Τζιωρτζής και Παυλίδης οι νέοι πρεσβευτές της οδικής ασφάλειας

Ο οδηγός αγώνων ταχύτητας Βλαδίμηρος Τζιωρτζής και ο Μιχάλης Παυλίδης, ένας εκ των συνιδρυτών της ΜΚΟ «Υπάρχω» για άτομα με αναπηρίες, ορίστηκαν από το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας ως οι νέοι πρεσβευτές για την οδική ασφάλεια στην Κύπρο, όπως ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης. Ο κ. Βαφεάδης υπογράμμισε ότι στόχος είναι η περαιτέρω μείωση των θανάτων από τροχαία, καθώς τα στατιστικά στοιχεία βρίσκονται περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

Ο Υπουργός Μεταφορών προέβη σε δηλώσεις μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας στο Υπουργείο Μεταφορών, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην παρουσία της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Άννας Κουκκίδη Προκοπίου, με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων, από τα αρμόδια Τμήματα των δύο Υπουργείων, καθώς και των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας.

«Έχουμε συμφωνήσει στον διορισμό νέων πρεσβευτών οδικής ασφάλειας, τους οποίους ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια να μειώσουμε τους θανάτους και τα ατυχήματα στους δρόμους», ανέφερε ο κ. Βαφεάδης. «Πιστεύουμε ότι αυτοί θα μας βοηθήσουν στα μέγιστα να ενημερώσουν τον μαθητικό κόσμο για τα θέματα οδικής ασφάλειας και να μειώσουμε τα ατυχήματα, με το να αναβαθμίσουν την οδική συνείδηση στα παιδιά μας», πρόσθεσε.

Σημείωσε, δε, ότι στην ίδια κατεύθυνση θα συμβάλει και η αξιοποίηση του πάρκου οδικής ασφάλειας, αναφέροντας ότι κατά τη συνεδρίαση διαπιστώθηκε πως «αυτό προσφέρει τα μέγιστα στην ενημέρωση μαθητών και πολιτών». «Συζητήσαμε μέτρα περαιτέρω αναβάθμισης της λειτουργίας του και μεγαλύτερης συμμετοχής μαθητών, ώστε και αυτό το μέτρο να βοηθήσει στην αντίληψη των προβλημάτων και όσων συμβαίνουν όταν η συμπεριφορά στους δρόμους δεν είναι η πρέπουσα», είπε ο Υπουργός.

Ανέφερε, ακόμα, ότι κατά τη συνεδρίαση τέθηκαν και θέματα που αφορούν το σύστημα φωτοεπισήμανσης, και συζητήθηκαν προβλήματα που πρέπει να επιληφθούν «για να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο αυτό το μέτρο και για να μπορέσουμε με την πλήρη υλοποίηση της εγκατάστασης όλων των συστημάτων φωτοεπισήμανσης», όπως είπε.

Τέλος, αναφερόμενος στα στατιστικά στοιχεία για τα ατυχήματα και τους θανάτους μέχρι στιγμής στο τρέχον έτος, είπε ότι είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με τα περσινά. «Ελπίζαμε πως θα ήταν λίγο καλύτερα», σημείωσε ο κ. Βαφεάδης. «Παρ’ όλο που πέρσι ήταν μία πολύ καλή χρονιά, είχαμε μειώσει σημαντικά τους θανάτους, η προσπάθειά μας πάντα είναι να βελτιώνουμε αυτά τα νούμερα και έχουμε δεσμευτεί ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να τα κρατήσουμε σε όσο πιο χαμηλά επίπεδα γίνεται», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Ετοιμάζεται Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λευκωσία
Βροχή, καταιγίδες και σκόνη στο μενού του καιρού
Υπό εξέταση για τα περιστατικά βίας και τους συνοδούς στα σχολεία το Υπουργείο Παιδείας
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Εξελίξεις για την απάτη συνταγογραφήσεων στα κατεχόμενα-Βρέθηκαν φάρμακα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι
Τουλάχιστον μια ξένη γλώσσα μαθαίνει η πλειοψηφία των μαθητών στην Κύπρο
Υφ. Έρευνας: Επιτακτική ανάγκη το νομοθετικό πλαίσιο τεχνητής νοημοσύνης
Αίσια κατάληξη για τον μικρό Μάριο-Παρέχει συνοδό το Υπουργείο Παιδείας
Πέραν των 16.000 νέων φοιτητών στα κατεχόμενα
Προσωρινά εκτός ΓεΣΥ το ΤΑΕΠ του Απολλωνείου-Δεν ανοίγει τις πόρτες του την Κυριακή