Ρίχνεται στη μάχη με τις φλόγες η κυπριακή αποστολή στην Αλεξανδρούπολη

Εντός της ημέρας αναμένεται να επιχειρήσουν αεροσκάφη της κυπριακής αποστολής, η οποία μετέβη χθες στην Ελλάδα, ώστε να βοηθήσει στις κατασβέσεις των πυρκαγιών, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών, Γιώργος Κωνσταντίνου, δήλωσε πως η αποστολή αποτελείται από δύο αεροσκάφη με 4 άτομα πλήρωμα και πέντε άτομα υποστηρικτικό προσωπικό, δυο λειτουργούς του Τμήματος Δασών και τρεις δασοπυροσβέστες.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Κωνσταντίνου η κυπριακή αποστολή από στιγμή σε στιγμή θα τύχει ενημέρωσης από τους αρμόδιους και εντός της ημέρας αναμένεται να επιχειρήσει σύμφωνα με τις εκεί οδηγίες.

Σημειώνεται ότι η βάση της κυπριακής αποστολής θα είναι η Αλεξανδρούπολη, αλλά θα επιχειρούν οπουδήποτε προκύψει ανάγκη.

Απαντώντας σε ερώτηση ο εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών είπε στο ΚΥΠΕ ότι η κυπριακή αποστολή θα παραμείνει στην Αλεξανδρούπολη για όσο την χρειαστεί η Ελληνική Δημοκρατία.

Για την κατάσταση στο μέτωπο των πυρκαγιών, ανέφερε πως είναι «πολύ δύσκολη κατάσταση», για να σημειώσει πως «υπάρχουν πολλά, τεράστια και επικίνδυνα μέτωπα».

Δειτε Επισης

Πώς σχολιάζει την απόφαση Ανωτάτου για Ντόρια ο Κληρίδης-«Πάσχει ριζικά, έπρεπε να ακολουθηθεί ο Κανονισμός του 23»
Δεύτερη καταδίκη εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας-Δικαιώθηκε ο Αρβανίτης για την υπόθεση δυσφήμησης
Έγγραφο εξουσιοδότησης από Αναστασιάδη παρουσίασε η υπεράσπιση Συλλούρη στη δίκη για Al Jazeera
Εντοπίστηκαν δύο πιστόλια και ναρκωτικά σε δέμα στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας-Προορίζονταν για το εξωτερικό
Έστειλαν σε 32χρονο δέμα με τέσσερα κιλά κάνναβης-Εντοπίστηκαν στην οικία και το όχημα του (pics)
Νομική Υπηρεσία για το τετραπλό θανατηφόρο Λεμεσού: Αποδείξαμε υπαίτια αμέλεια
Αυτή είναι η απόφαση για Βαρωσιώτου-«Παρουσίασε σοβαρές αδυναμίες, υπέπεσε σε σοβαρά νομικά σφάλματα»
Την αντισυνταγματικότητα πρόνοιας για λήψη σάλιου από υπόπτους εξετάζει το Ανώτατο
Πώς απαντά η Κυβέρνηση για τα περί αντισυνταγματικότητας νομοσχεδίων για μεταρρύθμιση Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας
Ζητά δημοτική Αστυνομία η Ένωση Δήμων-Ετοίμασε νομοσχέδιο με όλες τις αρμοδιότητες