίνδυνες οικοδομές ο Δήμος Λευκωσίας

Για λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για άρση της επικινδυνότητας οικοδομών από πλευράς ιδιοκτητών καλεί με σημερινή του ανακοίνωση ο Δήμος Λευκωσίας.

Όπως αναφέρεται ο Δήμος Λευκωσίας σε τακτά χρονικά διαστήματα διεξάγει ελέγχους σε οικοδομές, ειδικά σε περιοχές ειδικού χαρακτήρα και διατηρεί μητρώο επικίνδυνων οικοδομών, και κατόπιν καταγγελίας δημοτών.

Προστίθεται ότι οι οικοδομές που παρουσιάζουν προβλήματα ελέγχονται από καταρτισμένους μηχανικούς/τεχνικούς, οι οποίοι κρίνουν εάν όντως υπάρχει επικινδυνότητα που μπορεί να προκαλέσει βλάβη είτε στους κατοίκους, είτε σε διερχομένους, είτε ακόμη και σε παράνομα εισελθόντες. Τότε, όπως αναφέρεται, οι οικοδομές κηρύσσονται «επικίνδυνες» σύμφωνα με την κυπριακή νομοθεσία.

Όπως εξηγείται, ύστερα από έλεγχο ο Δήμος Λευκωσίας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες ότι, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει ο περί Ρυθμίσεως Οδών και Οικοδομών Νόμος, Άρθρο 15Β, έχει κηρύξει πέντε οικοδομές ως επικίνδυνες.

Η πρώτη βρίσκεται στην οδό Ονησίλου (με Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου γωνία), ενορία Αγίου Αντωνίου, Φ/Σχ.: 21/460610, Τμ. Β, Τεμ 102, η δεύτερη στην οδό Αναστασίας Τουφεξή 4-6, ενορία Χρυσαλινιωτίσσης, Φ/Σχ.: 21/460312, Τεμ. 72, Τμ. Α, η τρίτη στην οδό Θεμιστοκλή Δέρβη 43, ενορία Τρυπιώτη, Φ/Σχ.: 21/54.02.04, ΤΕΜ. 814, Τμ. 25, η τέταρτη στην οδό Αγίου Ιλαρίωνος 37, ενορία Καϊμακλίου, Φ/Σχ.: 21/39W02 , Τμ. 3, Τεμ, 793 και η πέμτη στην οδό Αρρεναγωγείου (με Τήνου γωνία) 40, ενορία Καίμακλίου, Φ/Σχ.: 21/390404, ΤΕΜ. 549, Τμ. Β.

Με την ανακοίνωση καλούνται οι ιδιοκτήτες των πιο πάνω οικοδομών να επικοινωνήσουν άμεσα με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λευκωσίας στα τηλέφωνα 22797484, -554 και να προχωρήσουν με τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για άρση της επικινδυνότητας.

Επισημαίνεται ότι σε διαφορετική περίπτωση ο Δήμος θα μπορεί να εισέλθει αυτεπάγγελτα στην οικοδομή, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα για άρση του κινδύνου, ή/και να επιβάλει διοικητικό πρόστιμο μέχρι και €20.000, ή/και να προωθηθεί ποινική υπόθεση.

Δειτε Επισης

Υπ. Γεωργίας: Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε νέα πνοή στον αγροτικό τομέα
Ε/κ και Τ/κ συμμετείχαν σε αγώνα δρόμου για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης
Οδηγίες Κανάρη σε ΟΑΥ για παράδοση μελέτης βασικών υπηρεσιών ΓεΣΥ σε ακριτικές περιοχές
Διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Λάρνακας λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΑΗΚ
Η ιστορία του 25χρονου ποδηλάτη που διαγνώσθηκε με καρκίνο και κάνει τον γύρο της Κύπρου για το Ογκολογικό
Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία-Ο καιρός μέχρι και την Τρίτη
ΒΙΝΤΕΟ: Αγανακτισμένοι οι πολίτες με τις συνεχείς αυξήσεις, ζητούν μέτρα στήριξης από την Κυβέρνηση
Έτσι θα είναι οι φοιτητικές εστίες του ΤΕΠΑΚ-Υπογράφτηκε η σύμβαση (pics)
Δυνατή η τροποποίηση Δήλωσης ΦΠΑ από τις 17 Σεπτεμβρίου
Έξι νέα έργα από Ίδρυμα Γ. Χριστοδούλου σε δημόσια σχολεία της Κύπρου