Κουλλά: H διαφορά μεταξύ δανειστικών και καταθετικών επιτοκίων προκαλεί την κοινωνία

«Από τα συγκριτικά στοιχεία για τα επιτόκια εντός της Ευρωζώνης διαφαίνεται ότι η διαφορά μεταξύ δανειστικών και καταθετικών επιτοκίων στην Κύπρο είναι από τις υψηλότερες. Τα στοιχεία αυτά καθώς και τα τραπεζικά κέρδη που έχουν ήδη ανακοινωθεί, καταδεικνύουν τη δυνατότητα απάμβλυνσης των συνεπειών τόσο για τους δανειολήπτες όσο και για τους καταθέτες, κάτι που ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει υποδείξει επανειλημμένως τους τελευταίους μήνες», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ.

Όπως δήλωσε ο Ονούφριος Κουλλά ανέφερε ότι, «τα αυξημένα δανειστικά επιτόκια εκτιμούμε ότι θα επιβαρύνουν έτι περαιτέρω την επιβραδυνόμενη ανάπτυξη της οικονομίας. Χωρίς τη λήψη μέτρων, όπως οι προληπτικές αναδιαρθρώσεις και η μείωση των δανειστικών επιτοκίων, ενδεχομένως να δημιουργήσουν ένα νέο κύμα μη εξυπηρετούμενων δανείων».

Πρόσθεσε ότι, «αναμένουμε από την κυβέρνηση και την Κεντρική Τράπεζα ν’ αναλάβουν πρωτοβουλίες για περιορισμό του αρνητικού αντικτύπου για δανειολήπτες και καταθέτες. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι έτοιμος να συζητήσει κάθε μέτρο προς τη σωστή κατεύθυνση. Επαναλαμβάνουμε ότι η διαφορά μεταξύ δανειστικών και καταθετικών επιτοκίων, με βάση τα σημερινά δεδομένα, προκαλεί την κοινωνία και έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα».

Δειτε Επισης

Kάλεσμα Στεφάνου στην Κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την ακρίβεια
Απαντά εκ νέου για Αρχηγό ο Πρόεδρος-«Καμιά θολούρα, όταν υπάρχουν ανακοινώσεις θα προχωρήσω»
Για τις εξελίξεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ενημερώθηκε η ΔΕΣ Κύπρου-Αρμενίας
ΠτΒ: Aνάγκη ενσωμάτωσης έμφυλου προϋπολογισμού στον κρατικό προϋπολογισμό
Η αναζήτηση ομοσπονδιακής λύσης ήταν μάταιη ισχυρίστηκε ο Τατάρ
Δρομολογούνται προσλήψεις για τη μεταρρύθμιση της ΤΑ-Έτοιμη η μελέτη του ΥΠΕΣ για κατανομή χορηγίας στους δήμους
Αντεπιτίθεται η Κυβέρνηση για συντάξεις ΠτΔ και υπουργών-«Η ίδια νομοθεσία για στελέχη κομμάτων που σήμερα βλέπουν αναλγησία σε άλλους»
Για ανάγκη προώθησης παραδοσιακών προϊόντων συζήτησε η Βουλή
Μπαχτσελί: Δεν πρέπει πλέον να την ονομάζουμε ΤΔΒΚ, αλλά Κράτος της Κύπρου
Εγγράφει στη Θεσμών για συζήτηση τη νέα έκθεση της GRECO o Δημητρίου-Ζητούν μέτρα τα κόμματα