Ικανοποίηση Ουστέλ για την αποδοχή του τ/κ επιμελητηρίου στον ΟΤΚ

Ικανοποίηση εξέφρασε ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ για το καθεστώς παρατηρητή με το οποίο έγινε αποδεκτό το τ/κ εμπορικό επιμελητήριο στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης τουρκικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών, όπου το ψευδοκράτος έγινε αποδεκτό με το ίδιο καθεστώς – παρατηρητή, στις 11 του περασμένου Νοεμβρίου.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση ο κ. Ουστέλ αναφέρει ότι η απόφαση που ελήφθη στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης στην Κωνσταντινούπολη στις 7 Απριλίου με τη συμμετοχή εκπροσώπων επιχειρήσεων από την Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Ουζμπεκιστάν, την Ουγγαρία, το Τουρκμενιστάν και το ψευδοκράτος είναι εξαιρετικά σημαντική.

«Οι Τ/κ, των οποίων οι καλοπροαίρετες προσπάθειες και η φιλειρηνική στάση παρέμειναν χωρίς ανταπόδοση για δεκαετίες, είναι καιρός να πάρουν τη θέση τους μεταξύ της διεθνούς κοινότητας ως ελεύθερος, ίσος, κυρίαρχος λαός που με την βούλησή του έχει αναλάβει την αυτοδιοίκησή του, όπως του αξίζει. Είναι καιρός να αγκαλιάσουμε τον κόσμο και ο κόσμος να μας αγκαλιάσει», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι χρυσοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 6,4 εκ. ευρώ
Εγκαινιάστηκε στην Αθήνα η έκθεση «ELLES: Μυθολογικές Μορφές του Χθες, Δημιουργοί του Σήμερα»
ΠτΔ: Η Πολιτεία συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας
Αναμένει μελέτη των Δημοσίων Έργων για να προκηρύξει διαγωνισμό για το δρόμο Πόλης-Πάφου ο Βαφεάδης
Καλοκαιρινός ο καιρός, στους 34 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία-Αλλάζει τις επόμενες ημέρες το σκηνικό
«Αυξάνονται τα περιστατικά παιδιών που χρήζουν βοήθειας, δύο οι παράγοντες... Οι περιπτώσεις ιδιαίτερες»
Παραθέτει τις δράσεις του για το υδατικό το ΤΑΥ-Κάθε χρόνο και χειρότερα οι εισροές στα φράγματα
Χτίζουν «κοινωνικές κατοικίες» σε γη ελληνοκυπρίων οι Τούρκοι-Στις 28 Μαρτίου αρχίζουν οι εργασίες
Η Πράσινη Φορολογία βάζει στον κάλαθο το πληρώνω όσο πετώ-«Μας ζήτησαν ξανά, αλλά δεν τα έκαναν σωστά»
Οι αντιδράσεις οδήγησαν το «Ράλι Αφροδίτη» εκτός του Δάσους Πάφου-Επενέβη η Παναγιώτου