Εντυπωσιακές εικόνες από την αεροναυτική άσκηση Κύπρου-ΗΠΑ

Τακτικές κινήσεις και προχωρητικούς ελιγμούς, πραγματοποίηση τεχνικών γυμνασίων και αντικείμενα Έρευνας – Διάσωσης με συνεργασία ελικοπτέρου περιλάμβανε αεροναυτική άσκηση Κύπρου - ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα. 

Σε ανακοίνωση του ΓΕΕΦ αναφέρεται ότι ​​​​τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της παρουσίας του Αμερικανικού Αντιτορπιλικού Πλοίου (A/T) USS RAMAGE (DDG-61), στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, η Διοίκηση Ναυτικού (ΔΝ), πραγματοποίησε διεθνή αεροναυτική  άσκηση, με το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ), με την επωνυμία «CYP/USA - 03/2023».

«Την άσκηση σχεδίασε η ΔΝ, σε συνεργασία με το Αμερικανικό ΠΝ και σε αυτή συμμετείχαν το ΠΓΥ ΑΛΑΣΙΑ (A-620) της ΔΝ, Ε/Π AW – 139 της Διοίκησης Αεροπορίας (ΔΑ) και το αμερικανικό αντιτορπιλικό», προστίθεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το σενάριο περιλάμβανε τακτικές κινήσεις και προχωρητικούς ελιγμούς, πραγματοποίηση τεχνικών γυμνασίων, αντικείμενα Έρευνας – Διάσωσης με συνεργασία ελικοπτέρου και ολοκληρώθηκε με διέλευση απονομής χαιρετισμού μεταξύ των 2 πλοίων».

«Η άσκηση, η οποία εντάσσεται στο πλέγμα διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει η Εθνική Φρουρά, κρίνεται ως ιδιαίτερα επωφελής, καθώς παρέχει τη δυνατότητα στο προσωπικό της ΔΝ και της ΔΑ, να συνεκπαιδευτεί με Μονάδες του Αμερικανικού ΠΝ, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τις εξαιρετικές σχέσεις και επιβεβαιώνοντας τη συνεχή αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών», σημειώνεται.

Δειτε Επισης

Υπ. Γεωργίας: Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε νέα πνοή στον αγροτικό τομέα
Ε/κ και Τ/κ συμμετείχαν σε αγώνα δρόμου για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης
Οδηγίες Κανάρη σε ΟΑΥ για παράδοση μελέτης βασικών υπηρεσιών ΓεΣΥ σε ακριτικές περιοχές
Διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Λάρνακας λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΑΗΚ
Η ιστορία του 25χρονου ποδηλάτη που διαγνώσθηκε με καρκίνο και κάνει τον γύρο της Κύπρου για το Ογκολογικό
Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία-Ο καιρός μέχρι και την Τρίτη
ΒΙΝΤΕΟ: Αγανακτισμένοι οι πολίτες με τις συνεχείς αυξήσεις, ζητούν μέτρα στήριξης από την Κυβέρνηση
Έτσι θα είναι οι φοιτητικές εστίες του ΤΕΠΑΚ-Υπογράφτηκε η σύμβαση (pics)
Δυνατή η τροποποίηση Δήλωσης ΦΠΑ από τις 17 Σεπτεμβρίου
Έξι νέα έργα από Ίδρυμα Γ. Χριστοδούλου σε δημόσια σχολεία της Κύπρου