Μ.Ευαγγέλου: Σε ασφαλές μέρος θα μεταφερθούν ευάλωτα άτομα από Χλώρακα

Το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας συμμετείχε στην καταγραφή των ατόμων που διέμεναν στο συγκρότημα πολυκατοικιών στη Χλώρακα και όλα τα ευάλωτα άτομα που εντοπίστηκαν θα μεταφερθούν σε ασφαλές μέρος διαβίωσης, ανέφερε την Τετάρτη η αρμόδια Υφυπουργός, Μαριλένα Ευαγγέλου.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό και κληθείσα να αναφερθεί στην εμπλοκή του Υφυπουργείου της, η κ. Ευαγγέλου είπε πως «το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας συμμετείχε στην επιχείρηση καταγραφής των διαμενόντων στο συγκρότημα στη Χλώρακα, με λειτουργούς, τόσο από το επαρχιακό γραφείο της Πάφου, όσο και από το κεντρικό γραφείο Ευημερίας στη Λευκωσίας».

«Έχουν εντοπιστεί οικογένειες με παιδιά, καθώς και άλλα άτομα που εμπίπτουν στην κατηγορία των ευάλωτων ατόμων και γίνονται διεργασίες και διαδικασίες για τη μεταφορά τους σε άλλο χώρο που να είναι ασφαλές γι αυτούς και τα παιδιά τους», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα σχετικά είπε πως «προφανώς και υπάρχει συντονισμός δράσεων από τα διάφορα Υπουργεία και υπηρεσίες. Σε ό,τι αφορά στην εμπλοκή του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας έχουμε την υποχρέωση να εντοπίσουμε τα ευάλωτα άτομα, όπως και έχει γίνει από την καταγραφή χθες, και φροντίζουμε έτσι ώστε να μεταφερθούν με ασφάλεια σε ασφαλές μέρος διαβίωσης».

«Μιλούμε για οικογένειες με ανήλικα παιδιά και έγκυες γυναίκες», κατέληξε στη δήλωση της η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Θέματα περιβάλλοντος και πράσινης μετάβασης σε συνάντηση Υπ. Γεωργίας-Κύρτσου
Αντιδρούν οι αιγοπροβατοτρόφοι, ετοιμάζουν διαμαρτυρία στο Προεδρικό-Ποια τα αιτήματά τους
Ανακοίνωσε έργα στα Μαντριά η Έπαρχος Πάφου
Ορειβατούν για στήριξη τρίχρονου παιδιού που δίνει τον δικό του αγώνα στο Ισραήλ
«Περίπου 4.000 νέα περιστατικά καρκίνου το χρόνο»-Προειδοποιεί για αποφασιστική δράση η Κανάρη
Στο έλεος του Θεού οι συνταξιούχοι-Καταγγελίες από υπερήλικες σε γηροκομεία
Σε επενδυτική κατηγορία και κατά δύο βαθμίδες αναβάθμισε την Κύπρο ο Moody's
Ράπτης: Η ναυτιλία σε μεταίχμιο, ο διάβολος στις λεπτομέρειες
Έρχεται ισχυρό ρεύμα αέρα με βροχές και καταιγίδες-Πέφτει η θερμοκρασία
Αντιδράσεις για τα κέντρα αποκατάστασης-«Βάζουν καινούργια στο ΓεΣΥ, παλιά και αξιόπιστα παραμένουν εκτός»