Έκκληση Πρεσβείας Παλαιστίνης στην Κύπρο για ασθενή κρατούμενο σε φυλακή του Ισραήλ

Τη διεθνή κοινότητα και ειδικότερα την κυπριακή Κυβέρνηση καλεί με ανακοίνωσή της η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Κύπρο, να παρέμβουν «άμεσα και επειγόντως» για να αφεθεί ελεύθερος ο ασθενής κρατούμενος Walid Daqqa από τις ισραηλινές φυλακές. Στην ανακοίνωσή σημειώνεται ότι ο Daqqa κρατείται από το 1986 και εκτίει ποινή φυλάκισης 39 ετών, ενώ η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε πρόσφατα, αφού διαγνώστηκε με σπάνια μορφή καρκίνου του μυελού των οστών.

Η Πρεσβεία αναφέρει ότι θεωρεί υπεύθυνη την ισραηλινή Κυβέρνηση για τη ζωή του κρατούμενου ειδικά, όπως αναφέρει, μετά την ανάρτηση στο τουίτερ του Υπουργού Itamar Ben Gvir ότι «ο Daqqa είναι απατεώνας και πρέπει να δοθεί τέλος στη ζωή του, μέσα στη φυλακή».

Σημειώνεται, ακόμα, ότι η οικογένεια του κρατούμενου, οι κρατούμενοι στη φυλακή Nafha και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ξεκίνησαν πολλές εκστρατείες για να τον απελευθερώσουν και να σώσουν τη ζωή του, αλλά οι αρχές των φυλακών «αρνούνται πεισματικά να το κάνουν».

Προστίθεται ότι «από το 1967 έχουν χάσει τη ζωή τους στις ισραηλινές φυλακές 237 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, 75 από αυτούς ως αποτέλεσμα ιατρικής αμέλειας», ενώ αυτή τη στιγμή στις ισραηλινές κατοχικές φυλακές υπάρχουν περίπου 550 άρρωστοι κρατούμενοι, συμπεριλαμβανομένων πολλών με χρόνιες ασθένειες όπως ο καρκίνος, τα νεφρά και η καρδιά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πρεσβείας της Παλαιστίνης.

Καταλήγει ότι το Ισραήλ κρατά περίπου 4.900 Παλαιστίνιους σε 23 φυλακές, αρκετοί από τους οποίους έχουν ξεπεράσει τα 20 χρόνια κράτησης, 31 γυναίκες κρατούμενες, 160 παιδιά και περισσότερους από χίλιους διοικητικούς κρατούμενους.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τα νούμερα, τα απρόοπτα και τα ενδιαφέροντα της υποβολής υποψηφιοτήτων
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα
Απέσυρε την υποψηφιότητα της με ριπή κατά της ηγεσίας του ΔΗΚΟ η Μαρία Τοφινή-Τσαντίλα
Στηρίζουν Νίκο Νικολαΐδη οι «Ενεργοί Πολίτες – Κίνημα Ενωμένοι Κύπριοι Κυνηγοί» στη Λεμεσό
Ανησυχία της Κυβέρνησης για τη νέα εγκληματική ενέργεια-«Αξιολογούμε διαρκώς τα μέτρα»
Ηχηρά ονόματα στους προτείνοντες και υποστηρίζοντες των υποψηφίων-Στηρίζει Γεάδη και Πελεκάνο η Παρισινού
63 υποψηφιότητες για τις έξι θέσεις Ευρωβουλευτών-Αρχίζει η ετοιμασία του ψηφοδελτίου
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα