Στην αντεπίθεση η ΟΣΑΚ κατά του ΔΗΚΟ-«Δεν γνωρίζουν τους νόμους που ψηφίζουν»

Η ΟΣΑΚ δεν είναι σωματείο αλλά επίσημος εταίρος του κράτους με θεσμικό ρόλο απαντά η Ομοσπονδία στο ΔΗΚΟ αναφέροντας ότι " (στο ΔΗΚΟ) δε γνωρίζουν τους νόμους τους οποίους ψηφίζουν".

Σε ανακοίνωση η ΟΣΑΚ αναφέρει ότι τόσο τις τελευταίες ημέρες όσο και στο παρελθόν, όσοι δεν συμφωνούν με τις θέσεις της ΟΣΑΚ οι οποίες αποκλειστικό στόχο έχουν την διασφάλιση των συμφερόντων των ασθενών και κανενός άλλου, "λοιδορούν επί μονίμου βάσεως τους οργανωμένους ασθενείς".

Αναφέρει ότι η ανακοίνωσή της παραθέτει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες "οι οποίες αποδεικνύουν το θεσμικό της ρόλο ως επίσημος εταίρος του κράτους".

Η ΟΣΑΚ καλεί ειδικά το Δημοκρατικό Κόμμα να μελετήσει την εν λόγω νομοθεσία "διότι διαπιστώνουμε ότι ούτε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του τη γνωρίζει αλλά ούτε και κάποιοι βουλευτές του".

Καλεί το ΔΗΚΟ να τοποθετηθεί ξεκάθαρα "για το κατά πόσον υιοθετεί τις επιθέσεις τις οποίες εξαπολύει συνεχώς ο βουλευτής του Ζαχαρίας Κουλίας εναντίον της Ομοσπονδίας και προβεβλημένων μελών της".

Αναφέρει ότι το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποτελείται από εκπροσώπους όλων των συνδέσμων ασθενών οι οποίοι είναι μέλη της ΟΣΑΚ και "ως εκ τούτου η αμφισβήτηση της Ομοσπονδίας συνιστά αμφισβήτηση του ρόλου όλων των συνδέσμων ασθενών".

Η ΟΣΑΚ καλεί την ηγεσία του ΔΗΚΟ να τοποθετηθεί ξεκάθαρα και απολογείται για το ύφος της συγκεκριμένης ανακοίνωσης "στους βουλευτές, (πρώην και νυν) του κόμματος οι οποίοι διαχρονικά έχουν στηρίξει τους αγώνες της Ομοσπονδίας και έχουν σταθεί πιστοί υποστηρικτές των οργανωμένων ασθενών".

"Άλλωστε ο Βουλευτής Λευκωσίας και μέλος της Γραμματείας του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ Χρύσης Παντελίδης, διαχώρισε χθες δημόσια τη θέση του από τις τοποθετήσεις συναδέλφων του στο ΔΗΚΟ", σημειώνει η ΟΣΑΚ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανάσα από τις υψηλές θερμοκρασίες-Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Κλιματιζόμενοι χώροι διαθέσιμοι στους πολίτες λόγω καύσωνα από Δήμο Λεμεσού
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού τη Δευτέρα
Συνεχίζεται η προσπάθεια για την ΑΤΑ, λένε συνδικαλιστές μετά τη συνάντηση με Υπ. Εργασίας
Απαντά στους Εικαστικούς Καλλιτέχνες ο Δήμος Λευκωσίας-Δηλώνει πρόθυμος να συζητήσει κατάρτιση νέας συμφωνίας
Ο Δήμος Λευκωσίας πήρε το κτήριο στέγασής του, ανέφερε το Σωματείο Εικαστικών Καλλιτεχνών
Ικανοποίηση Δήμου Στροβόλου για ανταπόκριση Κυβέρνησης σε προτάσεις του
Σημαντικό βήμα για αυτονομία θεωρούν οι ΕΟΑ τη ρύθμιση που ψήφισε η Βουλή
Ανοικτός κλιματιζόμενος χώρος στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου
Εγκρίθηκαν από τη Βουλή οι κανονισμοί για τη διάθεση γης για πανεπιστήμια