Περιμένουν απαντήσεις για το καθεστώς εργοδότησής τους οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ

Απάντηση για το καθεστώς εργοδότησής τους περιμένουν οι εκπαιδευτικοί στα ΚΙΕ. Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Προσοντούχων Αδιόριστων Εκπαιδευτικών στα ΚΙΕ (ΠΑΣΥΠΑΕ) απέστειλε στις 24 Απριλίου επιστολή στη διευθύντρια των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αναμένοντας ενημέρωση, καθώς στις 10 Μαΐου οι εκπαιδευτικοί θα κληθούν ξανά να πληρώσουν τις κοινωνικές ασφαλίσεις τους ως αυτοτελώς εργαζόμενοι.

Όπως αναφέρει ο ΠΑΣΥΠΑΕ σε ανακοίνωσή του, την Πέμπτη, με την τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας απέστειλαν αίτηση για εξέταση του καθεστώτος εργοδότησής τους από τον Ιούλιο του 2022, σε συνεργασία με τις συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ.

Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι η εξέταση του ζητήματος θα ολοκληρωνόταν περί τα τέλη Δεκεμβρίου 2022 παρόλα αυτά στη συνέχεια μετακυλίστηκε για το τέλος Ιανουαρίου 2023. "Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, εργαζόμενοι από άλλο απογευματινό πρόγραμμα με τις ίδιες συνθήκες εργοδότησης και καθήκοντα έχουν ήδη πάρει απαντήσεις στο συγκεκριμένο αίτημα", αναφέρουν στην επιστολή τους προς τη διευθύντρια των Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στη συνέχεια, επισημαίνουν στην επιστολή ότι σύντομα θα κληθούν να καταβάλουν ξανά τις κοινωνικές ασφαλίσεις ως αυτοτελώς εργαζόμενοι, καθώς δεν έχουν λάβει οποιανδήποτε απάντηση στην αίτηση τους και ζητούν διευκρινίσεις για το πότε θα μπορούν να περιμένουν σχετική απάντηση.

Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους την Πέμπτη, δεν έχουν λάβει οποιαδήποτε απάντηση, ενώ στις 10 Μαΐου θα κληθούν να πληρώσουν ξανά κοινωνικές ασφαλίσεις ως αυτοτελώς εργαζόμενοι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υπ. Γεωργίας: Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε νέα πνοή στον αγροτικό τομέα
Νέα στοιχεία για την φρίκη στο Βόλο-Aναφορές ότι ο 28χρονος κακοποιούσε και το παιδί
Ε/κ και Τ/κ συμμετείχαν σε αγώνα δρόμου για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης
Συλλυπητήρια Προέδρου στην οικογένεια του αδικοχαμένου αστυνομικού που σκοτώθηκε στο καθήκον
Οδηγίες Κανάρη σε ΟΑΥ για παράδοση μελέτης βασικών υπηρεσιών ΓεΣΥ σε ακριτικές περιοχές
Διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Λάρνακας λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΑΗΚ
Πώς έγινε η συντριβή του αεροσκάφους στη Θήβα-Καταλείπει σύζυγο και βρέφος ο 37χρονος χειριστής
Το τροχαίο που προηγήθηκε του διπλού θανατηφόρου και η μαρτυρία του οδηγού που παρέσυρε τα θύματα
Κατέπεσε μικρό αεροσκάφος στη Θήβα-Νεκρός ο χειριστής του
Πώς έγινε το διπλό θανατηφόρο στον αυτοκινητόδρομο-Πήδηξε τη νησίδα και εισήλθε στην αντίθετη κατεύθυνση ο πεζός