Έντονος ο Βαφεάδης με το καφενείο έξω από το αεροδρόμιο-«Αυτή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί»

Ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης εξέφρασε την Κυριακή προβληματισμό για εικόνες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και φέρεται να απεικονίζουν οδηγούς ταξί που έχουν μετατρέψει εξωτερικό χώρο του αεροδρομίου Λάρνακας σε καφενείο. Σύμφωνα με τον Υπουργό, αναζητούν τρόπο για να διευθετηθεί το θέμα αφού, όπως είπε «αυτή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά το πέρας του μνημόσυνου για τους πεσόντες της τουρκικής εισβολή, που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Θεοδώρου, ανέφερε πως τέτοιους είδους καταστάσεις πέρα από το αεροδρόμιο Λάρνακας σημειώθηκαν και στο αεροδρόμιο Πάφου και δεν ήταν «οι καλύτερες».

Τουναντίον, συνέχισε, «μας προβληματίζουν πάρα πολύ και έχουμε κάνει συσκέψεις με τους αρμόδιους, τόσο με την Πρόεδρο της Αρχής Αδειών όσο και με την ανάδοχο εταιρεία, για να δούμε πως μπορεί αυτό το θέμα να διευθετηθεί αφού αυτή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί».

«Δεν μπορεί να έχουμε καυγάδες και αιματοκυλισματα στο αεροδρόμιο ή καταστάσεις όπως στο αεροδρόμιο Λάρνακας που είναι σαν το καφενείο έξω από το αεροδρόμιο, που είναι ουσιαστικά η πρώτη εμπειρία των επισκεπτών μας» είπε.

Ο κ. Βαφεάδης σημείωσε πως υπάρχουν κάποιες ιδέες στο τραπέζι, σημειώνοντας πως αυτές πρέπει να εφαρμοστούν με τρόπο που να εξυπηρετούν τις ανάγκες των αεροδρομίων και αυτές των οδηγών ταξί. Δεν είναι θέμα «επιβολής» αλλά πρέπει να βρεθεί η σωστή λύση, ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών.

Πρέπει συνέχισε, «να ακούσουμε τι έχουν και οι ίδιοι οι οδηγοί ταξί να πουν» να ακούσουμε και να διορθώσουμε αυτή την κατάσταση «για να λάβουμε τα σωστά μέτρα», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το έργο του δρόμου Πάφου-αεροδρομίου ο Υπουργός Μεταφορών και ερωτηθείς σχετικά, αναφέρθηκε στην αρνητική εξέλιξη όσον αφορά την έκθεση από το Τμήμα Περιβάλλοντος που ουσιαστικά, όπως είπε «καταργεί αυτή την δίοδο».

Ο κ. Βαφεάδης είπε πως προτίθεται να συζητήσει το θέμα με το Τμήμα Περιβάλλοντος, διότι αν υπάρχει οποιοσδήποτε τρόπος να υπερπηδηθούν αυτά τα περιβαλλοντικά προβλήματα, τότε είπε ότι ως Υπουργείο είναι έτοιμοι να λάβουν τα μέτρα που χρειάζονται.

Ξεκαθάρισε ωστόσο πως οι εμπειρογνώμονες του Τμήματος Περιβάλλοντος «ξέρουν το αντικείμενο» και πως αυτούς ακούνε για το πώς μπορεί να προστατεύσουν το περιβάλλον.

Ταυτόχρονα, συνέχισε, υπάρχουν και οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και πρέπει να δουν πως μπορούν να βοηθήσουν.

Ο Υπουργός Μεταφορών επανέλαβε τη θέληση του Υπουργείου του για την τροχοδρόμηση των έργων της επαρχίας Πάφου. Σημείωσε πως κάποια από τα έργα που τροχοδρομούνται είναι πάρα πολύ σημαντικά, όχι μόνο για την Πάφο, αλλά και για την Κύπρο γενικά. Η πρόθεση υπάρχει και μελετούμε πως μπορούμε να τα τροχοδρομήσουμε μια ώρα νωρίτερα για να έχουμε αποτελέσματα, κατέληξε.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Δειτε Επισης

Υπ. Γεωργίας: Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε νέα πνοή στον αγροτικό τομέα
Ε/κ και Τ/κ συμμετείχαν σε αγώνα δρόμου για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης
Οδηγίες Κανάρη σε ΟΑΥ για παράδοση μελέτης βασικών υπηρεσιών ΓεΣΥ σε ακριτικές περιοχές
Διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Λάρνακας λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΑΗΚ
Η ιστορία του 25χρονου ποδηλάτη που διαγνώσθηκε με καρκίνο και κάνει τον γύρο της Κύπρου για το Ογκολογικό
Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία-Ο καιρός μέχρι και την Τρίτη
ΒΙΝΤΕΟ: Αγανακτισμένοι οι πολίτες με τις συνεχείς αυξήσεις, ζητούν μέτρα στήριξης από την Κυβέρνηση
Έτσι θα είναι οι φοιτητικές εστίες του ΤΕΠΑΚ-Υπογράφτηκε η σύμβαση (pics)
Δυνατή η τροποποίηση Δήλωσης ΦΠΑ από τις 17 Σεπτεμβρίου
Έξι νέα έργα από Ίδρυμα Γ. Χριστοδούλου σε δημόσια σχολεία της Κύπρου