Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το #VETcyFair23

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση #VETcyFair23 που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023 στο Absolute Institute of Technical Education, το νέο παράρτημα της Δημόσιας Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης - ΜΙΕΕΚ

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πέραν των 1000 ατόμων, περιλαμβανομένων μαθητών/μαθητριών από τις Τεχνικές Σχολές, σπουδαστές/σπουδάστριες των ΜΙΕΕΚ και φοιτούντες Εσπερινών Σχολών από όλες τις επαρχίες. Επιπλέον, την εκδήλωση επισκέφθηκαν το ευρύ κοινό, επαγγελματίες κυρίως από τον χώρο της βιομηχανίας, εκπρόσωποι εργοδοτικών συνδέσμων, δήμων, επιμελητηρίων και εκπρόσωποι από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα προγράμματα σπουδών που προσφέρονται στη Σχολή, μέσα από οργανωμένα εργαστήρια και παρουσιάσεις που έλαβαν χώραν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και μέσα από την κατ ιδίαν επαφή που είχαν με το Ακαδημαϊκό προσωπικό της Σχολής.

Στον χώρο πραγματοποιήθηκε επίσης έκθεση επαγγελμάτων, όπου 30 εταιρείες μεγάλης εμβέλειας συμμετείχαν με περίπτερα. Οι εταιρείες που εκπροσωπήθηκαν, καλύπτουν όλο το φάσμα της βιομηχανίας και οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες εργοδότησης που προσφέρονται αλλά και για για τις σημερινές ανάγκες στην αγορά εργασίας γενικότερα. Αντίστοιχα οι εταιρείες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με κατάλληλα τεχνικά καταρτισμένο ανθρώπινο προσωπικό, να ενημερώσουν για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας της εταιρείας τους.

Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή του κοινού στα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν, τα οποία κάλυψαν θέματα τόσο τεχνικής εξειδίκευσης, γενικού ενδιαφέροντος αλλά και για προσωπική εξέλιξη και ανέλιξη.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΔΜΤΕΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), στο πλαίσιο της Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων (VETweek) 2023 αλλά και στο πλαίσιο του Ευρωπαικού Έτους Δξιοτήτων

Για περισσότερες πληροφορίες για τα ΜΙΕΕΚ, μπορείτε να επισκεφθείτε τον Ιστότοπο www.mieek.ac.cy

Τα ΜΙΕΕΚ συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Δειτε Επισης

Πρόσκληση στην Εκδήλωση: “Empowering Youth through Escape Room Learning"
Η Oaklins διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο: Συγχωνεύσεις και Εξαγορές
Η στιγμή της αναγνώρισης: Με μεγάλη επιτυχία η Τελετή Αποφοίτησης 2023 ΜΙΕΕΚ
H LEXUS αποκαλύπτει το LBX στο Λονδίνο με μια καθηλωτική έκθεση τέχνης!
Οδηγός αυτοπεποίθησης για έναν αληθινό κόσμο χωρίς φίλτρα
Γνώρισε το Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών του UCLan Cyprus
50 Χρόνια Τμήματος Νέων Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
Ancoria Insurance: Καθαρή εγγυημένη απόδοση 6.2% σε αποταμιευτικό της ταμείο
Το ManageEngine ITCON Cyprus 2023 έρχεται σε Λευκωσία και Λεμεσό
ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΚΤΗΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ