Αίτημα Βουλευτών για αδειοδότηση των πέντε μονάδων στην Βιοτεχνική Τρούλλων

Η εκτελεστική εξουσία θα πρέπει να έχει το πολιτικό θάρρος και τη θέληση και να λάβει την πολιτική απόφαση για αδειοδότηση των πέντε μονάδων που λειτουργούν εδώ και χρόνια στη βιοτεχνική περιοχή της Κοινότητας Τρούλλων, δήλωσε σήμερα ο Κυριάκος Χατζηγιάννη, Πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Βουλής, ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη περιοχή.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη σε βιοτεχνίες/βιομηχανίες της Κοινότητας  Τρούλλων, ο κ. Χατζηγιάννη είπε ότι «στόχος της επίσκεψης είναι να επιλυθεί ένα διαχρονικό πρόβλημα, αφού αριθμός ατόμων έχουν ανεγείρει υποστατικά, εργοστάσια και αυτή η εκκρεμότητα υπάρχει εδώ και αρκετές δεκαετίες».

Σύμφωνα με τον ίδιο «είναι καιρός να βρούμε μια τέτοια λύση που να διασφαλίζει πλήρως τη νομιμότητα αυτών των ανθρώπων που, ειρήσθω εν παρόδω, για να δημιουργήσουν τις βιοτεχνίες τους, είχαν τη συγκατάθεση του κράτους στην ολότητα του».

Πρόσθεσε ότι «εάν ένα κράτος εξακολουθεί να λειτουργεί με τον τρόπο που λειτούργησε, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να θυσιάζουμε επενδύσεις που έγιναν».

Εμείς, σημείωσε ο Πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, «απαιτούμε να δοθεί διαχρονική επίλυση του θέματος, στη βάση που όλοι αποδέχονται, δηλαδή να υπάρξει κατά παρέκκλιση αδειοδότηση των πέντε μονάδων και να μην υπάρξει περαιτέρω επέκταση της βιοτεχνικής περιοχής, φιλοξενώντας άλλους βιοτέχνες ή άλλους βιομήχανους».

Αναζητούμε, συνέχισε ο κ. Χατζηγιάννη, «αυτή την απόφαση από πλευράς και της εκτελεστικής εξουσίας ώστε να μπορέσουν οι υπηρεσίες στην ολότητα τους να εξετάσουν αιτήσεις αδειοδότησης των συγκεκριμένων μονάδων».

Απαντώντας σε ερώτηση ο Πρόεδρος της Επιτροπής είπε πως «η εκκρεμότητα είναι ότι, ενώ το κράτος έχει υποδείξει σ’ αυτούς τους ανθρώπους να έρθουν εδώ στη συγκεκριμένη περιοχή, στη συνέχεια ξεχάστηκαν, αποκοιμήθηκαν για μεγάλη περίοδο και δεν έχουν λάβει εκείνα τα μέτρα αδειοδότησης ή χωροθέτησης σε βιοτεχνική την περιοχή, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να διαιωνίζεται. Εμείς θέλουμε τελεσίδικη επίλυση αυτού του προβλήματος». 

Ερωτηθείς κατά πόσον η Επιτροπή θα έχει συναντήσεις με αρμόδιους φορείς για επίλυση του θέματος, ο κ. Χατζηγιάννης απάντησε πως «δεν υπάρχουν αρμόδιοι φορείς, χρειάζεται πολιτική απόφαση και η εκτελεστική εξουσία θα πρέπει να έχει το πολιτικό θάρρος και θέληση να πάρει αυτή τη απόφαση».

Στην περιοχή, είπε, «υπάρχουν πέντε μονάδες και η εκτελεστική εξουσία έχει δύο επιλογές, είτε θα έρθει με τις μπουλντόζες, να τα ισοπεδώσει όλα και να επιβάλει την τάξη που η ίδια έχει δημιουργήσει, ή θα έρθει να τα αδειοδοτήσει». «Εμείς ξεκάθαρα λέμε ότι θα πρέπει να έρθει να αδειοδοτήσει» αυτές τις πέντε μονάδες, κατέληξε.

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκαν συμμετείχαν εκτός από τα μέλη της Επιτροπής, εκπρόσωποι των Υπουργείων Εσωτερικών, Εμπορίου, Γεωργίας και Μεταφορών, του Τμήματος Κτηματολογίου και Πολεοδομίας, του Επάρχου Λάρνακας, των εργοδοτικών οργανώσεων ΟΕΒ και ΚΕΒΕ, του ΕΒΕ Λάρνακας, ο Κοινοτάρχης Τρούλλων και βιομήχανοι/βιοτέχνες της περιοχής.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί για τα δύο εκατομμύρια του Τζόκερ
Καλεί το ΥΠΑΝ σε απόδοση ευθυνών ο Τρυφωνίδης για το περιστατικό παρενόχλησης μαθήτριας
Δίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα από Παγκύπρια Συντ. Επιτροπή Αστικών Ταξί
Υπέρ της αποϊδρυματοποίησης τάσσεται η ΚΥΣΟΑ μετά τις εξαγγελίες δομών για ΑμεΑ
Οικονομική στήριξη των φοιτητών που πλήγηκαν από τις πλυμμήρες στην Ελλάδα ζητά η ΠΟΦΕΝ
Εγκρίθηκε νόμος που επιτρέπει συλλογικές αγωγές από καταναλωτές
Επιλογή του τρόπου παράδοσης δεμάτων παρέχουν πλέον τα Κυπριακά Ταχυδρομεία
Χαιρετίζει την ένταξη ποδολόγων στο ΓεΣΥ η ΟΣΑΚ
Κάνει λόγο για στρεβλώσεις στη διαγραφή σωματείων το ΑΚΕΛ-Σκέψεις για νομοθετική επέμβαση
Αναμένει το νομοσχέδιο για τον έλεγχο της στατικής επάρκειας κτηρίων η Βουλή