Λίο Ντόχερτι: Η επανένωση της Κύπρου ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να λυθεί και το περιουσιακό

Ως ένα από τα «πιο σύνθετα και ευαίσθητα ζητήματα του κυπριακού προβλήματος» περιέγραψε το περιουσιακό ο Υπουργός Ευρώπης του Ηνωμένου Βασιλείου Λίο Ντόχερτι, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα φιλοκύπριου βουλευτή, ενώ είπε ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να λυθεί είναι μέσω των συνομιλιών για επανένωση του νησιού.

Ο Συντηρητικός βουλευτής βορείου Λονδίνου Δρ Μάθιου Όφορντ είχε ρωτήσει εγγράφως το Foreign Office κατά πόσο έχει προβεί σε κάποια εκτίμηση των επιπτώσεων στη βρετανική πολιτική «από τους παράνομους εποικισμούς και τη δήμευση περιουσιών στη βόρεια Κύπρο από Τούρκους υπηκόους».

«Εν τέλει, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να επιλυθούν τα ζητήματα που ανακύπτουν από τα γεγονότα του 1974, περιλαμβανομένων των αξιώσεων επί περιουσιών, είναι μέσω των συνομιλιών που συντονίζουν τα Ηνωμένα Έθνη, οι οποίες αποσκοπούν στο να επανενωθεί η Κύπρος στη βάση μιας δίκαιης και με διάρκεια λύσης», συνέχισε στην απάντησή του ο κ. Ντόχερτι.

Κατέληξε διαβεβαιώνοντας πως «το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να υποστηρίζει την υπό τα Ηνωμένα Έθνη διαδικασία και να ενθαρρύνει τις δύο πλευρές να επιστρέψουν στις διαπραγματεύσεις».

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε φάση σχεδιασμού και αναμονής για το Κυπριακό η Λευκωσία-Όσα τέθηκαν ενώπιον του Εθνικού
Παίρνουν παράταση οι αποφάσεις για Euroasia-Έτοιμη στα μέσα Νοεμβρίου η μελέτη
Ολοκληρώθηκε η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου-Ενημέρωσε τους αρχηγούς ο ΠτΔ
Σε εξέλιξη το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους αρχηγούς για τις επαφές του στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος
Οι όροι που θέτει για απεσταλμένο και Τριμερή ο Τατάρ
Προκαλεί ο Ουστέλ-«Δεν θα ξανακαθίσουν στο τραπέζι για λύση ομοσπονδίας»
Τρύπιο το νομοσχέδιο για το e-kalathi-Άφησαν εκτός από τη σύγκριση τιμών τα αρτοποιεία
Καλούν τον ΠτΔ στη Βουλή οι βουλευτές για επιτόκια-«Να έρθει να τοποθετηθεί με συγκεκριμένες πολιτικές»
Διένυσε 620 χιλιόμετρα με το ποδήλατο του ο Αλέξανδρος Αγρότης-«Θα σπάσουμε το ρεκόρ των εισφορών»
Πιέζει για αναγνώριση του ψευδοκράτους ο Ερντογάν-«Το Αζερμπαϊτζάν ενδέχεται να το αναγνωρίσει πρώτο»