Αρχίζουν οι εργασίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων Διασποράς

Ξεκινούν σήμερα το πρωί οι εργασίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων Διασποράς στο Κτίριο Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ προηγήθηκε χθες το βράδυ η τελετή έναρξης του Συνεδρίου στον αίθριο χώρο της Πανεπιστημιούπολης του Πανεπιστημίου Κύπρου στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Προέδρου της Βουλής, του Αρχιεπισκόπου και άλλων επισήμων.

Οι σημερινές εργασίες περιλαμβάνουν παρουσίαση του Προγράμματος των Εργασιών του 21ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων Διασποράς ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ, Εκλογή Επιτροπής Εγγράφων και Ψηφισμάτων, καθορισμό της 30ής Συνεδρίας Κεντρικού Συμβουλίου ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ 2024, απολογισμό από τον Πρόεδρο της ΠΟΜΑΚ, Ανδρέα Παπαευρυπίδη καθώς και συζήτηση για αλλαγές στο Καταστατικό ΠΟΜΑΚ η οποία θα συνεχιστεί και το απόγευμα.

Αργότερα τους συνέδρους θα ενημερώσει σε κλειστή συνεδρία για το θέμα των υδρογονανθράκων και την ενεργειακή πολιτική ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου ενώ η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Ειρήνη Πική θα ενημερώσει για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου.

Ο Μάριος Τανούσης, Διευθύνων Σύμβουλος του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA) θα ενημερώσει τους συνέδρους για θέματα επενδύσεων από ενώ η Υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη θα προβεί σε ενημέρωση για θέματα ΓΕΣΥ και για τις δυνατότητες ένταξης στο Σχέδιο των Κυπρίων Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων.

Ενημέρωση για θέματα Νεολαίας θα κάνει η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, και η Αν. Εκτελεστική Διευθύντρια του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, Μαρία Μιλτιάδους.

Επίσης, θα γίνει παράθεση επίσημου γεύματος στην παρουσία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, προς τιμήν των συνέδρων στο κεντρικό Εστιατόριο του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το απόγευμα, τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ-ΝΕΠΟΜΑΚ θα μεταβούν στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα τύχουν ενημέρωσης για το Κυπριακό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη σε κλειστή συνεδρία.

Αργότερα, μετά την άφιξη των υπόλοιπων συνέδρων στο Προεδρικό, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και η Πρώτη Κυρία θα παραθέσουν δεξίωση προς τιμή των συνέδρων του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων Διασποράς ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ και ΝΕΠΟΜΑΚ και θα τιμηθούν καταξιωμένοι Κύπριοι της Διασποράς και Επαναπατρισθέντες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου 23-25 Αυγούστου, θα γίνεται παράλληλα εγγραφή όλων των συνέδρων στη Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς www.cydiaspora.gov.cy.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Προσπαθούν να με φιμώσουν, στάθηκα ακλόνητος απέναντι σε δικτάτορες»-Πρώτη αντίδραση Μενέντεζ
Στέκεται απέναντι του Τατάρ ο Ερχιουρμάν, παραμένει υπέρ της λύσης στη βάση ΔΔΟ
Καλεί Χριστοδουλίδη να θέσει τέρμα στη σύγκρουση Ελεγκτή-Εισαγγελέα το ΑΚΕΛ
Κουνάει το δάκτυλο σε Τουρκία το ΣτΕ-«Να καταβάλει αποζημιώσεις πάνω από 40 εκ σε Ε/κ»
Γυναίκα έπεσε σε βράχους στο Κάβο Γκρέκο-Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης
Στο εδώλιο ο Ρόμπερτ Μενέντεζ και η σύζυγός του-Κατηγορούνται για διαφθορά
Ο Κασσελάκης, το «κρατίδιο» και η επιδερμική ανάγκη κατάληψης πολιτικού χώρου
Πυρά βουλευτών κατά ΥΠΑΝ-«Διαχρονικά προβλήματα στα σχολεία κρύβονται κάτω από το χαλί»
To βάρος στην πρόληψη για την προστασία διαιτητών-Τι συμφωνήθηκε στη σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης
Στην Εντατική 9,5 μηνών βρέφος μετά από πτώση στα Χανιά