Έναρξη διαμαρτυριών αν δεν επανέλθουν στο 100% τα επιδόματα διαμηνύει η ΙΣΟΤΗΤΑ

Οτιδήποτε άλλο εκτός από άμεση και ολική επαναφορά επιδομάτων στο 100% από την 1η Ιανουαρίου του 2024, θα σημάνει έναρξη εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και απεργιών, αναφέρει η Παγκύπρια Συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ.

«Μετά από 10 χρόνια, κάποιοι πανηγύριζαν σήμερα με εξαγγελίες σταδιακής επαναφοράς επιδομάτων, οι οποίες μέχρι σήμερα, μας διαβεβαίωναν ότι θα ξεκινούσαν από τον Ιούλιο 2023» και «σήμερα, άλλαξε η ιστορία και οι ημερομηνίες, κάτι άλλωστε που δεν μας ξάφνιασε, καθώς μας θύμισε την ίδια ιστορία της ΑΤΑ», αναφέρει σε ανακοίνωση η συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ.

«Τα μαγειρέματα σε στυλ ΑΤΑ δεν θα περάσουν για τα υπερωριακά και επιδόματα βάρδιας των Αστυνομικών, Γιατρών,  Νοσηλευτών, Δεσμοφυλάκων, Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας και πολλών άλλων εργαζόμενων βάρδιας, οι οποίοι απέμειναν να πληρώνουν τον λογαριασμό για τους βιομήχανους και τις τράπεζες για την οικονομική κρίση του 2013», προσθέτει.

«Άνθρωποι οι οποίοι δουλεύουν 365 μέρες το χρόνο, 24 ώρες την ημέρα με βάρδιες, Κυριακές και Δημόσιες Αργίες, κρατώντας το κράτος στους ώμους τους, θα έπρεπε να τυγχάνουν περισσότερου σεβασμού από κάποιους που δήθεν κόπτονται για τα εργασιακά κεκτημένα δικαιώματα», προσθέτει. 

Τέλος, η Παγκύπρια Συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ αναφέρει πως «αλγεινή εντύπωση, προκάλεσε η έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς για το θέμα της μονιμοποίησης των εργαζόμενων αορίστου χρόνου, που απαριθμούν χιλιάδες εργαζόμενους στη Δημόσια Υπηρεσία και στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα» και προσθέτει πως «να περιμένουμε την επόμενη προεκλογική περίοδο για να λάβουμε ίσως, τις απαντήσεις».

Δειτε Επισης

Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή