Δωρεά χρημάτων από Βρετανικές Βάσεις σε Κοινότητες για έργα

Συνολικά 45 χιλιάδες ευρώ δόθηκαν από τις Βρετανικές Βάσεις σε Κοινότητες που βρίσκονται ανατολικά και δυτικά των Βάσεων, με στόχο τη χρηματοδότηση κοινοτικών έργων.

Σε γραπτή ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων αναφέρεται ότι «δωρεά συνολικού ύψους 45 χιλιάδων ευρώ, δόθηκε αυτόν τον μήνα από τις Βάσεις σε Κοινότητες εντός των περιοχών τους, τόσο στα δυτικά όσο και στα ανατολικά, ούτως ώστε να χρηματοδοτηθούν κοινοτικά έργα».  

Τα χρήματα «τα οποία δίνονται ετησίως στο πλαίσιο του Ταμείου της Κυπριακής Χρηματοδότησης Κοινοτικών Σχέσεων, θα χρηματοδοτήσουν περισσότερα από 60 έργα, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλου σχολικού εξοπλισμού, όπως υπαίθρια παιχνίδια για σχολικές αυλές και τη δημιουργία κοινοτικών πάρκων.

Ο Επαρχος των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας Γιώργος Κιτέως, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρέδωσε στους Προέδρους των Κοινοτήτων που βρίσκονται στα ανατολικά της Κύπρου το χρηματικό ποσό των 22.500 ευρώ.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Δεκέλεια, ο κ. Κιτέως ευχαρίστησε τους Προέδρους των Κοινοτήτων και σημείωσε πως η παρουσία τους «δείχνει πραγματικά τη στενή και άριστη συνεργασία που έχουμε δημιουργήσει». Περαιτέρω, διαβεβαίωσε ότι, «εμείς ως Διοίκηση των Βρετανικών Βάσεων θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις τοπικές μας κοινότητες οικονομικά, αλλά και με όποιον άλλο τρόπο μπορούμε και προσβλέπουμε στην περαιτέρω ενίσχυση της φιλίας και της συνεργασίας μας στο μέλλον».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «άλλες 22,5 χιλιάδες ευρώ παραδόθηκαν στις κοινότητες των Βρετανικών Βάσεων που βρίσκονται στις δυτικές περιοχές της Κύπρου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην αεροπορική βάση - RAF Ακρωτήρι».

Ο Επαρχος των Βρετανικών Βάσεων Ακρωτηρίου Νίκος Μυλωνάς ανέφερε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι «η ευκαιρία να συναντηθούμε σε πνεύμα φιλίας, αντανακλά τις ισχυρές σχέσεις και συνεργασία μεταξύ των τοπικών μας κοινοτήτων».

Σημείωσε στη συνέχεια ότι, «είμαστε βέβαιοι ότι αυτές θα γίνουν ακόμη πιο ισχυρές, καθώς συνεχίζουμε ακάθεκτα να στηρίζουμε πλήρως όλες τις τοπικές μας κοινότητες προσβλέποντας στο μέλλον».

Σημειώνεται ότι «τα χρήματα που δόθηκαν στο πλαίσιο του Ταμείου της Κυπριακής Χρηματοδότησης Κοινοτικών Σχέσεων, είναι επιπλέον από το ποσό των 130 χιλιάδων ευρώ που δόθηκε από τις Βρετανικές Βάσεις τους τελευταίους 12 μήνες για τη συντήρηση του αγροτικού οδικού δικτύου σε περιοχές εντός ή γειτονικών των Βάσεων, στις επαρχίες Λάρνακας, Αμμοχώστου και Λεμεσού».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έξι νέα έργα από Ίδρυμα Γ. Χριστοδούλου σε δημόσια σχολεία της Κύπρου
Διακοπή ρεύματος αφήνει χωρίς Κέντρο Υγείας το Ακάκι τη Δευτέρα
Πάει στο Λονδίνο η Κανάρη για την δημιουργία εξειδικευμένης Ηπατολογικής Κλινικής
Πυρά βουλευτών κατά ΥΠΑΝ-«Διαχρονικά προβλήματα στα σχολεία κρύβονται κάτω από το χαλί»
Ικανοποίηση ΤΕΒΕΑ για το τοπικό σχέδιο Παραλιμνίου-Αγίας Νάπας-Δερύνειας
Πριν το τέλος του χρόνου η ανέγερση 10.000 κοινωνικών κατοικιών στα κατεχόμενα
Βγαίνει μπροστά η ΕΠΑ, απορρίπτει τα περί παρέμβασης από το Υπουργείο Εμπορίου
Εντός Οκτωβρίου μπαίνουν οι μπουλντόζες στις ακατάλληλες πολυκατοικίες στα Λατσιά
Σε διορθωτικές κινήσεις καλεί τον ΟΑΥ ο ΠΑΣΥΝΜ σε σχέση με πλήρωση θέσεων
Eνίσχυση μηχανισμών παρέμβασης ζητά το Hope for Children για βία στα σχολεία