Όλα έτοιμα για τη νέα χρονιά-Θα λειτουργήσουν πάνω από 700 σχολεία σε όλη την Κύπρο

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, ανέφερε η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, σε σημερινές της δηλώσεις στο Υπουργείο.

Σε ερώτηση του ΚΥΠΕ αν θα είναι όλα έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά, η κα. Μιχαηλίδου είπε ότι «δεν βλέπουμε ιδιαίτερα προβλήματα».

«Πραγματικά, ειδικά στον εκπαιδευτικό τομέα, στο καθαρά παιδαγωγικό κομμάτι θεωρούμε ότι ξεκινάμε με τους καλύτερους οιωνούς. Μικροπροβλήματα που υπάρχουν όπως αυτό με τα κλιματιστικά ή άλλα μικρά ζητήματα, είναι χρόνια ζητήματα και έχουμε ήδη δείξει ότι είμαστε πολύ θετικοί και έτοιμοι να προχωρήσουμε με λύσεις», πρόσθεσε.

Στοιχεία νέας σχολικής χρονιάς

Κατά τη νέα σχολική χρονιά 2023-2024, θα λειτουργήσουν συνολικά 113 σχολεία Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, εκ των οποίων 62 Γυμνάσια, 36 Λύκεια και 10 εξατάξια σχολεία με πλήρη γυμνασιακό και λυκειακό κύκλο, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, τα οποία εξασφάλισε το ΚΥΠΕ.

Επίσης, θα λειτουργήσουν 5 Εσπερινά Γυμνάσια-Λύκεια, στα οποία οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Αναμένεται, επίσης, ότι κατά τη νέα σχολική χρονιά θα φοιτήσουν συνολικά 41.605 μαθητές και μαθήτριες, εκ των οποίων οι 24.160 θα φοιτήσουν στον γυμνασιακό κύκλο και οι 17.445 στον λυκειακό κύκλο. O αριθμός των εκπαιδευτικών ανέρχεται σε 6.650.

16 Σχολές σε ΤΕΣΕΚ και Μικτά σχολεία

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης θα λειτουργήσουν 16 Σχολές Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΤΕΣΕΚ) και Μικτά Σχολεία (Λύκειο +ΤΕΣΕΚ). Θα φοιτήσουν 4.874 μαθητές και μαθήτριες ενώ ο αριθμός των εκπαιδευτικών ανέρχεται σε 684.

Για τη Δημοτική Εκπαίδευση 612 σχολεία

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τη Δημοτική Εκπαίδευση θα λειτουργήσουν 612 σχολεία, εκ των οποίων 329 Δημοτικά, 274 Νηπιαγωγεία και 9 Ειδικά Σχολεία.

Ο αριθμός των εκπαιδευτικών ανέρχεται σε 7.078, εκ των οποίων 4.948 στα Δημοτικά, 973 στα Νηπιαγωγεία και 1.157 ειδικοί εκπαιδευτικοί στα δημοτικά σχολεία, στα νηπιαγωγεία και στα ειδικά σχολεία.

Ο αριθμός των μαθητών και μαθητριών ανέρχεται σε 64.748, εκ των 51.371 στα δημοτικά, 12.853 στα νηπιαγωγεία και 524 στα ειδικά σχολεία.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, στην Α΄ Δημοτικού θα φοιτήσουν φέτος 9.323 μαθητές και μαθήτριες, ενώ πέρσι ήταν 9.068.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Κασσελάκης, το «κρατίδιο» και η επιδερμική ανάγκη κατάληψης πολιτικού χώρου
To βάρος στην πρόληψη για την προστασία διαιτητών-Τι συμφωνήθηκε στη σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης
Στην Εντατική 9,5 μηνών βρέφος μετά από πτώση στα Χανιά
Ικανοποίηση ΤΕΒΕΑ για το τοπικό σχέδιο Παραλιμνίου-Αγίας Νάπας-Δερύνειας
Πριν το τέλος του χρόνου η ανέγερση 10.000 κοινωνικών κατοικιών στα κατεχόμενα
ΒΙΝΤΕΟ: Ουκρανική πυραυλική επίθεση στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου στη Σεβαστούπολη
Βγαίνει μπροστά η ΕΠΑ, απορρίπτει τα περί παρέμβασης από το Υπουργείο Εμπορίου
Εντός Οκτωβρίου μπαίνουν οι μπουλντόζες στις ακατάλληλες πολυκατοικίες στα Λατσιά
Σε διορθωτικές κινήσεις καλεί τον ΟΑΥ ο ΠΑΣΥΝΜ σε σχέση με πλήρωση θέσεων
Οι φωνές για Δικαιοσύνη του Θανάση μέχρι τον ουρανό-Νέο κάλεσμα για μαζική παρουσία