Ημερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα

Ημερίδα με θέμα «Ο σχολικός εκφοβισμός χωρίς υπεκφυγές» πραγματοποίησαν την Παρασκευή, στο Λύκειο Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος», στη Λάρνακα, το Παρατηρητήριο για τη Βία στο Σχολείο (ΠΑ.ΒΙ.Σ.) του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας σε συνεργασία με το EUROPE-DIRECT Λάρνακας και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας, η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτας Δημητρίου, και αποσκοπούσε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών και των μαθητών/μαθητριών αναφορικά με το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού. Παράλληλα, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης Ημερίδας, δόθηκε στους/στις εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητές/μαθήτριες που συμμετείχαν, η ευκαιρία να θέσουν τους προβληματισμούς τους.

Διευκρινίζεται ότι οι μαθητές/μαθήτριες που συμμετείχαν στην Ημερίδα είναι παιδιά από την επαρχία Λάρνακας που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Σχολείο Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - European Parliament Ambassador School Programme (EPAS) EP Ambassadors» καθώς και μαθητές/μαθήτριες από το Λύκειο Αραδίππου.

Την ημερίδα χαιρέτισαν η Διευθύνουσα του Λυκείου Αραδίππου, Στάλω Θρασυβούλου, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, δρ Έλενα Χατζηκακού, ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, Ανδρέας Κεττής, ο Ευρωβουλευτής, Κώστας Μαυρίδης, καθώς και η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου.

Ακολούθησε η παρουσίαση από τον Δρα Κώστα Φάντη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, με θέμα «Σχολική βία: Τι γνωρίζουμε και πώς προστατεύουμε τους μαθητές μας». Το πρώτο μέρος της ημερίδας ολοκληρώθηκε με διεξαγωγή συζήτησης ανάμεσα στον κεντρικό εισηγητή και το κοινό.

Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι/παρευρισκόμενες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Ο σχολικός εκφοβισμός χωρίς υπεκφυγές», στην οποία συμμετείχαν ο Βουλευτής Λάρνακας, Ανδρέας Πασιουρτίδης, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, δρ Έλενα Χατζηκακού, η Σχολική Ψυχολόγος / Ψυχοθεραπεύτρια και εξωτερική συνεργάτιδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, δρ Χριστιάνα Δίπλη, και η Συντονίστρια του Europe Direct Δήμου Λάρνακας, Μυρτώ Κατσούρη.

Την ημερίδα συντόνισε ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Λειτουργός του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου / Παρατηρητηρίου για τη Βία στο Σχολείο, καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χαραλαμπίδου: Οι πολίτες αναμένουν ενίσχυση του κράτους δικαίου
Από πολίτη εντοπίστηκε ο νεκρός στην παραλία της Χλώρακας-Απέκλεισαν την εγκληματική ενέργεια οι Αρχές
Επίσκεψη Δένδια στην Κύπρο για την 63η Επέτειο Ανεξαρτησίας
Η τελευταία ανάρτηση της 50χρονης που διαμελίστηκε στο κρεοπωλείο μπροστά στα μάτια της κόρη της
Απαγόρευση νυχτερινής οδήγησης και ειδική άδεια με όριο μέχρι 90 kmh-Οι αλλαγές που προωθεί η ΕΕ
BINTEO: «Σπρώξτε καυλ....ρόπαιδα»-Ο Μπέος εμψυχώνει ομάδα ανδρών να απεγκλωβίσουν αυτοκίνητα
Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε σε παραλία της Χλώρακας
Δυο πρόσωπα κινδύνευσαν σε θαλάσσια περιοχή της Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο Νέαρχος
«Μακάρι να μην συνέβαινε»-Τι λέει η αδελφή του ιδιοκτήτη του κρεοπωλείου που διαμελίστηκε η 50χρονη
Θέματα περιβάλλοντος και πράσινης μετάβασης σε συνάντηση Υπ. Γεωργίας-Κύρτσου