Νέες διαμαρτυρίες προγραμματίζονται στα κατεχόμενα για τον ηλεκτρισμό

Νέα απόπειρα θα κάνει η «κυβέρνηση» αύριο να περάσει από την «βουλή» το επίμαχο «νομοσχέδιο» για τις «δημόσιες προσφορές» που αφορά και την επιμήκυνση της συμφωνίας αγοράς ενέργειας από την τουρκική ιδιωτική ηλεκτροπαραγωγό εταιρεία AKSA, ενώ και οι συντεχνίες θα βρεθούν και πάλι έξω από την «βουλή» για διαμαρτυρία.

Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, η ολομέλεια της «βουλής» έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 10 το πρωί. Την ίδια ώρα έξω από το κτίριο θα βρίσκονται κι αύριο οι εργαζόμενοι στην «αρχή ηλεκτρισμού». Αυτή τη φορά την διαμαρτυρία τους ανακοίνωσε ότι στηρίζει η συντεχνιακή πλατφόρμα.  Σε ένδειξη συμπαράστασης η συντεχνία των «δημοσίων υπαλλήλων» (KTAMS) ανακοίνωσε ήδη ότι οι στενογράφοι της «βουλής» θα απέχουν και πάλι από υπερωριακή απασχόληση και θα σχολάσουν όταν τελειώσει το κανονικό τους ωράριο, που αύριο είναι μέχρι τις 16.15.

Να σημειωθεί ότι το ίδιο σκηνικό σημειώθηκε στις 3 και 6 Απριλίου, την περασμένη εβδομάδα που κατατέθηκε για πρώτη φορά το «νομοσχέδιο» με το οποίο διαφωνεί κάθετα η αντιπολίτευση, η συντεχνία των υπαλλήλων στην «αρχή» El Sen κι άλλες συντεχνίες, οργανώσεις και κόμματα, που θεωρούν μια νέα μακρόχρονη συμφωνία με την AKSA επιζήμια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η εκδοχή ο Τατάρ για Γενεύη-«Εγώ ζήτησα τη συνάντηση, είμαι αυτός που κρατάει ενεργές τις 12 τεχνικές επιτροπές»
Νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις για τον θάνατο του μικρού Εμίλ-Η σορός μεταφέρθηκε, του είχαν αλλάξει ρούχα
Έντονη η συζήτηση για αναπομπές του ΠτΔ-«Τι να κάνουμε με τους πρόσφυγες, να τους βάλουμε σε βάρκες..;»
Ψηφιακός μετασχηματισμός εντός του 2025 σε όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια
«Ξεκαθάρισμα» εκλογικών προτάσεων στη Βουλή-«Δεν αλλάζει η κατανομή εδρών, αλλάζει ο εκλογικός χάρτης»
Βελτίωση διαφάνειας για Σχέδιο Διάθεσης Οικοπέδων με Χαμηλά Εισοδήματα ζητά η Επ. Ελέγχου
Θετική υπό όρους η Εισαγγελία για επιστροφή των οστών του Θανάση στην οικογένεια-Ξέσπασε η μητέρα του
Έμαθε «λίο» πώς λειτουργεί το Ευρωκοινοβούλιο και ήρθε στην κυπριακή Βουλή για ξενάγηση ο Φειδίας
Υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα
Αντιδρούν δάσκαλοι σε σχολείο στα κατεχόμενα για το περιστατικό με την μαντίλα