Βγαίνει μπροστά και απαντά στα περί εκμετάλλευσης κονδυλίων ο Παράσχος-Ζητά δημοσιοποίηση της σύμβασης

Τη δημοσίευση της σύμβασης για το ζήτημα «Αποκέντρωση 2023» ζητεί από τον Υφυπουργό Πολιτισμού, Μιχάλη Χατζηγιάννη, ο Σύμβουλος του Υφυπουργού, Ανδρέας Παράσχος, κατόπιν σημερινού δημοσιεύματος στον Τύπο. 

Μέσω επιστολής του προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού, ο κ. Παράσχος απευθύνει παράκληση «όπως χωρίς την όποια καθυστέρηση δημοσιοποιηθεί επίσημα όλη η σχετική πληροφόρηση γύρω από το ζήτημα ‘’Αποκέντρωση 2023’’ και τη διεκπεραίωσή της και υποβληθεί και σε όλα τα αρμόδια σώματα, όπως προβλέπεται από τον Νόμο».

Ο κ. Παράσχος σημειώνει περαιτέρω ότι «το γεγονός ότι η δημοσιογράφος που υπογράφει το σχετικό δημοσίευμα απέφυγε να επικοινωνήσει μαζί μου ή με το Υφυπουργείο Πολιτισμού, τόσο για το ζήτημα της ‘’Αποκέντρωσης 2023’’, (που αναφέρει ψευδώς ότι έχω ‘’εξασφαλίσει τέσσερις από τις επτά χορηγίες’’), όσο και -επίσης ψευδώς- ότι ‘’η σύμβαση αγοράς υπηρεσιών του συμβούλου στο υφυπουργείο, ανέρχεται στις 52 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο’’, αποδεικνύει ότι στόχος του δημοσιεύματος είναι η κατασυκοφάντηση εμού και των παιδιών μου».

Ακόμη, ο Ανδρέας Παράσχος αναφέρει ότι «εμφανής στόχος» του δημοσιεύματος είναι να πληγεί πολιτικά ο Υφυπουργός Πολιτισμού, «πράγμα που άρχισε από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του και διαρκώς εντείνεται». Κάνει λόγο για «μια συκοφαντική δυσφήμιση που σαφώς επιμένει στην υπόσκαψη των προσπαθειών» του Υφυπουργού «προς ενίσχυση των καλλιτεχνών και του μέλλοντός τους».

Εν συνεχεία, ο κ. Παράσχος ζητεί από τον κ. Χατζηγιάννη να δημοσιεύσει τη Σύμβαση απασχόλησης που υπέγραψε με το Υφυπουργείο, «ούτως ώστε να μην υπάρχει ουδεμία αμφιβολία ως προς το αναληθές του δημοσιεύματος».

Επιπρόσθετα, αναφερόμενος στις καλλιτεχνικές προτάσεις, στις οποίες αναφέρονται και τα παιδιά του, και για τις οποίες στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι «ο Σύμβουλος εκμεταλλεύεται χορηγίες χιλιάδων ευρώ για στενούς συγγενείς, συνεργάτες και φίλους», σημειώνει ότι τα παιδιά του ως καλλιτέχνες μετέχουν σε δύο διαφορετικές προτάσεις στην «Αποκέντρωση 2023» και λαμβάνουν ποσά που κυμαίνονται μεταξύ 200-300 ευρώ στην κάθε συναυλία.

Καταληκτικά, ο κ. Παράσχος ζητεί από τον Μιχάλη Χατζηγιάννη όπως προχωρήσει «σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για αποκατάσταση της αλήθειας, περιλαμβανομένης της παροχής οποιωνδήποτε πληροφοριών προς τον Γενικό Ελεγκτή», προσθέτοντας ότι επιφυλάσσεται να λάβει όλα τα από τον Νόμο ενδεδειγμένα μέτρα.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς απαντά ο Χατζηγιάννης στις νέες καταγγελίες για έγκριση κονδυλίων σε συνεργάτη του

Δειτε Επισης

Οι συλλήψεις εφήβων για βία, ο συναγερμός που δεν ήχησε και το κράτος που δεν ξέρει
Επίσημη πρώτη για τις Παγκύπριες Εξετάσεις-Πρεμιέρα με τα Νέα Ελληνικά
Στην Εισαγγελία η οικογένεια του Θανάση-Θα αποδοθεί Δικαιοσύνη για τη δολοφονία και τη συγκάλυψη;
Λίστες αναμονής, οριζόντιοι περιορισμοί, απουσία ελέγχου-Τα κυριότερα προβλήματα του ΓεΣΥ
Έγινε το πρώτο βήμα για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό-Βλέπει προοπτικές ο Πρόεδρος
«Ναι» Υπουργικού στο Στρατηγικό Πλαίσιο Δημοσιονομικής Πολιτικής
Ενέκρινε το νομοσχέδιο για την τηλεργασία το Υπουργικό-Οδηγείται στη Βουλή
Βάζουν στην... πρίζα τα οχήματα των κρατικών αξιωματούχων-Τι αλλάζει
«Αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ο Ερντογάν στα κατεχόμενα»
Ο Στιούαρτ ενημέρωσε Ολλανδούς αξιωματούχους για τις δράσεις του ΟΗΕ στην Κύπρο