Η ΠΑΣΥΝΟ στηρίζει τη στάση εργασίας στο ΤΑΕΠ Πάφου

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.) στηρίζει, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, την αυριανή στάση εργασίας της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. στο ΤΑΕΠ Πάφου και τάσσεται υπέρ των αγώνων για στελέχωση με ιατρικό αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό.

Προσθέτει ότι τα ΤΑΕΠ είναι η ραχοκοκαλιά των νοσηλευτηρίων και ο αναπνευστήρας τους γι’ αυτό και "είναι υποχρέωση του κράτους να στηρίζει το έργο των λειτουργών των ΤΑΕΠ, που υπηρετούν με ζήλο και αποφασιστικότητα στην πρώτη γραμμή, εξυπηρετώντας τους ασθενείς".

Επίσης, αναφέρει πως «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα κρατικά νοσηλευτήρια και κατ’ επέκταση τα ΤΑΕΠ θα έπρεπε να είναι η προτεραιότητα της κάθε Υπουργού Υγείας και της κάθε κυβέρνησης. Έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη ότι ο ΟΚΥπΥ ως ο καθ’ ύλην υπεύθυνος για τα νοσηλευτήρια του κράτους, θα πρέπει να προχωρήσει στην κάλυψη των αναγκών των υποστελεχωμένων τμημάτων και όχι να μπαλώνει τις “τρύπες” που γίνονται μεγαλύτερες με την πάροδο του χρόνου».

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. καλεί για άλλη μια φορά, όπως προσθέτει, την Υπουργό Υγείας, ως την αρμόδια Υπουργό και τον ΟΚΥπΥ, να προχωρήσουν στην κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να μειώσουν "χθες και όχι σήμερα" οποιαδήποτε προβλήματα αντιμετωπίζουν τα ΤΑΕΠ στα κρατικά νοσοκομεία.

«Εμείς, ως εκπρόσωποι των εργαζομένων είμαστε έτοιμοι και ανοικτοί σε διάλογο για να συμβάλουμε στην επίλυση των προβλημάτων τα οποία καταγράφονται καθημερινά στον κρατικό τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας», καταλήγει.

Δειτε Επισης

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Αντωνίου, νέος αν. κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο Δήμος Λευκωσίας κήρυξε έξι οικοδομές επικίνδυνες
Παραδέχθηκε ενοχή ο 31χρονος για την απόπειρα φόνου στην Ορόκλινη
Ένσταση στην κράτηση του 49χρονου για το φονικό στον Ύψωνα-Κατήγγειλε απειλές και επίθεση στις Κεντρικές
Κίνητρα και στενή συνεργασία για ανακοπή των μεταναστευτικών ροών-Τι πρότεινε στον Λίβανο ο ΥΠΕΣ
Επαναπατρίστηκαν 16 υπήκοοι τρίτων χωρών που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο
Έφοδος Αστυνομίας στις Κεντρικές, συνελήφθησαν δύο κατάδικοι-Μαρτυρία τους εμπλέκει σε υπόθεση ναρκωτικών
ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρες και ζημιές σε Φθιώτιδα και Εύβοια λόγω της κακοκαιρίας Elias
Ετοιμάζεται Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λευκωσία
Βροχή, καταιγίδες και σκόνη στο μενού του καιρού