Δυναμική παρέμβαση ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ για τα κλιματιστικά

Tην άμεση παρέμβαση και τη βούληση του Υπουργείο Παιδείας, για τον χειρισμό του θέματος των κλιματιστικών στα σχολεία, ζήτα η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία, σε αντίθεση περίπτωση προαναγγέλλει λήψη μέτρων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, εκφράζει τη λύπη της καθώς το ΥΠΑΝ παρά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις μας για το θέμα των κλιματιστικών στα σχολεία, συνεχίζει να μην καταθέτει δημόσια τη θέση του για επίλυση του θέματος.

Και προσθέτει, «έγκαιρα, η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία υπέδειξε τη σοβαρότητα του θέματος που είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρόνιας. Τα κλιματιστικά και τα συστήματα εξαερισμού είναι απαραίτητα στις σχολικές αίθουσες για να διασφαλίζουν τις καλύτερες συνθήκες υγείας και ασφαλείας, για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Το ζήτημα των συνθηκών μάθησης στις σχολικές μας αίθουσες πρέπει να απασχολήσει δραστικά τόσο την κοινωνία στην ολότητα της αλλά κυρίως τους οργανωμένους γονείς, αφού τόσο για μας τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους γονείς οι συνθήκες μάθησης των παιδιών-μαθητών μας θα πρέπει να αποτελούν έναν από τους κύριους άξονες διεκδικήσεων μας».

Παράλληλα η ΠΑΔΕΔ αναφέρει ότι, «η λήψη μέτρων αντίδρασης ποτέ δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, η μέχρι στιγμής αντίδραση του ΥΠΑΝ καθιστά μονόδρομο τη συζήτηση και λήψη μέτρων από το επερχόμενο ΔΣ ΠΟΕΔ που ως ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία εγγράψαμε το θέμα. Συλλογικά στο ΔΣ της ΠΟΕΔ θα πρέπει να δώσουμε ξεκάθαρη κατεύθυνση στην ηγεσία για αποτελεσματική διαχείριση του ζητήματος. Η ΠΟΕΔ σε συνεργασία με τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές οργανώσεις και τους Οργανωμένους Γονείς εσπευσμένα θα πρέπει να διαβουλευθεί με το ΥΠΑΝ, με απώτερο στόχο την διασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών εντός των σχολικών μονάδων, ενώ επικρατούν συνθήκες καύσωνα».

Καταλήγοντας τονίζει πως, «αναμένουμε, έστω και την υστάτη, ότι το ΥΠΑΝ θα επιδείξει την ανάλογη πολιτική βούληση που θα δώσει λύση σε μια σοβαρή εκκρεμότητα ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς».

Δειτε Επισης

Έφθασε Κύπρο και έστειλε μήνυμα στα ελληνικά η Μέτσολα
Τρόμος για 19χρονη στη Θεσσαλονίκη-Άνδρας τη μαχαίρωσε στη μέση του δρόμου και τράπηκε σε φυγή
Έγκλημα στο Λονδίνο-Μαχαίρωσε τη 15χρονη στον λαιμό όταν μπήκε στη μέση να προστατεύσει τη φίλη της
Διαφωνεί η ΠΟΕΔ για υποβολή αιτήσεων για διορισμό με σύμβαση μέσω προκήρυξης
Ψάχνει τα ίχνη 15χρονου που εξαφανίστηκε στη Λάρνακα η Αστυνομία (pic)
Με βεβαρημένο ιστορικό υγείας ο 57χρονος που εντοπίστηκε νεκρός στην Χλώρακα
Ένωσαν τις φωνές τους οι Ουκρανοί και διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Ρωσικό προξενείο στη Λεμεσό (pics)
Κάνναβη αξίας 45.000 ευρώ και χασισόδεντρα ύψους έως... 3 μέτρων βρέθηκαν σε στάβλο στην Ελλάδα
Πρόσφυγες από το Ναγκόρνο Καραμπάχ, η Αρμενία ζήτησε τη βοήθεια της ΕΕ-Τι συμφώνησαν Παρίσι και Μπακού
Ο Ζελένσκι καλεί τις αμυντικές βιομηχανίες να παράγουν όπλα στην Ουκρανία