Για το έργο Έξυπνης Πόλης του Δήμου Λευκωσίας ενημερώθηκε ο Ξενοφώντος

Οι περιβαλλοντικές ενότητες του συγχρηματοδοτούμενου έργου Έξυπνης Πόλης του Δήμου Λευκωσίας καθώς και οι λύσεις του έργου που μπορούν να προσφέρουν τα έργα έξυπνης πόλης παρουσιάστηκαν την Τετάρτη 11 Απριλίου 2023, στον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Πέτρο Ξενοφώντος, o οποίος επισκέφθηκε τον Δήμο στο πλαίσιο της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας με το CYENS, στο Κέντρο Ελέγχου και Διαχείρισης της Έξυπνης Πόλης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, η υπεύθυνη του Γραφείου Έξυπνης Πόλης, Νάντια Λορτζιέ, παρουσίασε τις λύσεις του έργου που μπορούν να προσφέρουν τα  έργα έξυπνης πόλης, καθώς θεωρούνται αρωγοί για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή των σύγχρονων πόλεων.

Συγκεκριμένα έγινε επίδειξη των λύσεων αναφορικά με τα την έξυπνη διαχείριση στάθμευσης, την άμεση εύρεση στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, την ενίσχυση θέσεων ΑμεΑ, την έξυπνη διαχείριση απορριμμάτων τόσο για τους υπογειοποιημένους κάδους όσο και για τους κάδους ανακύκλωσης γυαλιού, την έξυπνη παρακολούθηση περιβαλλοντικών ρύπων, το σύστημα έξυπνης διαχείρισης, αλλά και θέματα άρδευσης και ύδρευσης και ανάπτυξης πρασίνου.

Τόσο ο Υπουργός όσο και οι λειτουργοί που ήταν παρόντες, επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις λειτουργίες και ενέργειες του έργου της Έξυπνης Πόλης όπως υλοποιείται από τον Δήμο Λευκωσίας, αναφέρεται.

Παρουσιάστηκε επίσης η διάκριση που έλαβε το έργο στο European Green Digital Coalition, μοναδική στην κατηγορία Έξυπνες Πόλεις, η οποία αφορά στο πως οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας μπορούν να συνεισφέρουν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του πλανήτη.

Το έργο της Έξυπνης Πόλης υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027» με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ.

Δειτε Επισης

Αντιμέτωπα με κίνδυνο φτώχειας 31 χιλιάδες παιδιά στην Κύπρο
Ο Δήμος Λευκωσίας κήρυξε έξι οικοδομές επικίνδυνες
Βροχή, καταιγίδες και σκόνη στο μενού του καιρού
Υπό εξέταση για τα περιστατικά βίας και τους συνοδούς στα σχολεία το Υπουργείο Παιδείας
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Εξελίξεις για την απάτη συνταγογραφήσεων στα κατεχόμενα-Βρέθηκαν φάρμακα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι
Τουλάχιστον μια ξένη γλώσσα μαθαίνει η πλειοψηφία των μαθητών στην Κύπρο
Υφ. Έρευνας: Επιτακτική ανάγκη το νομοθετικό πλαίσιο τεχνητής νοημοσύνης
Αίσια κατάληξη για τον μικρό Μάριο-Παρέχει συνοδό το Υπουργείο Παιδείας
Πέραν των 16.000 νέων φοιτητών στα κατεχόμενα