Τρία 24ωρα μετά και ακόμη στο κενό οι έρευνες για τα επεισόδια και για την επίθεση σε 19χρονο

Mπορεί να έχουν παρέλθει σχεδόν τρία 24ωρα από τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο «Αλφαμέγα Αρένα», στη Λεμεσό, μετά το τέλος του αγώνα ανάμεσα σε Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ, όμως ακόμα όχι μόνο δεν έχουν εντοπιστεί οι δράστες, αλλά ούτε καν δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες, ώστε να γίνει μια προσπάθεια ταυτοποίησης τους, όπως συμβαίνει σε κάθε τέτοια περίπτωση.

Μπορεί να έχει τεθεί πολλές φορές ως επιχείρημα ότι στα γήπεδα μας υπάρχει πρόβλημα με τις κάμερες ασφαλείας, σε πολλά από τα οποία τα CCTV είναι παλιά, όμως κάτι τέτοιο δεν αποτελεί δικαιολογία για το νέο γήπεδο της Λεμεσού, το οποίο ολοκληρώθηκε μόλις πριν μερικούς μήνες. Ως εκ τούτου, αποκλείεται η καθυστέρηση να οφείλεται στο συγκεκριμένο γεγονός.

Σίγουρα, οι χούλιγκαν που έριξαν δεκάδες καρέκλες στο γήπεδο μετά το τέλος του αγώνα, ενδεχομένως να είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, όμως οι Αρχές και σε άλλες περιπτώσεις έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες προσώπων που δεν αναγνωρίζονταν, ζητώντας τη βοήθεια του κοινού για τον εντοπισμό τους.

Κληθείσα από τον REPORTER αρμόδια πηγή να απαντήσει για το κατά πόσον έχουν στα χέρια τους οποιεσδήποτε φωτογραφίες που θα δοθούν στη δημοσιότητα για τα επεισόδια, απάντησε λακωνικά, «ακόμη δεν έχουμε».

Είναι άξιο απορίας πως είναι δυνατόν να έχουν περάσει τρεις ολόκληρες ημέρες από την ολοκλήρωση του αγώνα, αλλά ακόμη να μην κατάφεραν να εξασφαλίσουν στοιχεία από τις κάμερες ασφαλείας, την ίδια ώρα που για τα καπνογόνα και τα βεγγαλικά που ήταν κρυμμένα σε τουαλέτες του σταδίου εντόπισαν και συνέλαβαν δύο υπόπτους, ένας από τους οποίους τέθηκε υπό τριήμερη κράτηση, ενώ ο δεύτερος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών.

Σημειώνεται πάντως ότι οι ζημιές στο γήπεδο στολίδι της Λεμεσού, ξεπέρασαν όπως αναφέρθηκε δημόσια τις σαράντα χιλιάδες ευρώ και είναι άγνωστο ποιος θα κληθεί να πληρώσει τα... σπασμένα, είτε αυτός λέγεται εταιρεία ΑΠΟΕΛ, είτε φορολογούμενος πολίτης.

Κανένα ίχνος για τους δέκα που επιτέθηκαν σε 19χρονο

Την ίδια ώρα, οι Αρχές δεν κατάφεραν να εντοπίσουν, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, κανένα ίχνος των δέκα χούλιγκαν που επιτέθηκαν σε 19χρονο κτυπώντας τον και εγκαταλείποντάς τον αιμόφυρτο στο έδαφος, χωρίς κανένας από αυτούς να εντοπιστεί μέχρι στιγμής.

Μπορεί η Αστυνομία να αναζητά στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στους δράστες, όμως από την αναζήτηση μέχρι τον εντοπισμό και την ταυτοποίησή τους, είναι πολλά... τσιγάρα δρόμος.

Βέβαια είναι άγνωστο εάν ο χώρος όπου δέχθηκε την επίθεση ο 19χρονος καλυπτόταν από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, ωστόσο δουλειά της Αστυνομίας είναι να εντοπίσει και να συλλάβει τα πρόσωπα που χτύπησαν βάναυσα τον νεαρό, προκαλώντας του κάκωση δοντιών άνω και κάτω γνάθου. Ο 19χρονος, ευτυχώς δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση και αφότου του είχαν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες, έλαβε εξιτήριο.

Για άλλη μια φορά, γλυτώσαμε τα χειρότερα από τις σκηνές οπαδικής βίας, όμως είναι άγνωστο για πόσο καιρό ακόμα θα είμαστε τυχεροί και δεν θα ζήσουμε ένα τόσο σοβαρό περιστατικό όπως αυτά που βλέπουμε σε άλλες χώρες.

Πάντως, εάν συνεχίσουμε να μην εντοπίζουμε και να μην τιμωρούμε παραδειγματικά πρόσωπα που εμπλέκονται σε επεισόδια, οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στον όλεθρο και μόνο με ένα θαύμα θα γλυτώσουμε από το να έχουμε και στην Κύπρο θύματα πριν, μετά ή και κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε αγωγή κατά της Δημοκρατίας σε υπόθεση κουρέματος
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Συνελήφθησαν τρία πρόσωπα για υπόθεση λαθρεμπορίου μεταναστών
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Συνελήφθη 49χρονος επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο-Προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού