Έκκληση Πρεσβείας Παλαιστίνης στην Κύπρο για ασθενή κρατούμενο σε φυλακή του Ισραήλ

Τη διεθνή κοινότητα και ειδικότερα την κυπριακή Κυβέρνηση καλεί με ανακοίνωσή της η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Κύπρο, να παρέμβουν «άμεσα και επειγόντως» για να αφεθεί ελεύθερος ο ασθενής κρατούμενος Walid Daqqa από τις ισραηλινές φυλακές. Στην ανακοίνωσή σημειώνεται ότι ο Daqqa κρατείται από το 1986 και εκτίει ποινή φυλάκισης 39 ετών, ενώ η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε πρόσφατα, αφού διαγνώστηκε με σπάνια μορφή καρκίνου του μυελού των οστών.

Η Πρεσβεία αναφέρει ότι θεωρεί υπεύθυνη την ισραηλινή Κυβέρνηση για τη ζωή του κρατούμενου ειδικά, όπως αναφέρει, μετά την ανάρτηση στο τουίτερ του Υπουργού Itamar Ben Gvir ότι «ο Daqqa είναι απατεώνας και πρέπει να δοθεί τέλος στη ζωή του, μέσα στη φυλακή».

Σημειώνεται, ακόμα, ότι η οικογένεια του κρατούμενου, οι κρατούμενοι στη φυλακή Nafha και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ξεκίνησαν πολλές εκστρατείες για να τον απελευθερώσουν και να σώσουν τη ζωή του, αλλά οι αρχές των φυλακών «αρνούνται πεισματικά να το κάνουν».

Προστίθεται ότι «από το 1967 έχουν χάσει τη ζωή τους στις ισραηλινές φυλακές 237 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, 75 από αυτούς ως αποτέλεσμα ιατρικής αμέλειας», ενώ αυτή τη στιγμή στις ισραηλινές κατοχικές φυλακές υπάρχουν περίπου 550 άρρωστοι κρατούμενοι, συμπεριλαμβανομένων πολλών με χρόνιες ασθένειες όπως ο καρκίνος, τα νεφρά και η καρδιά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πρεσβείας της Παλαιστίνης.

Καταλήγει ότι το Ισραήλ κρατά περίπου 4.900 Παλαιστίνιους σε 23 φυλακές, αρκετοί από τους οποίους έχουν ξεπεράσει τα 20 χρόνια κράτησης, 31 γυναίκες κρατούμενες, 160 παιδιά και περισσότερους από χίλιους διοικητικούς κρατούμενους.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ν. Χριστοδουλίδης: Η ένταξη άσκησης στην καθημερινότητα προάγει ποιότητα ζωής πολιτών
Συνεχίζει το ίδιο τροπάριο ο Τατάρ-«Οι Ε/κ προκαλούν εντάσεις με τις συλλήψεις για σφετερισμό»
Πέραν των 80 έργων για τη Λευκωσία κόστους άνω του ενός δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο ΠτΔ
Συνεχίζουν να ανταλλάζουν πυρά ΔΗΣΥ και Άλμα-Μετωπική σύγκρουση για τους πύργους στη Λάρνακα
Πρόταση νόμου για δημιουργία νέου ενιαίου επαγγελματικού συνταξιοδοτικού σχεδίου για αξιωματούχους
Ν. Χριστοδουλίδης: Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για πολυήμερη, ευπρόσδεκτος στο Συμβούλιο στην Κύπρο ο Ερντογάν
Χαρτοπόλεμος ΔΗΣΥ και Οδυσσέα για τη Λάρνακα-«Βαφτίζει δημόσιο συμφέρον τις μικροπολιτικές του σκοπιμότητες»
Νωρίτερα από ότι σχεδιαζόταν η πενταμερής-«Είμαστε κοντά σε κατάληξη στις τελικές ημερομηνίες»
Πρόεδρος: Η Κύπρος σχεδιάζει να φιλοξενήσει Σύνοδο Κορυφής με Ινδία και χώρες Μ. Ανατολής, θα προσκληθεί και ο Ερντογάν
Μ. Παναγιώτου: Χρέος της Πολιτείας να κρατηθεί άσβεστη η μνήμη ηρώων σαν τον Δώρο Ηλία