Ενθαρρύνει τη συμμετοχή των νέων της Διασποράς σε δημοκρατικές διαδικασίες η Αννίτα

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου ενθάρρυνε αντιπροσωπεία νέων της κυπριακής Διασποράς που επισκέφθηκε την Τρίτη τη Βουλή να συμμετέχει στις δημοκρατικές διαδικασίες και να πιστέψει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά στον σημερινό κόσμο.

Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από νέους από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Αφρική και την Ελλάδα που επισκέπτονται αυτή την περίοδο την Κύπρο στο πλαίσιο του NEPOMAK Cyprus Culture Tour, το οποίο αποσκοπεί στο να τους βοηθήσει να ανακαλύψουν την κληρονομιά και τον πολιτισμό τους και να εξερευνήσουν την Κύπρο μέσα από ξεναγήσεις και διαδραστικές εμπειρίες.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Ολομέλειας, η κ. Δημητρίου τόνισε τη σημασία της διεξαγωγής της συνάντησης στη Βουλή των Αντιπροσώπων και εξήγησε την ιστορία, τη λειτουργία και τη σύνθεση του σώματος από την ανεξαρτησία της χώρας το 1960.

Αναφέρθηκε επίσης στα πρόσφατα επεισόδια στην περιοχή της Πύλας και τόνισε τη σημασία της επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό εντός του συμφωνημένου πλαισίου της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε επίσης τη σημασία της συμμετοχής των νέων στις δημοκρατικές διαδικασίες, ώστε να έχουν λόγο στις αποφάσεις που επηρεάζουν το μέλλον τους.

Η κ. Δημητρίου αναφέρθηκε ακόμη στο πρόγραμμα που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, όπου φοιτητές κυπριακών πανεπιστημίων καλούνται για δύο μήνες κάθε καλοκαίρι να παρακολουθούν όλες τις διαδικασίες της Ολομέλειας και το έργο των Βουλευτών, αλλά και να βοηθούν ως ασκούμενοι σε διάφορα τμήματα της Βουλής ανάλογα με την ειδικότητά τους (π.χ. νομικά, διεθνείς σχέσεις).

«Η συμβουλή μου προς εσάς είναι να τολμήσετε, πρέπει να πιστέψετε ότι μπορείτε να γίνετε η διαφορά που θέλετε να δείτε στον κόσμο», σημείωσε η κ. Δημητρίου και προέτρεψε τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες που θα τους επιτρέψουν να αυξήσουν τις γνώσεις τους για τα τρέχοντα θέματα και να διαμορφώσουν το όραμά τους για το μέλλον.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Kάλεσμα Στεφάνου στην Κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την ακρίβεια
Απαντά εκ νέου για Αρχηγό ο Πρόεδρος-«Καμιά θολούρα, όταν υπάρχουν ανακοινώσεις θα προχωρήσω»
Για τις εξελίξεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ενημερώθηκε η ΔΕΣ Κύπρου-Αρμενίας
ΠτΒ: Aνάγκη ενσωμάτωσης έμφυλου προϋπολογισμού στον κρατικό προϋπολογισμό
Η αναζήτηση ομοσπονδιακής λύσης ήταν μάταιη ισχυρίστηκε ο Τατάρ
Δρομολογούνται προσλήψεις για τη μεταρρύθμιση της ΤΑ-Έτοιμη η μελέτη του ΥΠΕΣ για κατανομή χορηγίας στους δήμους
Αντεπιτίθεται η Κυβέρνηση για συντάξεις ΠτΔ και υπουργών-«Η ίδια νομοθεσία για στελέχη κομμάτων που σήμερα βλέπουν αναλγησία σε άλλους»
Για ανάγκη προώθησης παραδοσιακών προϊόντων συζήτησε η Βουλή
Μπαχτσελί: Δεν πρέπει πλέον να την ονομάζουμε ΤΔΒΚ, αλλά Κράτος της Κύπρου
Εγγράφει στη Θεσμών για συζήτηση τη νέα έκθεση της GRECO o Δημητρίου-Ζητούν μέτρα τα κόμματα