Ανάπτυξη συνεργασίας για μετανάστευση συζήτησε γερμανική αντιπροσωπεία με ΥΠΕΣ

Την ανάπτυξη διαλόγου και συνεργασίας σε θέματα μετανάστευσης και ασύλου μεταξύ Κύπρου και Γερμανίας συζήτησε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας με το Υπουργείο Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια τριήμερης επίσκεψής της στην Κύπρο μεταξύ 9 και 11 Μαΐου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η επίσκεψη συντονίστηκε από το Υπουργείο με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή Κώστα Κωνσταντίνου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, ενώ η αντιπροσωπεία περιελάμβανε εκπροσώπους από αρμόδιες υπηρεσίες της Γερμανίας για θέματα μετανάστευσης, με επικεφαλής την Anke Meyer, Διευθύντρια Ευρωπαϊκού Συντονισμού και Πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως αναφέρεται, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε αλληλοενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση σε σχέση με τις μεταναστευτικές ροές στην κάθε χώρα, καθώς και ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων που αφορούν στις διαδικασίες ασύλου, τις συνθήκες υποδοχής, τις εγκαταστάσεις φιλοξενίας και το καθεστώς προσωρινής προστασίας.

Σημειώνεται πως ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών που μπορούν να υιοθετηθούν για τη βελτίωση της διαχείρισης της παράνομης μετανάστευσης και της κατάχρησης των συστημάτων ασύλου, όπως επίσης και στον τρόπο εφαρμογής του μηχανισμού μετεγκατάστασης.

Συμπληρώνεται πως στο ίδιο πλαίσιο διενεργήθηκε ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα και τις μεθόδους ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ενόψει και της επικείμενης εκπόνησης, από πλευράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σχεδίου Δράσης για την Ανατολική Μεσόγειο, με στόχο την αντιμετώπιση των προκλήσεων του μεταναστευτικού και, ιδιαίτερα, τον περιορισμό των παράνομων αφίξεων.

Το Υπουργείο προσθέτει πως κατά την τελευταία ημέρα της επίσκεψης της αντιπροσωπείας στην Κύπρο πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής «Πουρνάρα», Φιλοξενίας Κοφίνου και στις «Λίμνες», καθώς και στον Χώρο Κράτησης Παράτυπων Μεταναστών στη Μενόγεια.

Η συνάντηση συνέβαλε στην ενίσχυση της αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών των δύο χωρών, η οποία αποφασίστηκε όπως συνεχίσει με στόχο την αντιμετώπιση των προκλήσεων που προκύπτουν σε θέματα μετανάστευσης, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Κουνάει το δάκτυλο σε Τουρκία το ΣτΕ-«Να καταβάλει αποζημιώσεις πάνω από 40 εκ σε Ε/κ»
Γυναίκα έπεσε σε βράχους στο Κάβο Γκρέκο-Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης
Στο εδώλιο ο Ρόμπερτ Μενέντεζ και η σύζυγός του-Κατηγορούνται για διαφθορά
Ο Κασσελάκης, το «κρατίδιο» και η επιδερμική ανάγκη κατάληψης πολιτικού χώρου
Πυρά βουλευτών κατά ΥΠΑΝ-«Διαχρονικά προβλήματα στα σχολεία κρύβονται κάτω από το χαλί»
To βάρος στην πρόληψη για την προστασία διαιτητών-Τι συμφωνήθηκε στη σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης
Στην Εντατική 9,5 μηνών βρέφος μετά από πτώση στα Χανιά
ΒΙΝΤΕΟ: Ουκρανική πυραυλική επίθεση στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου στη Σεβαστούπολη
Βγαίνει μπροστά η ΕΠΑ, απορρίπτει τα περί παρέμβασης από το Υπουργείο Εμπορίου
Συναντήθηκε με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου η Πρόεδρος της Βουλής