Αναμένει την έκθεση από ΗΜΥ ο Βαφεάδης-«Δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, υπήρχε ακόμη ένα τέτοιο»

Σήμερα Παρασκευή ή τη Δευτέρα, θα έχει στα χέρια του ο Υπουργός Μεταφορών τη γραπτή έκθεση για το ατύχημα που σημειώθηκε στη Λεμεσό, με την απώλεια ελαστικών λεωφορείου που μετέφερε μαθητές σε σχολική εκδρομή.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Επικοινωνιών, Μεταφορών και Έργων Αλέξης Βαφεάδης στο περιθώριο συναντήσεων στην Πάφο και ερωτηθείς πότε αναμένεται η γραπτή έκθεση για το λεωφορείο, αναμένει την έκθεση τόσο από το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, το οποίο εξετάζει το ίδιο το όχημα, όσο και από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, το οποίο έχει ανατρέξει στον τεχνικό έλεγχο, που έγινε στο λεωφορείο τον Φεβρουάριο για να διαπιστωθεί τι ελέγχθηκε, ποιος το έλεγξε και αν έγινε σωστή εργασία.

Προσέθεσε πως το Υπουργείο έχει καλέσει το ίδιο το όχημα αυτεπάγγελτα σε έλεγχο στο εργαστήριο του Τμήματος Οδικών Μεταφορών για να εξακριβωθεί σε τι κατάσταση βρίσκεται και πως σκοπός είναι να καταγραφούν όλα τα γεγονότα και με βάση αυτά να προκύψουν τα συμπεράσματα για τη λήψη διορθωτικών μέτρων.

«Δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, υπήρχε ακόμη ένα τέτοιο πριν από έξι μήνες, είναι πολύ σοβαρό το θέμα», τόνισε, σημειώνοντας παράλληλα πως η ασφάλεια είναι ένα μείζον θέμα που δεν πρέπει να αγνοούμε.

Προσέθεσε πως σήμερα στον δρόμο για την Πάφο είδε δύο ακινητοποιημένα λεωφορεία στο πλευρό του αυτοκινητοδρόμου, τα οποία κινούνταν προς τη Λάρνακα και είχαν επιβάτες μαθητές που μετέβαιναν σε σχολική εκδρομή.

Σε ερώτηση αν θα γίνεται πλέον πιο ενδελεχής έλεγχος στα μαθητικά και γενικά στα επιβατικά λεωφορεία, ο Υπουργός Μεταφορών είπε πως η επιλογή του κάθε λεωφορείου γίνεται από κάθε σχολείο και πρόσθεσε πως έχει ήδη συζητήσει με την Υπουργό Παιδείας και θα έχει συνάντηση μαζί της στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για επικαιροποίηση της διαδικασίας επιλογής των λεωφορείων.

Συμπλήρωσε πως κατά τη συνάντηση θα εξεταστεί επίσης το πώς, πότε και πόσο συχνά θα γίνονται αυτοί οι έλεγχοι, ιδιαίτερα σε σχέση με τις σχολικές εκδρομές.

Δειτε Επισης

Συστάσεις Πυροσβεστικής προς πολίτες σε περίπτωση πλημμυρών
Α. Βαφεάδης: Λεωφορειολωρίδα και για τα ταξί από 4 Οκτωβρίου
Δημιουργεί επιτροπή για να υλοποιήσει τις συστάσεις της GRECO η Κυβέρνηση
Εντοπίστηκε επικίνδυνο γατόψαρο στον Πρωταρά-Η ανακοίνωση του Τμήματος Αλιείας
Προανήγγειλε νέα μέτρα για την ακρίβεια ο Κεραυνός-«Εξετάζονται και κοστολογούνται σενάρια»
Η αναβλητικότητα στη λήψη αποφάσεων από ΠτΔ παρατείνει την εσωστρέφεια στην Αστυνομία
Έδωσαν deadline 15 ημερών στον Βαφεαδη oι οδηγοί ταξί-Προειδοποιούν με δυναμικά μέτρα
Νέο καμπανάκι GRECO για την Κύπρο-«Θεσμικές ατέλειες διαβρώνουν την καταπολέμηση διαφθοράς»
Έδωσαν προαγωγή στον λιμενάρχη που ελέγχεται για τη δολοφονία του Αντώνη
Άνοιξε ο διάλογος για την ειδική εκπαίδευση-«Επιδίωξη μας ο απόλυτος φραγμός στον αποκλεισμό»