Πώς τοποθετείται ο Αναστασιάδης στη σύγκρουση Εισαγγελέα με Ελεγκτή-«Υπερεξουσίες δεν επιτρέπονται από κανένα»

Κυπριακό, ενεργειακά και εσωτερικά θέματα συζήτησε το απόγευμα της Τρίτης με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη ο τέως Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, σε συνάντηση που κράτησε περίπου μια ώρα.

Εξερχόμενος του Προεδρικού, ο τέως Πρόεδρος είπε ότι είχε μια ιδιαίτερα φιλική, αλλά και δημιουργική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τα ενεργειακά, αλλά και εσωτερικά θέματα.

«Και χαίρομαι γιατί οι πολιτικές που ακολουθούνται δημιουργούν τις προοπτικές για συνέχιση μιας επιτυχούς διακυβέρνησης, αλλά και με νέες ιδέες, οι οποίες είναι πάντοτε καλοδεχούμενες. Και είναι και αναμενόμενο να παρατηρούνται και αλλαγές πολιτικής σε ορισμένους τομείς που μπορεί να είναι πιο δημιουργικές. Συνεπώς, θέλω να εκφράσω την απόλυτη μου ικανοποίηση για τη συνάντηση», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν διαβλέπει εξελίξεις ως προς την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για πιο ενεργό εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι πιστεύει πως είναι μια προσπάθεια προς την ορθή κατεύθυνση.

«Ήταν κάτι που και παλαιότερα είχαμε επιδιώξει και ελπίζω να ευοδωθεί. Είναι μια σημαντική προς τα εμπρός κίνηση, ας μην ξεχνούμε ότι και ως αποτέλεσμα της τότε πολιτικής που ακολουθήσαμε στο Κραν Μοντανά, η Ευρωπαϊκή ‘Ένωση για πρώτη φορά ήταν παρούσα», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, ένας ειδικός αντιπρόσωπος που θα έχει ένα ρόλο, έτσι ώστε η όποια λύση να δημιουργεί ένα κράτος που να συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, με την προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ.λπ., δεν θα είναι προς όφελος της μιας κοινότητας, αλλά και των δύο.

«Δεν θα είναι προς όφελος μόνο της ελληνοκυπριακής πλευράς, αλλά και της τουρκοκυπριακής και ιδιαίτερα και της Τουρκίας.  Συνεπώς, είναι ένας στόχος που τίθεται, και με το πείσμα, δηλαδή τις προσπάθειες, ευελπιστούμε ότι θα ευοδωθεί», ανέφερε.

Κληθείς να αναφερθεί στην κατάσταση ανάμεσα σε Νομική και Ελεγκτική Υπηρεσία, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει «οτιδήποτε αφορά ξένα προς τα νέα μου καθήκοντα και αυτά (τα καθήκοντα) είναι να παρακολουθώ και όπου μπορώ να συμβουλεύω».

Είπε ότι πέραν τούτου δεν θέλει να εμπλακεί σε θέματα που δεν θα έπρεπε να ασχοληθεί, πρόσθεσε όμως πως ο καθένας θα πρέπει να γνωρίζει τι το Σύνταγμα προνοεί και το Σύνταγμα, συνέχισε, είναι σαφές.

«Παρερμηνείες, υπερεξουσίες, αυθαιρεσίες, δεν θεωρώ ότι επιτρέπονται από κανένα», ανέφερε.

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών