Ελεγχόμενη η κατάσταση στο μέτωπο σε Δερβενοχώρια όπου δρα η κυπριακή αποστολή

Ελεγχόμενη μέχρι αυτή τη στιγμή είναι κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιάς στην Αττική, όπου δρα η κυπριακή αποστολή του Τμήματος Δασών, δήλωσε στο ΚΥΠΕ το μέλος της κυπριακής αποστολής και Δασικός Λειτουργός Α’ Τάξης του Τμήματος Δασών, Σταύρος Μούχλης, ο οποίος ωστόσο ανέφερε πως σήμερα και αύριο όλες οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις θα βρίσκονται σε επιφυλακή, λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.

Το ΚΥΠΕ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Μούχλη, ο οποίος ανέφερε ότι στην ευρύτερη περιοχή των Δερβενοχωρίων, από όπου επιχειρεί η κυπριακή αποστολή, «η κατάσταση είναι ελεγχόμενη», για να σημειώσει, ωστόσο, ότι κατά τη διάρκεια μιας πυρκαγιάς οι εξελίξεις είναι πάντα απρόβλεπτες.

Σύμφωνα με τον Σταύρο Μούχλη «δεν μπορεί κανείς να προβλέψει ούτε καν για την ίδια μέρα πως θα εξελιχθεί μια τέτοια κατάσταση», ενώ πρόσθεσε πως οι δυνάμεις στην περιοχή δεν έχουν αποδεσμευτεί και παραμένουν σε επιφυλακή σήμερα και αύριο, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή, όπου δρα η κυπριακή αποστολή, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς και συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Μούχλης είπε πως αυτή τη στιγμή «δεν έχουμε πυρκαγιά στην περιοχή Δερβενοχωρίων», σημειώνοντας ότι «είναι τεράστια η έκταση της πυρκαγιάς, πολύ μεγάλη η περίμετρος της και συνήθως τις απογευματινές ώρες έχουμε συνεχείς αναζωπυρώσεις».

«Μικρές αναζωπυρώσεις μεν, αλλά επικίνδυνες, που αν εξελιχθούν θα έχουμε εξέλιξη μιας πυρκαγιάς», συμπλήρωσε.

Ανέφερε ακόμα πως τα αεροσκάφη θα επιχειρούν σήμερα από το πρωί μέχρι το βράδυ, για αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν ανάγκες στη Ρόδο, όπου μαίνεται μεγάλης έκτασης πυρκαγιά και αν υπάρχει ενδεχόμενο η κυπριακή αποστολή να μεταβεί εκεί, ο κ. Μούχλης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως «αυτό θα εξαρτηθεί από τις εδώ τοπικές αρχές».

Όπως είπε η κυπριακή αποστολή έχει εκφράσει ήδη την ετοιμότητά της για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και αν χρειαστεί θα μεταβεί στη Ρόδο.

«Αναμένουμε από τους αρμόδιους εδώ για να μας δώσουν κατευθυντήριες γραμμές», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν έχουν ζητηθεί περισσότερες δυνάμεις από Κύπρο, ο κ. Μούχλης είπε πως η κατάσταση εκεί δεν απαιτεί προς το παρόν άλλες δυνάμεις.

«Ωστόσο, μιλάμε για πυρκαγιές. Πάντα είναι απρόβλεπτα αυτά τα περιστατικά και απρόβλεπτες οι εξελίξεις. Αλλά τη στιγμή που μιλάμε είναι απόλυτα ελεγχόμενη η κατάσταση», είπε.

Σε σχέση με την επιστροφή της κυπριακής αποστολής στην Κύπρο ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, λόγω της αβεβαιότητας της κατάστασης. Σημειώνεται ότι η κυπριακή αποστολή επιχειρεί αυτή την ώρα από την πολεμική αεροπορική βάση Τατοΐου στην περιοχή Δερβενοχωρίων μαζί με ακόμα δύο ισραηλινά και δύο αυστραλιανά αεροσκάφη ίδιου τύπου.

Δειτε Επισης

Απαντά εκ νέου για Αρχηγό ο Πρόεδρος-«Καμιά θολούρα, όταν υπάρχουν ανακοινώσεις θα προχωρήσω»
Χειροπέδες σε 50χρονο που εντοπίστηκαν στην οικία του ναρκωτικά και αρχαία
Έφοδος της Αστυνομίας σε εργοτάξιο στη Λευκωσία-Συνελήφθησαν δέκα πρόσωπα
H νεκροτομή και η ανθρωπολογική εξέταση δίνουν απαντήσεις για τον ανθρώπινο σκελετό
Στις 18 Οκτωβρίου οι εκλογές στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο
Ενεπλάκησαν σε τροχαίο και έστειλαν στο νοσοκομείο 46χρονη επειδή τους επέρριψε την ευθύνη
Τα ιατροδικαστικά ευρήματα για τον θάνατο του 29χρονου που παρασύρθηκε από όχημα
Έντονη βροχόπτωση και κατολίσθηση πετρών-Η ενημέρωση της Αστυνομίας
Τοποθετούνται κάμερες τροχαίας στη Λάρνακα-Τα δύο σημεία
Παραμένει στις Κεντρικές ο Σύρος που απείλησε ότι θα γυρίσει την Πάφο ανάποδα