Πόρισμα καταπέλτης για Ομοσπονδία Αυτοκινήτου-«Ανεπίτρεπτες προσπάθειες αλλοίωσης αποτελεσμάτων»

Ενώπιον ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών φαίνεται να βρίσκονται μέλη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, εναντίον των οποίων έγινε καταγγελία το 2021 για προσπάθεια αλλοίωσης αποτελεσμάτων σε αγώνες, ως επίσης και καταγγελία εξωγενή παράγοντα που ζήτησε αφαίρεση αθλητή από το μητρώο της Ομοσπονδίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραδίδει έκθεση στην ΚΟΠ για Πετρίδη η Επιτροπή Δεοντολογίας

Σύμφωνα με την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, αναφέρεται πως «η έρευνα σε σχέση με τη διεξαγωγή αγώνων ράλι από την Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου αλλά και κατά συγκεκριμένων προσώπων έχει ολοκληρωθεί και οι Ερευνώντες Λειτουργοί παρέδωσαν σχετικό πόρισμα στην Επιτροπή».

Όπως σημειώνει, «η Επιτροπή, αφού μελέτησε και αξιολόγησε το πόρισμα των κκ. Ηρακλή Αγαθοκλέους και Μαρίνου Αρμεύτη, διαπίστωσε εκ πρώτης όψεως ενδεχόμενη διάπραξη τόσο ποινικών όσο και πειθαρχικών αδικημάτων. Φαίνεται εκ πρώτης όψεως να υπάρχουν ανεπίτρεπτες προσπάθειες αλλοίωσης αποτελεσμάτων, για τα οποία χρειάζεται περαιτέρω και εις βάθος ανακριτική έρευνα».

Τονίζει εξάλλου ότι «η Επιτροπή, αποφάσισε να παραδώσει αντίγραφο του πορίσματος στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, σε σχέση με την ενδεχόμενη διάπραξη ποινικών αδικημάτων, καθώς επίσης και Έκθεση Γεγονότων στην Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου σε σχέση με την ενδεχόμενη διάπραξη πειθαρχικών αδικημάτων για τις δικές τους ενέργειες».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με αρμόδια πηγή, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας αναμένει να παραλάβει το πόρισμα και στη συνέχεια θα διορίσει ερευνών λειτουργό για να διερευνήσει τα πειθαρχικά αδικήματα που προέκυψαν, ώστε να σταλούν ενώπιον του Αθλητικού Δικαστή και να επιβληθούν ποινές.

Αυτό ωστόσο αναμένεται να γίνει αφότου καταλήξει ο Γενικός Εισαγγελέας για το κατά πόσον προκύπτουν ή όχι ποινικά αδικήματα, σύμφωνα με τη δική του γνωμάτευση. Σε περίπτωση που προκύπτουν ποινικά και η υπόθεση οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, τότε θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία και στη συνέχεια να επιβληθούν ποινές για τα πειθαρχικά αδικήματα.

Δειτε Επισης

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Αντωνίου, νέος αν. κυβερνητικός εκπρόσωπος
Το Ανώτατο απέρριψε Αναφορά ΠτΔ κατά τροποποιητικού νόμου για τ/κ περιουσίες
Παραδέχθηκε ενοχή ο 31χρονος για την απόπειρα φόνου στην Ορόκλινη
Ένσταση στην κράτηση του 49χρονου για το φονικό στον Ύψωνα-Κατήγγειλε απειλές και επίθεση στις Κεντρικές
Κίνητρα και στενή συνεργασία για ανακοπή των μεταναστευτικών ροών-Τι πρότεινε στον Λίβανο ο ΥΠΕΣ
Επαναπατρίστηκαν 16 υπήκοοι τρίτων χωρών που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο
Έφοδος Αστυνομίας στις Κεντρικές, συνελήφθησαν δύο κατάδικοι-Μαρτυρία τους εμπλέκει σε υπόθεση ναρκωτικών
ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρες και ζημιές σε Φθιώτιδα και Εύβοια λόγω της κακοκαιρίας Elias
Αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια για τον τραυματισμό του 57χρονου σε εργοτάξιο-Παραμένει κρίσιμα
Καταζητείται 24χρονος για δύο υποθέσεις διαρρήξεων κατοικιών