Ναζιστική σημαία είχε στο φορτηγό του ο άνδρας που έπεσε σε μπάρες κοντά στον Λευκό Οίκο

Ο οδηγός ενός φορτηγού που προσέκρουσε σε μπάρες ασφαλείας κοντά στον Λευκό Οίκο, αντιμετωπίζει σωρεία κατηγοριών, δήλωσε η αστυνομία.

Οι αστυνομικοί βρήκαν μια σημαία με ναζιστική σβάστικα μέσα στο νοικιασμένο φορτηγό, το οποίο προσέκρουσε στις μπάρες στην πλατεία Λαφαγιέτ στην Ουάσιγκτον, μερικές δεκάδες μέτρα από τα όρια του Λευκού Οίκου.

Οι αρχές τονίζουν ακόμη ότι το συμβάν, λίγο πριν από τις 22:00 της Δευτέρας (05:00 της Τρίτης στην Ελλάδα), μπορεί να έγινε σκόπιμα.

Ο ύποπτος κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για απειλή δολοφονίας, απαγωγής ή πρόκλησης βλάβης στον πρόεδρο, την αντιπρόεδρο ή μέλος της οικογένειας, ανέφερε σε ανακοίνωση η U.S. Park Police. Δεν κατονόμασε τον ενήλικο σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες, ωστόσο μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο άνδρας ονομάζεται Σάι Βαρσίθ Καντούλα, από το Μισούρι.

Kandula

Η αμερικανική Μυστική Υπηρεσία (Secret Service) που φυλάσσει τον αρχηγό του κράτους ανέφερε ότι συνέλαβε τον άνδρα μετά την πρόσκρουση του οχήματος, αλλά ότι δεν υπήρξε κάποιος κίνδυνος σε εξέλιξη και πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Ο ύποπτος αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για επίθεση με επικίνδυνο όπλο, παράνομη είσοδο, καταστροφή ομοσπονδιακής περιουσίας και απερίσκεπτο χειρισμό οχήματος, ανέφερε η Park Police.

Ο τηλεοπτικός σταθμός WUSA μετέδωσε βίντεο στο οποίο οι αστυνομικοί φάνηκαν να προσεγγίζουν ένα φορτηγό της εταιρείας U-Haul. Τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ άνοιξε την πίσω πόρτα, αφήνοντας να φανεί καροτσάκι με ρόδες για τη μεταφορά φορτίου, πάντως δεν φαινόταν κάποιο φορτίο.

Ο Κρις Ζαμπότζι, πιλότος που ζει στην Ουάσινγκτον και ήταν αυτόπτης μάρτυρας, ανήρτησε ένα σύντομο βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το οποίο επιβεβαίωσε αργότερα το Reuters που δείχνει το φορτηγό να πέφτει πάνω στις μπάρες ενώ περπατούσε προς το σπίτι του.

«Κοίταξα πίσω και είδα πως το βαν της U-Haul είχε πέσει πάνω στην μπάρα», είπε ο Ζαμπότζι, ο οποίος πρόσθεσε πως έφυγε αφού το φορτηγό προσέκρουσε για δεύτερη φορά στις μπάρες.

Δεν είναι σαφές πού ακριβώς βρισκόταν ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τη στιγμή της πρόσκρουσης του φορτηγού. Νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Κέβιν Μακάρθι στον Λευκό Οίκο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Η Αίγυπτος προτείνει μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας με απελευθέρωση 20-40 ομήρων
Στο Λονδίνο εκλήθη ο Ρώσος πρεσβευτής μετά τη σύλληψη για υπόθεση εμπρησμού που σχετίζεται με την Ουκρανία
Επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντα ο βασιλιάς Κάρολος
Μία 60χρονη στέφθηκε Μις Μπουένος Άιρες-«Εκπροσωπώ νέο παράδειγμα στα καλλιστεία»
Για ναζιστική νοοτροπία κατηγορεί τον Νετανιάχου ο Ερντογάν
Δασκάλα παραδέχτηκε ότι σκότωσε τον σύντροφό της και τον έθαψε στον κήπο
Επίσημο τέλος στο κέντρο παρακολούθησης της εκεχειρίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Επείγουσα εκκένωση δύο νοσοκομείων στο Κίεβο υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών
Η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει Άραβες και Ευρωπαίους ΥΠΕΞ για συνομιλίες για τη Γάζα
Ανέβαλε το ταξίδι του στην Ουάσινγκον ο Ταγίπ Ερντογάν