Παράδοση εξοπλισμού τηλεϊατρικής στο Κέντρο Υγείας Πύργου Τηλλυρίας

Παραδόθηκε την Παρασκευή στο Κέντρο Υγείας Κάτω Πύργου Τυλληρίας, υπερσύγχρονος εξοπλισμός τηλεϊατρικής, δωρεά του ιδρύματος "Build A Bridge Foundation". Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο ακριτικό Κέντρο, παραβρέθηκαν δωρητές του Ιδρύματος, στελέχη του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας καθώς και μέλη του προσωπικού του Κέντρου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ, ο εξοπλισμός τηλεϊατρικής θα γεφυρώσει την απόσταση του Κέντρου Υγείας και του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, επιτρέποντας στους επαγγελματίες υγείας του Κέντρου να προβαίνουν στις απαραίτητες μετρήσεις και να στέλνουν σε πραγματικό χρόνο τα αποτελέσματα στους συναδέλφους τους στο ΓΝ Λευκωσίας.

Έπειτα θα λαμβάνουν ενημέρωση από τον επι καθήκοντι ιατρό του Νοσοκομείου για την αγωγή που πρέπει να ακολουθήσει ο ασθενής ή αν χρειαστεί θα παραπέμπεται σε ειδικό γιατρό ή στο πλησιέστερο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών.

Στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Κύπρος Σταυρίδης, Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ αφού ευχαρίστησε τους δωρητές για τον σύγχρονο εξοπλισμό ανέφερε ότι «με τη συγκεκριμένη δωρεά, είμαστε πλέον σε θέση να παρέχουμε στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, ακριβή διάγνωση και την κατάλληλη αντιμετώπιση, εντός του Κέντρου, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, μέχρι ο ασθενής να πάει στο πλησιέστερο Νοσοκομείο εφόσον κριθεί αναγκαίο». Ο Οργανισμός, συνέχισε, στα πλαίσια της παροχής ιατρικών υπηρεσιών δημόσιας υγείας, «διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο ιατρικών κέντρων σε όλη τη Κύπρο, στηρίζοντας έμπρακτα τους κατοίκους, ακόμη και των πιο απομακρυσμένων περιοχών».

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος του "Build a Bridge Foundation" Nicholas Theori, το οποίο εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, επισήμανε ότι είναι τιμή να δωρίζουν τον πρώτο και υπερσύγχρονο αυτό εξοπλισμό τηλεϊατρικής στο Κέντρο Υγείας Κάτω Πύργου Τυλληρίας. Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι σκοπός του Ιδρύματος, το οποίο δραστηριοποιείται ανά το παγκόσμιο, είναι μεταξύ άλλων η πρόληψη και ανακούφιση προβλημάτων υγείας.

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στο ίδρυμα και διαβεβαιώνει ότι ο εξοπλισμός θα συμβάλει τα μέγιστα στην καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση και φροντίδα των ασθενών της ευρύτερης περιοχής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί για τα δύο εκατομμύρια του Τζόκερ
Καλεί το ΥΠΑΝ σε απόδοση ευθυνών ο Τρυφωνίδης για το περιστατικό παρενόχλησης μαθήτριας
Δίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα από Παγκύπρια Συντ. Επιτροπή Αστικών Ταξί
Υπέρ της αποϊδρυματοποίησης τάσσεται η ΚΥΣΟΑ μετά τις εξαγγελίες δομών για ΑμεΑ
Οικονομική στήριξη των φοιτητών που πλήγηκαν από τις πλυμμήρες στην Ελλάδα ζητά η ΠΟΦΕΝ
Εγκρίθηκε νόμος που επιτρέπει συλλογικές αγωγές από καταναλωτές
Επιλογή του τρόπου παράδοσης δεμάτων παρέχουν πλέον τα Κυπριακά Ταχυδρομεία
Χαιρετίζει την ένταξη ποδολόγων στο ΓεΣΥ η ΟΣΑΚ
Κάνει λόγο για στρεβλώσεις στη διαγραφή σωματείων το ΑΚΕΛ-Σκέψεις για νομοθετική επέμβαση
Αναμένει το νομοσχέδιο για τον έλεγχο της στατικής επάρκειας κτηρίων η Βουλή