Τατάρ: Η απομόνωση επηρεάζει και το δικαίωμά μας στη ζωή, θέλουμε τη λύση

Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ συναντήθηκε χθες με επιτροπή του «συλλόγου Άγγλων βορείας Κύπρου», σύμφωνα με το παράνομο Μπαϊράκ, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Τατάρ ευχαρίστησε τον σύλλογο για τη συνεισφορά των μελών της στην πολιτιστική και οικονομική ζωή των κατεχομένων και ισχυρίστηκε ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι ισότιμος εταίρος στην Κύπρο και ότι υφίστανται «άδικη μεταχείριση» από την Βρετανία.

Ανέφερε ακόμα ότι η Βρετανία προσπαθεί να πει στον τουρκοκυπριακό «λαό» πως δεν είναι κυρίαρχος, για να προσθέσει ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, ότι είναι κυρίαρχοι και ότι «κατοικούν ελεύθερα υπό τη στέγη του δικού τους κράτους», κατά τον ισχυρισμό του.

Στη συνέχεια, ο Ερσίν Τατάρ αναφέρθηκε στις επαφές που πραγματοποίησε κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Βρετανία και είπε ότι κατά τις επαφές του εξήγησε το «όραμά του» για λύση δύο κρατών.

«Η απομόνωση επηρεάζει και το δικαίωμά μας στη ζωή. Αν και δε φέρουμε εμείς ευθύνη για αυτή την κατάσταση, αν και είμαστε η πλευρά που πάντοτε θέλαμε τη λύση, συνεχίζονται τα εμπάργκο που έχουν επιβληθεί στην ΤΔΒΚ», είπε.

Καταλήγοντας, ο Τατάρ υποστήριξε ότι μετά την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η εν λόγω χώρα οφείλει να συμπεριφέρεται με «πιο δίκαιο τρόπο», κατά την έκφρασή του, έναντι του τουρκοκυπριακού «λαού» και να υπάρξει απευθείας εμπόριο και απευθείας πτήσεις μεταξύ Βρετανίας και κατεχόμενης περιοχής της Κύπρου.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Διαφωνεί η ΠΟΕΔ για υποβολή αιτήσεων για διορισμό με σύμβαση μέσω προκήρυξης
Ψάχνει τα ίχνη 15χρονου που εξαφανίστηκε στη Λάρνακα η Αστυνομία (pic)
Με βεβαρημένο ιστορικό υγείας ο 57χρονος που εντοπίστηκε νεκρός στην Χλώρακα
Ένωσαν τις φωνές τους οι Ουκρανοί και διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Ρωσικό προξενείο στη Λεμεσό (pics)
Κάνναβη αξίας 45.000 ευρώ και χασισόδεντρα ύψους έως... 3 μέτρων βρέθηκαν σε στάβλο στην Ελλάδα
Πρόσφυγες από το Ναγκόρνο Καραμπάχ, η Αρμενία ζήτησε τη βοήθεια της ΕΕ-Τι συμφώνησαν Παρίσι και Μπακού
Ο Ζελένσκι καλεί τις αμυντικές βιομηχανίες να παράγουν όπλα στην Ουκρανία
Κόντρα Έλον Μασκ-Βερολίνου για το μεταναστευτικό-«Ας ελπίσουμε ότι η AfD θα κερδίσει τις εκλογές»
Σάλος στη Γερμανία-Η αστυνομία αναζητά παρέα που χαιρέτησε ναζιστικά στο Oktoberfest
Χαραλαμπίδου: Οι πολίτες αναμένουν ενίσχυση του κράτους δικαίου