Απαντά σε ΑΚΕΛ ο ΔΗΣΥ-«Η οικονομία δεν σηκώνει πειραματισμούς»

Απαντά στο ΑΚΕΛ, αναφορικά με τις επικρίσεις του στην Κυβέρνηση, για το αυξημένο δημοσιονομικό πλεόνασμα, ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Ονούφριος Κουλλάς, αναφέρει πως η ανακοίνωση για αυξημένο δημοσιονομικό πλεόνασμα για το πρώτο δίμηνο του έτους, ύψους €363εκ., αποτελεί μια ακόμη ισχυρή απόδειξη ότι η κυπριακή οικονομία έχει αντοχές και στηρίζεται σε μια αναπτυξιακή δυναμική.

Προσθέτοντας ότι, «το πλεόνασμα είναι αποτέλεσμα κυρίως του υψηλού ρυθμού ανάπτυξης της περασμένης χρονιάς και λανθασμένα ερμηνεύεται από το ΑΚΕΛ ότι βασίζεται στην ακρίβεια. Άλλωστε η ακρίβεια προσθέτει ταυτόχρονα και στις δαπάνες, καθότι το κράτος είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης και ο μεγαλύτερος καταναλωτής αγαθών και υπηρεσιών.  Το πλεόνασμα, είναι αποτέλεσμα της αυξημένης κατανάλωσης και των αυξημένων επενδύσεων. Όσο και αν αυτό δεν μπορεί να γίνει κατανοητό από το ΑΚΕΛ».

Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, η κυβέρνηση οφείλει να κωφεύσει στις εύηχες πολιτικές του ΑΚΕΛ ή και άλλων κομμάτων. «Θα πρέπει να παραμείνει επικεντρωμένη στην προετοιμασία της οικονομίας μας σε τυχόν επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών στο εξωτερικό. Άλλωστε τα πλεονάσματα, εκτός από ασπίδα στις παγκόσμιες αναταράξεις, είναι αναγκαία και για τη μείωση του δημοσίου χρέους, σε μια περίοδο που τα επιτόκια δανεισμού έχουν εκτοξευθεί».

Την ίδια ώρα, ο κ. Κουλλάς σημειώνει ότι, «η Κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και μικρές επιχειρήσεις, όχι στη λογική «ξοδεύω επειδή έχω» αλλά με κοστολογημένα, πλήρως αιτιολογημένα και στοχευμένα μέτρα. Στο πρόσφατο παρελθόν τόσο το ΑΚΕΛ όσο και τα νυν συγκυβερνώντα κόμματα, πρότειναν γενικά και αστόχευτα μέτρα που, εάν εφαρμόζονταν, ενδεχομένως σήμερα να μιλούσαμε για ελλείμματα».

Καταλήγοντας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, υπέδειξε πως, «η οικονομία δεν σηκώνει πειραματισμούς. Θα πρέπει να παρακολουθούμε τις εξελίξεις διεθνώς και να προχωράμε με σταθερά βήματα μπροστά».

Δειτε Επισης

Από τη Γενεύη στις Βρυξέλλες Χριστοδουλίδης και Γκουτέρες με το Κυπριακό στην ευρωπαϊκή ατζέντα
Τρίλιζα στην στήριξη των ευρωπαϊκών θεσμών για το Κυπριακό-Εκτεταμένες συζητήσεις με ΠτΔ και Γκουτέρες
Για αναζωογόνηση στο Κυπριακό μίλησε o Γεραπετρίτης-«Η καλύτερη είδηση που ακούσαμε τα τελευταία 8 χρόνια»
Η απάντηση του ΔΗΣΥ στο ΕΛΑΜ-«Επιλέγει να διακινεί ψεύδη σε μια προσπάθεια να μας πλήξει»
Για «διπλωματική επιτυχία» της τ/κ πλευράς στη Γενεύη κάνει λόγο σύμβουλος του Τατάρ
Η ανάγνωση του ΕΛΑΜ για την άτυπη πενταμερή-Καταγγέλλουν Αννίτα πως ζήτησε αποδοχή θετικής ψήφου των Τ/κ
Οι Αντιπρόσωποι των Θρησκευτικών Ομάδων της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Θετικός για διορισμό Ολγκίν ο Τατάρ-Δείχνει Γκουτέρες ως εισηγητή για άνοιγμα τεσσάρων οδοφραγμάτων
Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Αρχηγών του ΕΛΚ
Βλέπει Μέτσολα και Κόστα ο Πρόεδρος στις Βρυξέλλες