Τέλος Απριλίου τα χρονοδιαγράμματα για τη μεταφορά των κυβερνητικών servers στη Cyta

Με τακτικές συναντήσεις συνεχίζουν να συντονίζονται το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής του Υφυπουργείου Καινοτομίας και η Cyta σε ό,τι αφορά τη μεταφορά των κυβερνητικών servers από το Υπουργείο Οικονομικών σε εγκαταστάσεις της Cyta, στο πλαίσιο μνημονίου που υπογράφηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του Υφυπουργείου Καινοτομίας στο ΚΥΠΕ, σε εξέλιξη βρίσκονται εντατικές διεργασίες, με στόχο πριν από το τέλος Απριλίου να τεθούν χρονοδιαγράμματα για τη μεταφορά των servers.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Υφυπουργείου, η διαδικασία της μεταφοράς των server πρέπει «να γίνει σωστά και όχι σπασμωδικά», επομένως ενδεχομένως να τοποθετείται σε ορίζοντα μερικών μηνών. Για τον σκοπό αυτό, όπως είπε η ίδια πηγή, γίνονται τακτικές συναντήσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών, για να υπολογιστούν οι παράμετροι της διαδικασίας αυτής.

Σημείωσε, ακόμα, ότι η Cyta θα πρέπει προηγουμένως να καταγράψει τι υπάρχει στους servers, προκειμένου να γίνει η μεταφορά τους με σωστό τρόπο. Εξάλλου, η μεταφορά των servers είναι το πρώτο βήμα υλοποίησης του Μνημονίου Συναντίληψης με τη Cyta, το οποίο αφορά στη δημιουργία ενός Διεθνές Κέντρου Δεδομένων των κρατικών υπηρεσιών, εξήγησε η ίδια πηγή στο ΚΥΠΕ.

Στο μεταξύ, ενόσω οι servers παραμένουν στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν εκτίθενται σε κινδύνους, θα παραμένει κενή η δεξαμενή νερού, από την οποία προκλήθηκε η διαρροή, που είχε ως αποτέλεσμα τη βλάβη στους servers.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υφυπουργείου, από τη βλάβη προκλήθηκαν μικρές ζημιές και πλέον οι servers λειτουργούν ομαλά.

Δειτε Επισης

Αύριο η συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μέτσολα-Θα παρακολουθήσουν μαζί τη στρατιωτική παρέλαση
Το ΚΕΒΕ χαιρετίζει την αναβάθμιση Moody's και ζητά αντιμετώπιση των προκλήσεων
Κεραυνός: Η αναβάθμιση Moody’s απεικονίζει τις επιδόσεις σε δύσκολο περιβάλλον
Ικανοποίηση ΠτΔ για διπλή αναβάθμιση από Moody's-Ξανά σε επενδυτική βαθμίδα μετά από 12 χρόνια η κυπριακή οικονομία
Στα έδρανα του ΕΔΑΔ η έδρα της Αλληλεγγύης στη Λεμεσό-Ζητήθηκαν στοιχεία από ΚΔ
Δεν ξέχασε τους διαφωνούντες ο Σιζόπουλος-Τους σέρνει στα Δικαστήρια ζητώντας αποζημιώσεις
Κατά «κάθε είδους ύπουλα σχέδια στην Κύπρο» Τούρκος Βουλευτής αντιπολίτευσης
Επαγγελματίες λογιστές στη χρηματοοικονομική διαχείριση Υπουργείων
Η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Σύνοδο MED9-«Το μεταναστευτικό επείγει»
Τατάρ και Ουστέλ ικανοποιημένοι από την ανακοίνωση του ΣΕΑ Τουρκίας