Πιάστηκαν μέλη κυκλώματος στο αεροδρόμιο με λαθραία τσιγάρα μέσω κατεχομένων-Από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις

Στην κατάσχεση της μεγαλύτερης ποσότητας  αδασμοαφορολόγητων καπνικών προϊόντων που βρέθηκε ποτέ στο Αεροδρόμιο Πάφου με προέλευση τις κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, προχώρησε το Τμήμα Τελωνείων. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση "αξιοσημείωτη είναι η εμπλοκή Ελληνοκυπρίων υπηκόων σε πιθανό κύκλωμα λαθρεμπορίου τσιγάρων με προέλευση τις κατεχόμενες περιοχές προς το Ηνωμένο Βασίλειο μέσω των διεθνών αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου".

1_1668

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι το βράδυ του Σαββάτου 22/7/2023 το Τμήμα Τελωνείων, μετά από έλεγχο που διενήργησε σε έξι αποσκευές τριών επιβατών που θα αναχωρούσαν από το Αεροδρόμιο Πάφου για το Ηνωμένο Βασίλειο, εντόπισε και κατάσχεσε μεγάλη ποσότητα αδασμοαφορολόγητων καπνικών προϊόντων, τα οποία μεταφέρθηκαν παράνομα από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας με σκοπό την εξαγωγή και πώληση τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

2_975

Συγκεκριμένα λειτουργός του Τμήματος Τελωνείου που εργαζόταν στο χώρο αναχωρήσεων του Αεροδρομίου Πάφου παρατήρησε ύποπτες κινήσεις και ασυνήθιστη συμπεριφορά τριών Ελληνοκυπρίων ταξιδιωτών (ο ένας κάτοχος Βρετανικού διαβατηρίου), οι οποίοι μετέφεραν μαζί τους από δύο αποσκευές ο καθένας, οπότε και αποφασίστηκε ο έλεγχος τους στο τμήμα ειδικών αποσκευών του αεροδρομίου. Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκαν συνολικά 300 κούτες των 200 τεμαχίων τσιγάρων και 36 κιλά καπνού για στριφτό τσιγάρο τα οποία δεν έφεραν την σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα αλλά ούτε και το χαρακτηριστικό ασφαλείας και τον μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό ιχνηλασιμότητας, ενδείξεις ότι ήταν αδασμοαφορολόγητα.

3_495

Οι τρεις επιβάτες συνελήφθηκαν για αυτόφωρο αδίκημα και οδηγήθηκαν στο κρατητήριο. Την Κυριακή το πρωί μεταφέρθηκαν στο Δικαστήριο το οποίο εξέδωσε διάταγμα για τετραήμερη κράτηση τους.

Σημειώνεται ότι η πιο πάνω ποσότητα είναι η μεγαλύτερη που βρέθηκε ποτέ στο Αεροδρόμιο Πάφου με προέλευση τις κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, "ενώ αξιοσημείωτη είναι η εμπλοκή Ελληνοκυπρίων υπηκόων σε πιθανό κύκλωμα λαθρεμπορίου τσιγάρων με προέλευση τις κατεχόμενες περιοχές προς το Ηνωμένο Βασίλειο μέσω των διεθνών αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου"

4_285

Δειτε Επισης

Νέα καταγγελία μαθητή-Δέχθηκε επίθεση μετά το σχολείο
Σκηνικό καταστροφής στην Ελλάδα-Εκατοντάδες διασώσεις, μεγάλα προβλήματα
Απορρίπτει τα περί συγκάλυψης σεξουαλικής παρενόχλησης μαθήτριας η Αστυνομία
Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον αγνοούμενο πιλότο του ελικοπτέρου που κατέπεσε στην Εύβοια
Είδε το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Αρχές 2024 τα νέα συμβούλια των ημικρατικών
28η Σεπτεμβρίου... Τραγική επέτειος για την Ανδριάνα Νικολάου-«Πήγα να ειδοποιήσω την Αστυνομία, με εμπόδισε ο Διοικητής»
Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον Αναγνωστόπουλο-«Τη σκότωσε γιατί πήγε κόντρα στο Θεό, δηλαδή τον ίδιο»
Δύσκολη κατάσταση σε Εύβοια, Βόλο, Λαμία-Δρόμοι-ποτάμια, συγκλονιστικές εικόνες
Βίντεο από τη στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου στην Εύβοια
Καταγγελία για ξυλοδαρμό 13χρονου σε Γυμνάσιο στη Λευκωσία