Ηλία: Χρέος όλων η διαφύλαξη της ευημερία των Κυπρίων

Χρέος όλων είναι η διαφύλαξη του μέλλοντος και της ευημερία των Κυπρίων και η παράδοση μιας πατρίδας ολόκληρης, όπου να μπορούν να ζήσουν ειρηνικά, δήλωσε την Κυριακή ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Δρ. Ελίκκος Ηλία.

Κατά τον επιμνημόσυνο λόγο του, στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο των ηρώων και των αγνοουμένων της Kοινότητας Μενοίκου, ο Δρ. Ηλία ανέφερε ότι «σαράντα εννέα χρόνια μετά, δεν λησμονούμε τους νεκρούς μας, τις οικογένειες όσων ακόμη να διακριβωθεί η τύχη τους, όσους βίωσαν την αιχμαλωσία, τον ξεριζωμό, τις φρικαλεότητες και τα βασανιστήρια», προσθέτοντας ότι «σαράντα εννέα χρόνια μετά συνεχίζουμε να διατηρούμε άσβεστη τη μνήμη των ηρώων μας, με μόνη μας έγνοια την απελευθέρωση του πολύπαθου νησιού μας».

«Αυτό», σημείωσε, «θα ήταν το καλύτερο μνημόσυνο και η μεγαλύτερη δικαίωση γι’ αυτούς».

Σύμφωνα με τον Ελίκκο Ηλία «διδασκόμενοι από τις πράξεις και τη θυσία των ηρώων ας προσμετρήσουμε τις ιστορικές μας ευθύνες και ας μείνουμε πιστοί στον σκοπό, για τον οποίο έδωσαν τις ζωές τους και αυτός δεν είναι άλλος από την απελευθέρωση και επανένωση του τόπου μας».

Συνέστησε συνέχιση του αγώνα για δικαίωση, μέχρι να βρεθεί λύση στο εθνικό  πρόβλημα, κάνοντας λόγο για «μια λύση που να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων, στη βάση των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών».

Όπως είπε ο Δρ. Ηλία «το οφείλουμε στους νεκρούς μας, τους αγνοουμένους μας, αλλά και στις γενιές που θα μας διαδεχθούν».

«Είναι χρέος μας να διαφυλάξουμε το μέλλον και την ευημερία των Κυπρίων και να τους παραδώσουμε μια πατρίδα ολόκληρη, μια πατρίδα όπου να μπορούν να ζήσουν ειρηνικά», συνέχισε.

Αναφερόμενος στους ήρωες της κοινότητας Μενοίκου, είπε πως «θυσίασαν τη ζωή τους, προασπιζόμενοι τα πάτρια εδάφη από τις επιβουλές των Τούρκων εισβολέων», ενώ απέδωσε τον προσήκοντα φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ήρωες Νικόλαο Παλαζή, Ελευθέριο Ζαντή, Θεόδωρο Παπαπαναγιώτου, Κώστα Αθανασίου, Χρηστάκης Λουκά, καθώς και τον αγνοούμενο Ανδρέα Πέτρου.

Δειτε Επισης

Κυπριακό, περιφερειακά και διμερή σχέσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Προέδρου-ΥΠΕΞ Σ. Αραβίας
Προανήγγειλε θετικές εξελίξεις εντός του 2024 για ένταξη της Κύπρου στο πρόγραμμα απαλλαγής θεωρήσεων εισόδου των ΗΠΑ ο ΠτΔ
ΒΙΝΤΕΟ: Το παράπονο Κύπριου στον Κασσελάκη για το ολίσθημα για κατεχόμενα και η ανεύθυνη αντίδραση
Τίμησε τον Χριστοδουλίδη με Προεδρικό μετάλλιο το Queens College
Συλλυπητήρια Προέδρου στην οικογένεια του αδικοχαμένου αστυνομικού που σκοτώθηκε στο καθήκον
Επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του για τη Δημαρχεία του Δήμου Παραλιμνίου-Δερύνειας ο Λούκας Πολυκάρπου
Διμερείς σχέσεις και Κυπριακό στις συναντήσεις Κόμπου στη Νέα Υόρκη
Επιμένει για τις υπερωρίες της Κωμοδρόμου το ΑΚΕΛ-«Ο ΚΕ διαψεύδει το έντυπο που επανειλημμένα υπόγραφε»
Μέτσολα προς Αμμοχωστιανούς-«Ακλόνητη η θέση του ΕΚ για την Κύπρο»
Διεκδικεί το χρίσμα του ΔΗΣΥ για Δήμαρχος Παραλιμνίου-Δερύνειας ο Παναγιώτης Κύζας