Έρευνα από την Αστυνομία κατά Θεμιστοκλέους για τις χυδαιότητες κατά Ατταλίδου

Την ώρα που συνεχίζεται η θύελλα αντιδράσεων κατά του βουλευτή, Ανδρέα Θεμιστοκλέους, σε σχέση με το χυδαίο και απαράδεκτο σχόλιό του κατά της Αλεξάνδρας Ατταλίδου, η Υπουργός Δικαιοσύνης, Άννα Προκοπίου, άναψε το πράσινο φως για έρευνα από πλευράς Αστυνομίας.

Ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους δεν είναι η πρώτη φορά που ξεπερνά τα όρια και προβαίνει σε σχόλια και συμπεριφορές που καταρρέουν το κύρος ολόκληρου του Κοινοβουλίου, προκαλώντας παράλληλα, έντονες αντιδράσεις, ειδικότερα ως προς την ανοχή που επιδεικνύεται.

Μετά το προσβλητικό και χυδαίο σχόλιο του κατά της Ατταλίδου, όπου σχολιάζοντας την ψήφιση του Νομοσχεδίου για τις «θεραπείες μεταστροφής», λέγοντας στη Βουλευτή, «μάλλον οι τρεις μαύροι δεν έφθασαν ποτέ», ακολούθησε καταγγελία στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, η οποία για άλλη μια φορά θα εξετάσει τη συμπεριφορά του Ανδρέα Θεμιστοκλέους.

them1.width-800

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία αρχίζει έρευνα μετά από συνεννόηση που είχε ο Αρχηγός της Δύναμης, με την Υπουργό Δικαιοσύνης, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο προκύπτει ποινικό αδίκημα σε βάρος του βουλευτή, ειδικότερα σε ότι αφορά το αδίκημα της ρητορικής μίσους. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί, πως ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους, καλύπτεται από βουλευτική ασυλία, εξ ού και όπως μας αναφέρθηκε από αρμόδια πηγή θα πρέπει τα βήματα να καθορίζονται σε συνεννόηση με τη Νομική Υπηρεσία.

Σημειώνεται, πως μόλις χθες, το δικαστήριο της Λάρνακας, καταδίκασε τον 44χρονο που επιτέθηκε, κτύπησε και εξύβρισε αλλοδαπή γυναίκα, η οποία κρατούσε βρέφος στην αγκαλιά της, σε περιοχή της Λάρνακας τον περασμένο Ιούλιο.

Παρά το γεγονός ότι στο κατηγορητήριο η Αστυνομία δεν υπήρχε αναφορά στο αν ο κατηγορούμενος είχε ή όχι κίνητρο για προκατάληψη, το Δικαστήριο αποφάσισε να παρέμβει.

Υπενθυμίζεται, πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους προβαίνει σε χυδαιότητες, με τους θεσμούς να παραμένουν σε ρόλο θεατή, ενώ σημειώνεται πως και στην περίπτωση του Μητροπολίτη Μόρφου, δεν κατάφεραν να στοιχειοθετήσουν υπόθεση για τα ομοφοβικά σχόλιά του και τη ρητορική μίσους. Εντούτοις, θα διαφανεί αν αυτή τη φορά, θα υπάρχει η αλλαγή. Πάντως, αν προκύψουν ποινικά, τότε θα πρέπει να ακολουθηθούν οι διαδικασίες για άρση της ασυλίας του Ανδρέα Θεμιστοκλέους.

Σημειώνεται, ότι σε ανάρτησή της η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, έγραψε πως, «έτσι έπρεπε και ορθώς κινήθηκε η Άννα Κουκκίδου, η οποία έδωσε οδηγίες διερεύνησης για τον Α Θεμιστοκλεους! Και καμία δε έπρεπε να μείνει σιωπηλή στις συνεχιζόμενες προσβολές που κορυφώθηκαν με την επίθεση στην Ατταλίδου. To έργο το έχουμε ζήσει κατεπανάληψη».

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση της η Βουλή μετά την καταγγελία της Αλεξάνδρας Ατταλίδου, θα προβεί σε όσα προβλέπονται. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, μετά από καταγγελία που δέχθηκε η Ειδική Επιτροπή Δεοντολογίας των Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, από τη βουλεύτρια του Κινήματος Οικολόγων Αλεξάνδρα Ατταλίδου, με αφορμή σχόλια του ανεξάρτητου βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ενημερώνουμε ότι άμεσα θα ακολουθηθεί αυστηρά η ενδεδειγμένη διαδικασία ως προνοείται από τον κώδικα και το πλαίσιο δεοντολογίας.

Απτόητος ο Θεμιστοκλέους

Μετά το προσβλητικό σχόλιό του που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ο βουλευτής, Ανδρέας Θεμιστοκλέους, αντί να απολογηθεί, έριξε και άλλο λάδι στη φωτιά.

Στη νέα του ανάρτηση στο Facebook, ο κ. Θεμιστοκλέους υποστήριξε πως τα πράγματα είναι απλά. «Την φράση ‘έλαβα μηνύματα ότι θα μου στείλουν τρεις μαύρους’, δεν είμαι εγώ που την έβαλα στην πολιτική ζωή, αλλά η κυρία Ατταλίδου από μόνη της και χωρίς να την πιέσει κανένας, για να εμφανιστεί ενώπιον της κοινής γνώμης ότι τάχα για τις πολιτικές απόψεις της, δέχεται απειλές», έγραψε.

«Απόδειξη και μάλιστα τρανή, για τους ψευδείς ισχυρισμούς της», πρόσθεσε, «είναι ότι όταν ρωτήθηκε γιατί δεν πήγε στην Αστυνομία για να καταγγείλει τις απειλές εναντίον της, αυτή απάντησε ότι "δεν εμπιστεύεται το κράτος δικαίου της Κυπριακής Δημοκρατίας"».

Ο βουλευτής Λεμεσού ανέφερε, ακολούθως, πως «εγώ, απλά σήμερα σήκωσα το γάντι που πέταξε η ίδια η κυρία Ατταλίδου και χρησιμοποίησα την δική της ατάκα με ειρωνικό τρόπο για να καυτηριάσω την ανάρτησή της για τους τάχα πολλούς αιώνες καταπίεσης και δήθεν βασανιστηρίων των ΛΟΑΤΙΚ κι ότι από σήμερα, μετά την ψεσινή ψήφιση του σχετικού νόμου, ότι επιτέλους τελείωσαν και η καταπίεση και τα βασανιστήρια».

«Κυρία Ατταλίδου, πολιτική δίωξη δεν είναι να ισχυρίζεσαι και να χρησιμοποιείς ανέξοδες ατάκες για δήθεν απειλές. Πολιτική δίωξη είναι να χρησιμοποιείς ατάκες άλλων που ανευθύνως ρίχνουν στην πολιτική ζωή και να ξεσηκώνεται ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και όλα τα ΜΜΕ και χωρίς κανένας να ενδιαφερθεί για την αλήθεια και την άποψη σου, να στρέφονται εναντίον σου, διότι σθεναρά μόνος σου κόντρα σε όλους υπερασπίζεσαι τις απόψεις σου», ισχυρίστηκε περαιτέρω.

Καταληκτικά έστειλε, όπως είπε, μήνυμα προς όλους ότι: «Ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους είναι πολιτικά υπόλογος μόνο σε όλους όσοι τον ψήφισαν και όλους όσοι ασπάζονται τις ίδιες πολιτικές και ιδεολογικές απόψεις μαζί του».

Η νέα ανάρτηση του βουλευτή έγινε λίγη ώρα αφότου ανακοινώθηκε από τη Βουλή ότι θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες από την Ειδική Επιτροπή Δεοντολογίας των Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, κατόπιν της καταγγελίας που έκανε εναντίον του η βουλεύτρια του Κινήματος Οικολόγων. Σημειώνεται ότι επιστολή προς την Πρόεδρο της Βουλής έστειλε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Δημήρης Δημητρόυ, ο οποίος ζητά την απομάκρυνση του κ. Θεμιστοκλέους από την εν λόγω Κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Παρέμβαση προέδρου της Επιτροπής Θεσμών

Σημειώνεται ότι επιστολή στην Πρόεδρο της Βουλής απέστειλε και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, Δημήτρης Δημητρίου, με την οποία ζητά την έναρξη διαδικασιών απομάκρυνσης του Ανδρέα Θεμιστοκλέους από την Επιτροπή.

Όπως δήλωσε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, «συμπεριφορές όπως του κ. Θεμιστοκλέους που μόνο προσβάλλουν, το έργο της Επιτροπής και την ίδια τη Βουλή, δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές. Ως βουλευτές οφείλουμε πρώτοι να είμαστε παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Θεμιστοκλέους-«Χρησιμοποίησα τη δική της ατάκα»

Δειτε Επισης

Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
«Τιμούμε αυτούς που έμειναν στις επάλξεις και θυσιάστηκαν για να περισώσουν την εθνική αξιοπρέπεια»
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών
Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»
Πληροφορίες Ελεγκτικής για υποβολή στοιχείων για διαφημίσεις υποψηφίων στις Εκλογές
Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Η ώρα της τελικής σύγκρουσης, έρχονται στο προσκήνιο υποθέσεις