Νίκη του φυλακισμένου Μπελέρη στη Χειμάρρα-Προηγήθηκαν επεισόδια

Σκηνές πανηγυρισμών καταγράφονται έξω από εκλογικό τμήμα στη Χειμάρρα, καθώς ο ομογενής Φρέντι Μπελέρης επικράτησε, τελικά για 19 ψήφους, του «εκλεκτού» του Αλβανού πρωθυπουργού Γκιόργκι Γκόρο.

Ο Φρέντι Μπελέρης που παραμένει σε φυλακή στα Τίρανα, όπου οδηγήθηκε μετά από προσχηματική σύλληψη και απόφαση του εισαγγελέα του Αυλώνα, έδινε μάχη σώμα με σώμα από την πρώτη κάλπη μέχρι και την τελευταία την 36η.

Τελικά αναδείχθηκε νικητής των εκλογών με 50,12%. Ο αντίπαλός του, Γκιόργκι Γκόρο, έφτασε στο 49.88%. Η διαφορά τους ήταν μόλις 19 ψήφους.

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, οι ομογενείς ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και πανηγυρισμούς, ενώ πολλοί τραγουδούσουν και τον εθνικό ύμνο.

xeimarra_4

xeimarra_3

Ο τηλεοπτικός σταθμός Κlan News μετέδωσε εικόνες από το τέλος της καταμέτρησης των ψήφων, που «κλείδωσε» τη νίκη Μπελέρη.

Ο υποψήφιος της «Ομόνοιας» παρά το γεγονός ότι αρχικά ήταν αρκετά πίσω από τον «εκλεκτό» της κυβέρνησης Ράμα, έκανε την αντεπίθεση στα αποτελέσματα των εκλογών και κατάφερε να προσπεράσει και να κερδίσει τον Γκόρο.

Νωρίτερα το πρωί, είχαν προηγηθεί επεισόδια και μάλιστα λόγω της έντασης για κάποια λεπτά σταμάτησε η καταμέτρηση των ψήφων.

Επεισόδια στη Χειμάρρα

Η διαδικασία καταμέτρησης ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και αφού οι κάλπες από τα 36 Ε.Τ. του διευρυμένου δήμου, μεταφέρθηκαν σε ενιαίο χώρο στο κέντρο της Χειμάρρας. Μετά τα όσα προηγήθηκαν, με την προφυλάκιση Μπελέρη για υποτιθέμενη «εξαγορά ψήφων», είχαν εκφραστεί φόβοι για παρατυπίες κατά την διαδικασία της καταμέτρησης, με στόχο την αλλοίωση του αποτελέσματος υπέρ του «εκλεκτού» του Ράμα, και έως σήμερα δημάρχου, Γκιόργκι Γκόρο.

Τα αλβανικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν πολλές φορές την Κυριακή στη Χειμάρρα, χαρακτηρίζοντας «ασυνήθιστη» την εκλογική διαδικασία μια και ένας από τους βασικούς αντιπάλους είναι προφυλακισμένος.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή ο Μπελέρης κρίθηκε κρατούμενος και μεταφέρθηκε στις φυλακές Τιράνων, μετά την απόρριψη της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που είχε υποβάλλει, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός Αλβανίας. Προφυλακισμένος κρίθηκε και ο στενός του συνεργάτης, Παντελής Κοκαβέσης, παρά τα προβλήματα υγείας.

Κύκλοι της ομογένειας εκτιμούν πως ο Έντι Ράμα δεν θα αποδεχθεί εύκολα τη νίκη Μπελέρη στη Χειμάρρα, καταθέτοντας -μέσω του Σοσιαλιστικού Κόμματος- ένσταση και αίτημα καταμέτρησης.

Στο μεταξύ, στον δήμο Φοινίκης νικητής αναδείχθηκε ο υποψήφιος του Κόμματος των Ελλήνων για το Μέλλον (ΜΕΓΑ) σε συνασπισμό με το κυβερνόν Σοσιαλιστικό Κόμμα Ρωμαίος Τσάκουλης με 41 τοις εκατό των ψήφων έναντι 29 τοις εκατό αντίστοιχα που πήραν οι δύο αντίπαλοί του. Στο δήμο Δρόπολης νικητής με 80 τοις εκατό των ψήφων είναι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Δημητράκης Τόλης.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Η Ινδία κλείνει τον εναέριο χώρο της για τις πακιστανικές αερογραμμές
ΒΙΝΤΕΟ: Βοήθεια από την Κύπρο ζήτησε το Ισραήλ για την αντιμετώπιση των τρομακτικών πυρκαγιών
Το Ισραήλ απειλεί να πλήξει κυβερνητικούς στόχους στη Συρία αν συνεχιστούν οι επιθέσεις εναντίον Δρούζων
Ο ράφτης του Πάπα ετοιμάζει άμφια σε όλα τα νούμερα για να μην πέσει έξω
Η συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για τα ορυκτά δεν διευκρινίζει αν η Ουάσινγκτον θα επωφεληθεί
Ηλικιωμένος έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω σε πλήθος στην Κοπεγχάγη-Πέντε τραυματίες
ΒΙΝΤΕΟ: Αερόστατα συγκρούστηκαν στον αέρα-Ούρλιαζαν οι επιβάτες στο καλάθι
Έτοιμη να υπογράψει συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά ακόμη και εντός της ημέρας η Ουκρανία
Σκληρό μπρα ντε φερ με δασμούς-Απειλές και… υποχωρήσεις από Τραμπ και Σι, τα εκατέρωθεν μηνύματα
Η Αστυνομία συνέλαβε ύποπτο μετά τον θάνατο χθες τριών ανθρώπων από πυροβολισμούς στην Ουψάλα