Ηρεμία στην Πύλα μετά και την ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας

Ηρεμία επικρατεί σήμερα στο μικτό χωριό Πύλα, μετά και την ανακοίνωση που εξέδωσαν τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, αργά τη Δευτέρα, με την οποία καταδίκασαν τα επεισόδια στην ουδέτερη ζώνη της Πύλας με επιθέσεις κατά των ειρηνευτών του ΟΗΕ. 

Σε επίσκεψη του ΚΥΠΕ στην Πύλα παρατηρήθηκε η ηρεμία που επικρατεί στη περιοχή, με τους κατοίκους, Ε/κ και Τ/κ να συνεχίζουν την καθημερινότητα τους και τις επιχειρήσεις να προχωρούν κανονικά με τις συνηθισμένες τους εργασίες.

Ελληνοκύπριοι κάτοικοι ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι από την Παρασκευή που σημειώθηκαν τα επεισόδια εναντίον των μελών της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στη νεκρή ζώνη, δεν έχει παρατηρηθεί οποιαδήποτε άλλη κίνηση και πως απ’ ότι μαθαίνουν από συγχωριανούς τους Τ/κ, τα πράγματα είναι ήσυχα, προς το παρόν.

Ωστόσο εξέφρασαν ανασφάλεια αλλά και παράπονο για τις εργασίες των κατοχικών αρχών στη νεκρή ζώνη για κατασκευή του δρόμου Άρσους – Πύλας.

Από την πλευρά τους ορισμένοι Τ/κ κάτοικοι εξέφρασαν το παράπονο ότι για να μεταβούν στο οδόφραγμα του Περγάμους χρειάζονται μία περίπου ώρα, ενώ με ενδεχόμενη δημιουργία του δρόμου Άρσους – Πύλας θα μπορούν να κάνουν την απόσταση για να πάνε στις κατεχόμενες περιοχές, σε πιο λίγο χρόνο.

Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Πύλας Σίμος Μυτίδης ανέφερε τις τελευταίες μέρες στο ΚΥΠΕ ότι η κατασκευή του δρόμου Άρσους – Πύλας δεν γίνεται για ανθρωπιστικούς λόγους, ή για απεγκλωβισμό των Τουρκοκυπρίων, αλλά για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του τουρκικού στρατού για άμεση πρόσβαση προς το φυλάκιο που βρίσκεται στη περιοχή.

Δειτε Επισης

Στέκεται απέναντι του Τατάρ ο Ερχιουρμάν, παραμένει υπέρ της λύσης στη βάση ΔΔΟ
Καλεί Χριστοδουλίδη να θέσει τέρμα στη σύγκρουση Ελεγκτή-Εισαγγελέα το ΑΚΕΛ
Κουνάει το δάκτυλο σε Τουρκία το ΣτΕ-«Να καταβάλει αποζημιώσεις πάνω από 40 εκ σε Ε/κ»
Ο Κασσελάκης, το «κρατίδιο» και η επιδερμική ανάγκη κατάληψης πολιτικού χώρου
Συναντήθηκε με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου η Πρόεδρος της Βουλής
Εξήγγειλε την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του για τον δήμο Παραλιμνίου-Δερύνειας ο Πυρίλλης
Προανήγγειλε κοινές γεωτρήσεις Ισραήλ-Τουρκίας ο Ερντογάν
Κάλεσμα ΔΗΣΥ στην Κυβέρνηση για να λάβει μέτρα στήριξης για την ακρίβεια
Υπ. Εσωτερικών: Στην τελική ευθεία η υλοποίηση της μεταρρύθμισης στην ΤΑ
Το «κρατίδιο» και η «βόρεια Κύπρος» του Κασσελάκη δημιούργησαν εμφύλιο στον ΣΥΡΙΖΑ