Διαβεβαιώσεις από Ερντογάν-«Θα θεωρήσουμε νόμιμο όποιο αποτέλεσμα προκύψει»

Μία μέρα πριν τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία και όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Ο Τούρκος πρόεδρος, σε μία διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε, διαβεβαίωσε πως αν ηττηθεί στις εκλογές της Κυριακής θα κάνει ο,τι αποφασίσει η δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ενώπιον των δημοσιογράφων ότι «Ερχόμαστε στην εξουσία με δημοκρατικά μέσα. Θα θεωρήσουμε νόμιμο όποιο αποτέλεσμα προκύψει από τις κάλπες» υπογράμμισε.

Πώς αντέδρασε ο Κιλιτσντάρογλου

Την ίδια στιγμή όμως ο αντίπαλός του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ο οποίος έδωσε συνέντευξη την Παρασκευή το βράδυ σε ένα μόνο κανάλι επέκρινε το φαινόμενο και σε ανάρτησή του στο Twitter είπε ότι μια τέτοια κατάσταση δεν θα συνέβαινε αν εκείνος ήταν στην εξουσία. Υποσχέθηκε δε ότι «όσο κυβερνάμε αυτήν τη χώρα, δεν θα δείτε ποτέ ξανά όλα τα κανάλια να μεταδίδουν το ίδιο.

Πάντως στην ίδια συνέντευξή απευθύνθηκε και στους Ρώσους τους οποίους είχε κατηγορήσει ότι ήταν πίσω από το επιλήψιμο βίντεο που προκάλεσε την αποχώρηση του προεδρικού υποψηφίου Μουαρεέμ Ιντζέ. «Δεν έχω τίποτα κατά του ρωσικού λαού» είπε, εμείς κάναμε μια προειδοποίηση με βάση τις πληροφορίες που είχαμε. Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα παραμένει αβέβαιο παρά το γεγονός ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις χθες βράδι έδειχναν ενίσχυση του προέδρου Ερντογάν.

Στο μεταξύ από τις 18:00 θα επιβληθούν απαγορεύσεις για διασπορά προπαγάνδας, όλοι οι δημόσιοι χώροι ψυχαγωγίας θα παραμείνουν κλειστοί. Δεν θα υπάρξουν ειδήσεις ή εκπομπές πολιτικού περιεχόμενου μέχρι να κλείσουν αύριο οι κάλπες.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ολοκληρώσει την προεκλογική του εκστρατεία απόψε αργά το απόγευμα με την προσευχή που θα κάνει στο τέμενος της Αγίας Σοφίας-ι Κεμπίρ στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγή: In.gr

Δειτε Επισης

Politico: Κατατέθηκε η πρόταση μομφής κατά της Φον ντερ Λάιεν
Η Αίγυπτος ζητά παρέμβαση της Ουάσινγκτον στον Χαφτάρ, για να μην υπογράψει το Τουρκολιβυκό Μνημόνιο
Τι συζήτησαν Πούτιν-Μακρόν στην πρώτη επικοινωνία τους μετά από τρία χρόνια
Σήμα κινδύνου από Κίεβο-H Βόρεια Κορέα ενισχύει τη Ρωσία με 30.000 στρατιώτες κατά της Ουκρανίας
Απάτη €700 εκατ. μέσω Πειραιά αποκάλυψε η επιχείρηση «CALYPSO»
Συναγερμός για ακραία ζέστη στην Ευρώπη-Τι είναι ο θερμικός θόλος
Δεκάδες νεκροί σε ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα-Κάλεσμα Τραμπ σε Χαμάς να συμφωνήσει σε 60ήμερη εκεχειρία
Αντίδραση τουρκικής Κυβέρνησης μετά τη δήλωση Οζέλ πως ο Ερντογάν «είναι ηγέτης της χούντας»
Ιρανός ΥΠΕΞ: Οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ προκάλεσαν βαριά ζημιά στην πυρηνική εγκατάσταση του Φορντό
Τα γυρίζει ο Μασκ και επαινεί τον Τραμπ-«Έχει επιλύσει πολλές σοβαρές συγκρούσεις ανά τον κόσμο»