Έθεσαν στο τραπέζι θέματα για την εκπαίδευση των εγκλωβισμένων Αριστοτέλους και Νικολαΐδης

Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας της Επαρχίας Αλμπέρτα του Καναδά κ. Δημήτριο Νικολαΐδη είχε σήμερα η Επικεφαλής για Ανθρωπιστικά Θέματα Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων κα Άννα Αριστοτέλους.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο ενδιαφέροντος του Υπουργού να ενημερωθεί για το εκπαιδευτικό σύστημα που εφαρμόζεται στα σχολεία στις κατεχόμενες περιοχές και την εκπαιδευτική ελευθερία των εγκλωβισμένων μαθητών μας, όπου τέθηκαν και συζητήθηκαν τα θέματα παιδείας και εκπαίδευσης στα οποία δύναται να αναπτυχθούν σχέσεις και να δημιουργηθούν πυλώνες συνεργασίας που να μπορούν να αξιοποιηθούν για την εκπαίδευση των νεαρών εγκλωβισμένων μας.

Πρόσθετα, η κα Αριστοτέλους ενημέρωσε τον Υπουργό για το μεγάλο θέμα των αγνοουμένων μας και για το δράμα των συγγενών τους, οι οποίοι για 49 χρόνια κουβαλάνε το μαρτύριο της αβεβαιότητας για την τύχη των αγαπημένων τους. «Εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου το μαρτύριο αυτό να τερματιστεί», επεσήμανε.

Η κα Αριστοτέλους αναφέρθηκε στα μέχρι σήμερα επιτεύγματα και στα σημερινά δεδομένα και στις δυσκολίες που προκύπτουν και πρέπει να αντιμετωπιστούν. Ζήτησε δε από τον Υπουργό να συνεργαστούν για ευαισθητοποίηση των εκεί αποδήμων Κυπρίων, τονίζοντας ότι η συμβολή τους στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δυνατό να καταστεί καταλυτικής σημασίας, καθ’ ότι είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της πατρίδας μας. «Μέσω των δράσεων τους, της συμμετοχής τους σε συνέδρια και fora, αλλά και με την ανάμιξή τους στα κοινά ως ενεργοί πολίτες, μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι κομιστές των μηνυμάτων και των θέσεων μας», επεσήμανε η Επικεφαλής για Ανθρωπιστικά Θέματα Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων.

Ο κ. Νικολαΐδης εξέφρασε τη στήριξη και την πλήρη κατανόησή του στο ανθρωπιστικό θέμα που αφορά στη διαβίωση και ειδικότερα στην εκπαιδευτική ανάπτυξη των εγκλωβισμένων νέων μας. Εξέφρασε, επίσης, την πεποίθηση ότι, μέσα από συνεργασίες με Πανεπιστήμια και άλλα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του Καναδά, μπορούν να ενισχυθούν οι δυνατότητες εκπαίδευσης. Όσον αφορά στο θέμα των αγνοουμένων μας, ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικές οι συντονισμένες ενέργειες διαφώτισης και ενημέρωσης για το ανθρωπιστικό θέμα των αγνοουμένων και των συγγενών τους και επεσήμανε ότι ο ίδιος, με κάθε ευκαιρία, ενημερώνει τους εταίρους του.

Ο κ. Νικολαΐδης υπηρετεί από το 2019 ως βουλευτής του Ενιαίου Συντηρητικού Κόμματος, με το οποίο επανεξελέγη στις πρόσφατες εκλογές. Διορίστηκε Υπουργός Παιδείας της Επαρχίας Αλμπέρτα του Καναδά και είναι ο νεαρότερος και ο μοναδικός Κύπριος που υπηρετεί σε αξίωμα σε πολιτεία του Καναδά.

Δειτε Επισης

Ένωσαν τις φωνές τους οι Ουκρανοί και διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Ρωσικό προξενείο στη Λεμεσό (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε διάφορες περιοχές της Κύπρου
Θέματα περιβάλλοντος και πράσινης μετάβασης σε συνάντηση Υπ. Γεωργίας-Κύρτσου
Αντιδρούν οι αιγοπροβατοτρόφοι, ετοιμάζουν διαμαρτυρία στο Προεδρικό-Ποια τα αιτήματά τους
Ανακοίνωσε έργα στα Μαντριά η Έπαρχος Πάφου
Ορειβατούν για στήριξη τρίχρονου παιδιού που δίνει τον δικό του αγώνα στο Ισραήλ
«Περίπου 4.000 νέα περιστατικά καρκίνου το χρόνο»-Προειδοποιεί για αποφασιστική δράση η Κανάρη
Στο έλεος του Θεού οι συνταξιούχοι-Καταγγελίες από υπερήλικες σε γηροκομεία
Σε επενδυτική κατηγορία και κατά δύο βαθμίδες αναβάθμισε την Κύπρο ο Moody's
Ράπτης: Η ναυτιλία σε μεταίχμιο, ο διάβολος στις λεπτομέρειες