Πώς τοποθετείται ο Αναστασιάδης στη σύγκρουση Εισαγγελέα με Ελεγκτή-«Υπερεξουσίες δεν επιτρέπονται από κανένα»

Κυπριακό, ενεργειακά και εσωτερικά θέματα συζήτησε το απόγευμα της Τρίτης με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη ο τέως Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, σε συνάντηση που κράτησε περίπου μια ώρα.

Εξερχόμενος του Προεδρικού, ο τέως Πρόεδρος είπε ότι είχε μια ιδιαίτερα φιλική, αλλά και δημιουργική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τα ενεργειακά, αλλά και εσωτερικά θέματα.

«Και χαίρομαι γιατί οι πολιτικές που ακολουθούνται δημιουργούν τις προοπτικές για συνέχιση μιας επιτυχούς διακυβέρνησης, αλλά και με νέες ιδέες, οι οποίες είναι πάντοτε καλοδεχούμενες. Και είναι και αναμενόμενο να παρατηρούνται και αλλαγές πολιτικής σε ορισμένους τομείς που μπορεί να είναι πιο δημιουργικές. Συνεπώς, θέλω να εκφράσω την απόλυτη μου ικανοποίηση για τη συνάντηση», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν διαβλέπει εξελίξεις ως προς την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για πιο ενεργό εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι πιστεύει πως είναι μια προσπάθεια προς την ορθή κατεύθυνση.

«Ήταν κάτι που και παλαιότερα είχαμε επιδιώξει και ελπίζω να ευοδωθεί. Είναι μια σημαντική προς τα εμπρός κίνηση, ας μην ξεχνούμε ότι και ως αποτέλεσμα της τότε πολιτικής που ακολουθήσαμε στο Κραν Μοντανά, η Ευρωπαϊκή ‘Ένωση για πρώτη φορά ήταν παρούσα», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, ένας ειδικός αντιπρόσωπος που θα έχει ένα ρόλο, έτσι ώστε η όποια λύση να δημιουργεί ένα κράτος που να συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, με την προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ.λπ., δεν θα είναι προς όφελος της μιας κοινότητας, αλλά και των δύο.

«Δεν θα είναι προς όφελος μόνο της ελληνοκυπριακής πλευράς, αλλά και της τουρκοκυπριακής και ιδιαίτερα και της Τουρκίας.  Συνεπώς, είναι ένας στόχος που τίθεται, και με το πείσμα, δηλαδή τις προσπάθειες, ευελπιστούμε ότι θα ευοδωθεί», ανέφερε.

Κληθείς να αναφερθεί στην κατάσταση ανάμεσα σε Νομική και Ελεγκτική Υπηρεσία, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει «οτιδήποτε αφορά ξένα προς τα νέα μου καθήκοντα και αυτά (τα καθήκοντα) είναι να παρακολουθώ και όπου μπορώ να συμβουλεύω».

Είπε ότι πέραν τούτου δεν θέλει να εμπλακεί σε θέματα που δεν θα έπρεπε να ασχοληθεί, πρόσθεσε όμως πως ο καθένας θα πρέπει να γνωρίζει τι το Σύνταγμα προνοεί και το Σύνταγμα, συνέχισε, είναι σαφές.

«Παρερμηνείες, υπερεξουσίες, αυθαιρεσίες, δεν θεωρώ ότι επιτρέπονται από κανένα», ανέφερε.

Δειτε Επισης

Πρώτη συμφωνία μεταξύ των 27 για μεταναστευτικό-«Πάγιο αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας»
Μπερδεύεται η εικόνα στο ΔΗΚΟ ενόψει υποβολής-Ερωτηματικό για οργανωτικό γραμματέα
Έγινε το πρώτο βήμα για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό-Βλέπει προοπτικές ο Πρόεδρος
«Ναι» Υπουργικού στο Στρατηγικό Πλαίσιο Δημοσιονομικής Πολιτικής
Ενέκρινε το νομοσχέδιο για την τηλεργασία το Υπουργικό-Οδηγείται στη Βουλή
Βάζουν στην... πρίζα τα οχήματα των κρατικών αξιωματούχων-Τι αλλάζει
«Αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ο Ερντογάν στα κατεχόμενα»
Ο Στιούαρτ ενημέρωσε Ολλανδούς αξιωματούχους για τις δράσεις του ΟΗΕ στην Κύπρο
Τι προνοεί το νέο «πρωτόκολλο συνεργασίας» Τουρκίας-ψευδοκράτους
«Δόθηκαν 32 εκατομμύρια σε μη δικαιούχους στην πανδημία»-Όσα εντόπισε ο Γ. Ελεγκτής