Στις Βρυξέλλες για συνεδριάσεις Eurogroup και Ecofin ο ΥΠΟΙΚ

Ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός μεταβαίνει την Κυριακή 14 Μάϊου, στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, τη Δευτέρα ο κ. Κεραυνός θα λάβει μέρος στη σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στην οποία θα συζητηθούν οι μακροοικονομικές εξελίξεις στη ζώνη του ευρώ στη βάση των εαρινών οικονομικών προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις μελλοντικές διαρθρωτικές προκλήσεις για τις επιχειρήσεις υπό το φως των αυξημένων γεωπολιτικών εντάσεων.

Την Τρίτη, ο Υπουργός Οικονομικών θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ecofin, όπου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει τις προτάσεις της σχετικά με την επανεξέταση του πλαισίου διαχείρισης τραπεζικών κρίσεων και ασφάλισης καταθέσεων. Περαιτέρω, το Συμβούλιο θα ενημερωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την εφαρμογή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, εστιάζοντας ειδικότερα στην πιθανή καταστρατήγηση των περιοριστικών μέτρων όσον αφορά τις εξαγωγές και εισαγωγές εμπορευμάτων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιπλέον, θα ενημερώσει τους υπουργούς σχετικά με την πορεία της εφαρμογής των Σχεδίων Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και οι υπουργοί θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις.

Τέλος, το Συμβούλιο θα ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των εργασιών της συνόδου των Υπουργών Οικονομικών και των Διοικητών Κεντρικών Τραπεζών της G20, καθώς και για τα αποτελέσματα των εαρινών συνόδων του ΔΝΤ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κυπριακό, περιφερειακά και διμερή σχέσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Προέδρου-ΥΠΕΞ Σ. Αραβίας
Προανήγγειλε θετικές εξελίξεις εντός του 2024 για ένταξη της Κύπρου στο πρόγραμμα απαλλαγής θεωρήσεων εισόδου των ΗΠΑ ο ΠτΔ
ΒΙΝΤΕΟ: Το παράπονο Κύπριου στον Κασσελάκη για το ολίσθημα για κατεχόμενα και η ανεύθυνη αντίδραση
Τίμησε τον Χριστοδουλίδη με Προεδρικό μετάλλιο το Queens College
Συλλυπητήρια Προέδρου στην οικογένεια του αδικοχαμένου αστυνομικού που σκοτώθηκε στο καθήκον
Επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του για τη Δημαρχεία του Δήμου Παραλιμνίου-Δερύνειας ο Λούκας Πολυκάρπου
Διμερείς σχέσεις και Κυπριακό στις συναντήσεις Κόμπου στη Νέα Υόρκη
Επιμένει για τις υπερωρίες της Κωμοδρόμου το ΑΚΕΛ-«Ο ΚΕ διαψεύδει το έντυπο που επανειλημμένα υπόγραφε»
Μέτσολα προς Αμμοχωστιανούς-«Ακλόνητη η θέση του ΕΚ για την Κύπρο»
Διεκδικεί το χρίσμα του ΔΗΣΥ για Δήμαρχος Παραλιμνίου-Δερύνειας ο Παναγιώτης Κύζας