Συνεχίζονται οι συναντήσεις Μιχαηλίδου με εκπαιδευτικές οργανώσεις-Στο επίκεντρο το ζήτημα των κλιματιστικών

Συνεχίζονται σήμερα Τετάρτη οι συναντήσεις της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνάς Μιχαηλίδου, με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Χθες η Υπουργός Παιδείας συναντήθηκε με την ΟΛΤΕΚ και σήμερα θα συναντηθεί πρώτα με την ΠΟΕΔ και αργότερα με την ΟΕΛΜΕΚ.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Δημήτρης Ταλιαδώρος, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι ένα από τα θέματα που θα συζητήσουν κατά τη συνάντηση με την Υπουργό, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 12:00, είναι το ζήτημα των κλιματιστικών, για το οποίο η Οργάνωση θα ζητήσει ένα χρονοδιάγραμμα, έναν σχεδιασμό ως προς το πως θα προχωρήσει η εγκατάσταση κλιματιστικών.

Σημείωσε, επίσης, ότι θα συζητήσουν και το θέμα της στελέχωσης των σχολείων, διότι απομένουν κάποιες ενέργειες και από την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και από το Υπουργείο για να ολοκληρωθεί η στελέχωση, η οποία γενικά προχωρά.

Πρόσθεσε ότι ένα άλλο θέμα, που είναι σημαντικότατο για την ΟΕΛΜΕΚ, είναι τα πλαίσια μάθησης, και θα ζητήσουν ενημέρωση για το τι πρέπει να διδαχθεί κατά την καινούργια σχολική χρονιά, με δεδομένο ότι καταργήθηκε η ενδιάμεση εξέταση.

«Πρέπει να γίνουν αναπροσαρμογές στο τι θα διδάξουν οι εκπαιδευτικοί. Μας είπαν ότι θα είναι έτοιμα στις 25 του μηνός και ότι θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας μέχρι τις 28 Αυγούστου. Θα προσπαθήσουμε να επιβεβαιώσουμε σήμερα ότι έτσι θα γίνουν και ότι τηρήθηκαν και αυτά που είπαμε ότι πρέπει η διδακτέα ύλη να είναι προσαρμοσμένη στον πραγματικό διδαχτικό χρόνο που υπάρχει για το κάθε μάθημα», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το πότε επιστρέφουν στα σχολεία οι μαθητές, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ είπε ότι δεν έχει βγει ακόμα εγκύκλιος για το πότε επιστρέφουν οι μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης στα σχολεία και είναι κάτι το οποίο θα ζητηθεί ενημέρωση.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν και άλλα ζητήματα, τα οποία θα θέσουν στη σημερινή συνάντηση με την Υπουργό, ο κ. Ταλιαδώρος είπε ότι θα ζητήσουν επίσης ενημέρωση για τα βιβλία, που σε μεγάλο βαθμό ήδη είναι στα σχολεία, καθώς και για τα έργα υλικοτεχνικής υποδομής, βελτιώσεις και κλπ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ είπε ότι ένα άλλο θέμα που τους απασχολεί είναι ο αριθμός των συμβασιούχων, ο οποίος είναι τεράστιος και ζητούν όπως προχωρήσει το θέμα της αύξησης των μόνιμων οργανικών θέσεων.

Είπε, παράλληλα, ότι θα θέσουν στην Υπουργό Παιδείας και το θέμα ότι στη Μέση Εκπαίδευση το καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών παραμένει και πρέπει να καταργηθεί το καθεστώς εργοδότησης με αγορά υπηρεσιών και να υπάρξει μετατροπή τους σε συμβάσεις.

Ανέφερε, επίσης, πως άλλα θέματα που τους απασχολούν είναι και η μορφή του ολοήμερου σχολείου, που έχει εξαγγελθεί ότι θα εφαρμοστεί και εφαρμόζεται αλλά δεν έγινε ποτέ η συζήτηση για το ποια μορφή θα πάρει, καθώς και τα ζητήματα που προέκυψαν με τον έλεγχο που πρέπει να ασκεί το Υπουργείο Παιδείας στα ιδιωτικά σχολεία.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ ευχήθηκε και στους μαθητές και στους καθηγητές να είναι δημιουργική και παραγωγική η νέα χρονιά.

«Σίγουρα οι συνθήκες έχουν ένα βαθμό δυσκολίας, οι κλιματολογικές, κλπ. Αλλά είμαι βέβαιος ότι με τον επαγγελματισμό που διακρίνει τους εκπαιδευτικούς μας θα ανταποκριθούν και πάλι και πρέπει και οι μαθητές να στραφούν και αυτοί στο διάβασμα», κατέληξε.

Συνάντηση με ΠΟΕΔ

Νωρίτερα στις 09:00 η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας θα συναντηθεί με την ΠΟΕΔ.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στη Δημοτική Εκπαίδευσης, η φετινή σχολική χρονιά θα αρχίσει στις 4 Σεπτεμβρίου 2023 για τους/τις εκπαιδευτικούς, ενώ στις 11 Σεπτεμβρίου 2023, αναμένεται η επιστροφή όλων των παιδιών των δημόσιων Δημοτικών, Νηπιαγωγείων και Ειδικών Σχολείων, σε ένα ασφαλές μα προπαντός χαρούμενο, μαθησιακό περιβάλλον, όπως αναφέρεται.

Οι μαθητές/μαθήτριες των Δημοτικών και των Ειδικών Σχολείων θα παρουσιαστούν στα σχολεία τους τη Δευτέρα 11.09.2023, για να κατανεμηθούν σε τάξεις/τμήματα ή ομάδες, αντίστοιχα, να πάρουν τα βιβλία τους και να αρχίσουν κανονικά τα μαθήματά τους. Θα παραμείνουν στο σχολείο μέχρι τη 1:05 μ.μ.

Επίσης, όλα τα παιδιά Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης (ηλικίας 48/12 χρονών και άνω), καθώς και τα παιδιά κάτω των 48/12 χρονών, που φοιτούσαν στο ίδιο νηπιαγωγείο και την προηγούμενη χρονιά, θα αρχίσουν κανονικά τη φοίτησή τους σε αυτό τη Δευτέρα 11.09.2023. Το πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου για τα παιδιά αυτά θα λειτουργήσει μέχρι τη 1:05 μ.μ.

Τα παιδιά ηλικίας 3-48/12 χρονών, που δεν φοιτούσαν σε νηπιαγωγείο την προηγούμενη σχολική χρονιά ή δεν φοιτούσαν στο ίδιο νηπιαγωγείο την προηγούμενη σχολική χρονιά, θα αρχίσουν να φοιτούν σταδιακά, σύμφωνα με το πρόγραμμα φοίτησης του κάθε νηπιαγωγείου.

Τα συγκεκριμένα παιδιά θα φοιτήσουν με βάση ατομικό κλιμακωτό ωράριο, με σταδιακή, δηλαδή, καθημερινή αύξηση του χρόνου παραμονής τους, μέχρι την πλήρη προσαρμογή τους. Το πρόγραμμα, όμως, θα λειτουργήσει κανονικά για όλα τα παιδιά, από τις 7:45 π.μ. μέχρι τη 1:05 μ.μ., το αργότερο μέχρι τις 14.09.2023, ημερομηνία κατά την οποία θα ολοκληρωθεί η προσέλευση όλων των παιδιών, εκτός από εξαιρέσεις παιδιών που πιθανόν να χρειαστεί επέκταση του προγράμματος προσαρμογής τους.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Εμπρησμοί σε οχήματα και μοτοσικλέτα σε Λακατάμια, Άγιο Τύχωνα και Λιβάδια
Σε κρίσιμη κατάσταση 57χρονος μετά από εργατικό ατύχημα-Νοσηλεύεται σε καταστολή
Έκλεισε το κεφάλαιο Κωμοδρόμου, καλείται να κλείσει τα υπόλοιπα ο Χριστοδουλίδης
Πρόσω ολοταχώς για αλκοτέστ σε πιλότους πριν την απογείωση-Ποινή μέχρι δύο έτη
Δημοσκόπηση REPORTER: Ανατροπές και ανακατατάξεις στον κομματικό χάρτη-Πρωτιά για ΑΚΕΛ, ακολουθεί ο ΔΗΣΥ, τρίτο κόμμα το ΕΛΑΜ
Πρώτο κόμμα ο «Κανένας» για να κυβερνήσει, παίρνουν απροβίβαστο τα κόμματα
Ανεξεταστέα η Κύπρος στα δικαιώματα ηλικιωμένων-«Οι περισσότεροι κακοποιούνται στα σπίτια τους»
Στις φλόγες όχημα μεταφοράς καυσίμων σε πρατήριο καυσίμων στην Πέγεια
Μεγάλος αριθμός Σύρων προσφύγων κατευθύνεται στην Κύπρο-Διαβήματα Ιωάννου με Λίβανο
Απαντά εκ νέου για τις κατηγορίες ο Μενέντεζ-«Θα δικαιωθώ όταν βγουν στο φως όλα τα στοιχεία, δεν παραιτούμαι»