Λ. Φουρλάς: Με επίκεντρο τον άνθρωπο, στόχος κανείς να μην μείνει πίσω

Με συντριπτική πλειοψηφία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες υπερψηφίστηκε η Έκθεση για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων 2023, Εισηγητής της οποίας είναι ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς.

Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή αφού για πρώτη φορά Κύπριος Ευρωβουλευτής αναλαμβάνει Έκθεση που αφορά Ευρωπαϊκό Έτος, το οποίο έχει εξαιρετική σημασία για τους Ευρωπαίους πολίτες και αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια εργοδοτών, εργαζομένων αλλά και του ευρύτερου συνόλου.

«Το Ευρωπαϊκό έτος δεξιοτήτων είναι μια πραγματικότητα. Ευχαριστώ θερμά τους συναδέλφους μου που με εμπιστεύτηκαν ψηφίζοντας την Έκθεση με αυτή την συντριπτική πλειοψηφία, για την οποία δουλέψαμε αρκετοί άνθρωποι σκληρά για πολλούς μήνες. Το χρωστάμε στους Ευρωπαίους πολίτες, να κάνουμε τα πάντα για να δούμε αυτή την προσπάθεια να πετυχαίνει. Πρέπει να προετοιμάσουμε την Ευρώπη να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις και προκλήσεις που βρίσκονται ενώπιον μας».

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ειδικότερα στον Τρίλογο, που συμμετείχαν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έγινε σκληρή διαπραγμάτευση όσον αφορά τις πρόνοιες της Έκθεσης, αλλά και τη χρονική διάρκεια, η οποία τελικά θα έχει αφετηρία την 9η Μαΐου 2023 και λήξη την 8η Μαΐου 2024, θέση που στήριξε ο κ. Φουρλάς και έγινε αποδεκτή.

«Στο επίκεντρο βρίσκεται ο άνθρωπος. Στόχος είναι όπως όλοι να έχουν πρόσβαση στην ειδίκευση, στην επανειδίκευση και αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους. Κανείς να μην μείνει πίσω».

Σκοπός της όλης προσπάθειας είναι ο καταρτισμός όλων των Ευρωπαίων με τις απαραίτητες γνώσεις και τις κατάλληλες δεξιότητες που απαιτούνται, ώστε να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις μελλοντικές προκλήσεις που θα συναντήσουν, τόσο στο χώρο της εργασίας τους όσο και στην καθημερινότητά τους.

«Στο άμεσο μέλλον κάποιες εργασίες θα πάψουν να υπάρχουν και κάποιες νέες θα προκύψουν. Απαιτείται συνεργασία κρατικού και ιδιωτικού τομέα ώστε να υπάρχει πλήρης πρόσβαση σε δεδομένα που αφορούν τις μελλοντικές ανάγκες στην αγορά εργασίας».

Επομένως, κατέληξε ο κ. Φουρλάς, όταν αναφερόμαστε στις δεξιότητες, εννοούμε ειδικές ικανότητες που έχουν να κάνουν με τις τεχνολογικές εξελίξεις και απαιτήσεις του σήμερα και κάποιες που θα προκύψουν στα επόμενα χρόνια.

Δειτε Επισης

Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από το Ισραήλ
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ