Ειρήνη Πική: Ενθαρρυμένοι από παράδειγμα ηρώων μας για συνέχιση αγώνα

Tο παράδειγμα της θυσίας των ηρώων μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού από την κατεχόμενη γη μας, ανέφερε την Κυριακή η Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω Ειρήνη Πική.

Το πρωί τελέστηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας το Ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο των πεσόντων κατά την τούρκικη εισβολή, Γιαννάκη Αντώνη Παππουλλή και Χριστάκη Πιερή Χρίστου,

Εκφωνώντας τον επιμνημόσυνο λόγο, η Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω  ανέφερε ότι τόσο ο Παπουλλή όσο και ο Χρίστου «έχουν τα χαρακτηριστικά των αληθινών ηρώων, αφήνοντας ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα στην κοινότητα τους».

Οι πράξεις τους, συνέχισε, υπερβαίνουν τα όρια του χρόνου, θυμίζοντάς μας ότι ο ηρωισμός δεν γνωρίζει όρια. «Η αφοσίωση, η γενναιοδωρία και η ακλόνητη προσήλωσή τους στα ιδανικά τους, συνεχίζουν να εμπνέουν τις επόμενες γενιές» είπε η κ. Πική.

Έχουν περάσει, πρόσθεσε «49 ολόκληρα χρόνια από το μαύρο και τραγικό καλοκαίρι του πραξικοπήματος και της εισβολής του 1974 και το παράδειγμα της θυσίας τους, μας ενθαρρύνουν να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες, να υπερασπιστούμε τις αξίες που θεωρούμε σημαντικές και να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την αποτίναξη του Τουρκικού ζυγού από την κατεχόμενη γη μας».

Ανέφερε ακόμη ότι «49 χρόνια μετά συνεχίζει να αποδεικνύεται ότι κάπως έτσι γεννιούνται και γίνονται ήρωες. Απλοί άνθρωποι που επιλέγουν στην κρίσιμη στιγμή να νικήσουν για μια στιγμή τη ζωή και να καταφρονήσουν το θάνατο μετατρέποντας το ιδανικό της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας σε ζήτημα ζωής και θανάτου»

«Οφείλουμε ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης να τιμούμε τους ήρωές μας, των οποίων οι πράξεις γενναιότητας, αντοχής και αφοσίωσης λειτουργούν ως πηγή έμπνευσης για όλους μας αλλά και για τις επόμενες γενιές» είπε η κ. Πική.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Αγίας Νάπας τίμησε σήμερα τους δύο ήρωες του που έπεσαν για την Ελευθερία και Δημοκρατία. Του Μνημοσύνου προέστη εκ μέρους του Μητροπολίτη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου Βασίλειου ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος παρουσία του Δημάρχου Αγίας Νάπας Χρίστου Ζαννέττου, εκπροσώπων κομμάτων και οργανώσεων καθώς και της ηγεσίας Στρατού, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής.

Ακολούθησε στο Μνημείων των Ηρώων η κατάθεση στεφάνων, η αφή της φλόγας από τους αθλητές του Σωματείου «Περικλής Δημητρίου» και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Δειτε Επισης

Προανήγγειλε θετικές εξελίξεις εντός του 2024 για ένταξη της Κύπρου στο πρόγραμμα απαλλαγής θεωρήσεων εισόδου των ΗΠΑ ο ΠτΔ
ΒΙΝΤΕΟ: Το παράπονο Κύπριου στον Κασσελάκη για το ολίσθημα για κατεχόμενα και η ανεύθυνη αντίδραση
Τίμησε τον Χριστοδουλίδη με Προεδρικό μετάλλιο το Queens College
Συλλυπητήρια Προέδρου στην οικογένεια του αδικοχαμένου αστυνομικού που σκοτώθηκε στο καθήκον
Επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του για τη Δημαρχεία του Δήμου Παραλιμνίου-Δερύνειας ο Λούκας Πολυκάρπου
Διμερείς σχέσεις και Κυπριακό στις συναντήσεις Κόμπου στη Νέα Υόρκη
Επιμένει για τις υπερωρίες της Κωμοδρόμου το ΑΚΕΛ-«Ο ΚΕ διαψεύδει το έντυπο που επανειλημμένα υπόγραφε»
Μέτσολα προς Αμμοχωστιανούς-«Ακλόνητη η θέση του ΕΚ για την Κύπρο»
Διεκδικεί το χρίσμα του ΔΗΣΥ για Δήμαρχος Παραλιμνίου-Δερύνειας ο Παναγιώτης Κύζας
Ανασκόπηση συνεργασίας στη τριμερή συνάντηση ΥΠΕΞ Κύπρου, Ελλάδας Αιγύπτου στη Νέα Υόρκη