Η Κύπρος αφέθηκε να παλεύει μόνη, υπέδειξε στον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου ο Φουρλάς

Η Κύπρος ως μικρή χώρα έχει αφεθεί να παλεύει μόνη, λαμβάνοντας μέχρι στιγμής μόνο φραστική στήριξη, χωρίς να έχουν δοθεί ουσιαστικές λύσεις, ανέφερε ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Λουκάς Φουρλάς κατά τη συζήτηση στο Στρασβούργο του θέματος «Αυτή είναι η Ευρώπη», στην παρουσία του Πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Xavier Bettel. Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, ο κ. Φουρλάς εξέφρασε την άποψη ότι τόσο στο Κυπριακό, όσο και στο Μεταναστευτικό, η Κύπρος δεν τυγχάνει της ανάλογης στήριξης από τους ευρωπαίους εταίρους.

Ο Κύπριος Ευρωβουλευτής σημείωσε ότι «μόνο με έμπρακτες και συγκεκριμένες ενέργειες στήριξης προς τα μικρά κράτη μέλη, μπορεί να επιτευχθεί η πραγματική αλληλεγγύη και η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση", προσθέτοντας ότι διαφορετικά "θα μιλάμε απλά για μια Ευρώπη των λίγων και ισχυρών", κάτι που όπως είπε «είμαι σίγουρος, ούτε εσείς ούτε η χώρα σας, αλλά ούτε και η δική μου αποδέχονται».

"Αυτό που μας ενώνει στην Ευρώπη είναι οι Aρχές και οι Aξίες της, αυτές τις οποίες όλοι οφείλουμε να πρεσβεύουμε", συμπλήρωσε ο κ. Φουρλάς.

Ο κ. Φουρλάς ως Ευρωβουλευτής που προέρχεται πιο μικρή ευρωπαϊκή χώρα, αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, δήλωσε "εμφαντικά" προς τον κ. Bettel, "ότι η αλληλεγγύη ερμηνεύεται για μας πολλές φορές, ως το αυτονόητο, για διασφάλιση της ύπαρξής μας".

Ακολούθως είπε πως δυστυχώς, δεν μπορεί να αναφέρει ότι τα μικρά κράτη μέλη έλαβαν ή λαμβάνουν όση αλληλεγγύη ή στήριξη τους αναλογεί και ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου για τη στάση αρχών που τηρεί η χώρα του στο Κυπριακό, συμπληρώνοντας ότι εύχεται να μπορούσε να πει το ίδιο και για όλους τους ευρωπαίους εταίρους της Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Kάλεσμα Στεφάνου στην Κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την ακρίβεια
Απαντά εκ νέου για Αρχηγό ο Πρόεδρος-«Καμιά θολούρα, όταν υπάρχουν ανακοινώσεις θα προχωρήσω»
Για τις εξελίξεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ενημερώθηκε η ΔΕΣ Κύπρου-Αρμενίας
ΠτΒ: Aνάγκη ενσωμάτωσης έμφυλου προϋπολογισμού στον κρατικό προϋπολογισμό
Η αναζήτηση ομοσπονδιακής λύσης ήταν μάταιη ισχυρίστηκε ο Τατάρ
Δρομολογούνται προσλήψεις για τη μεταρρύθμιση της ΤΑ-Έτοιμη η μελέτη του ΥΠΕΣ για κατανομή χορηγίας στους δήμους
Αντεπιτίθεται η Κυβέρνηση για συντάξεις ΠτΔ και υπουργών-«Η ίδια νομοθεσία για στελέχη κομμάτων που σήμερα βλέπουν αναλγησία σε άλλους»
Για ανάγκη προώθησης παραδοσιακών προϊόντων συζήτησε η Βουλή
Μπαχτσελί: Δεν πρέπει πλέον να την ονομάζουμε ΤΔΒΚ, αλλά Κράτος της Κύπρου
Εγγράφει στη Θεσμών για συζήτηση τη νέα έκθεση της GRECO o Δημητρίου-Ζητούν μέτρα τα κόμματα